تاکید ایران و اسلواکی بر توسعه تجارت و بهبود روابط بانکی
در دیدار هیئت اسلواکی با رئیس اتاق بازرگانی ایران بر توسعه مبادلات و بهبود روابط بانکی تاکید شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ پیتر پلگرینی، معاون نخستوزیر اسلواکی در امور سرمایهگذاری به همراه یک هیئت تجاری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی این کشور به اتاق تهران آمد و با رییس و فعالان اقتصادی عضو اتاق تهران دیدار و گفتوگو کرد.
در این نشست از همکاریهای خوب بین دو کشور به ویژه در مورد موافقتنامه اجتناب
از مالیات مضاعف صحبت شد و رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای اقتصادی و فنی ایران نیز از بهبود رتبه اعتباری ایران با کمک اسلواکی خبر داد.
در این نشست همچنین یک تفاهمنامه همکاری بین یک شرکت ایرانی و یک شرکت اسلواک به امضا رسید و گفته شد اسلواکها به بهبود رتبه اعتباری ایران کمک کردند.
در آغاز این نشست، محمدرضا بختیاری، معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مراودات بین دو کشور از رفتوآمد هیاتهای تجاری استقبال و تاکید کرد : اتاق تهران به عنوان خانه فعالان بخش خصوصی پذیرای هیئتهای تجاری از اسلواکی است.
بختیاری همچنین با تاکید بر تسریع روند توسعه مبادلات دوجانبه گفت: یکی از الزامات توسعه مبادلات تجاری بین دو کشور و انجام سرمایهگذاری مشترک، رفتوآمد ساده و روان فعالان اقتصادی است.
وی افزود: در حال حاضر این اتفاق برای فعالان اقتصادی ایرانی به سادگی صورت نمیپذیرد و آنها در روند دریافت رودادید دچار مشکل میشوند که لازم است این مسئله مورد پیگیری قرار گیرد و این فرآیند تسهیل شود.
لزوم توسعه مراودات مالی و رفع موانع بانکیمسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی تهران هم در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه ایران و اسلواکی به ویژه در حوزه صنعت گفت که در گام اول میتوان با تشکیل اتاق مشترک ایران و اسلواکی، برداشتن موانع در روابط بانکی و بیمه و توسعه همکاریهای بانکی و بیمه، بستر لازم را برای رشد و توسعه سریع مراودات اقتصادی دو کشور فراهم کرد.
وی با اشاره به سوابق رفتوآمد هیئتهای تجاری دو طرف گفت: هشت سال قبل یک هیئت تجاری از اسلواکی به اتاق تهران آمد و از آن زمان تاکنون روابط بین اتاق تهران و نهادهای بخش خصوصی و دولتی اسلواکی برقرار بوده است به ویژه در سالهای اخیر که سه هیئت تجاری از اسلواکی به اتاق تهران آمد و همچنین یک هیات تجاری 36 نفره نیز از اتاق تهران به براتیسلاوا اعزام شد.
وی به تعاملات سطح بالا میان مقامات سیاسی دو کشور اشاره کرد و افزود: در این دیدارها تعاملات خوبی رقم خورده است که میتوان به موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف اشاره کرد که در مجلس تصویب و از سوی رئیسجمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
رئیس اتاق تهران همچنین با اشاره به لزوم بهبود روابط بانکی بین دو کشور تاکید کرد که توسعه همکاری بین دو کشور وابسته با برداشته شدن موانع بانکی است و اگر قرار است سرمایهگذاری مشترک یا تجارت بین دو کشور رشد پیدا کند ، باید زیرساختهای آن در حوزه بانکی و فاینانس و بیمه فراهم شود.
مسعود خوانساری با بیان اینکه ایران مراودات بانکی خودش را با بسیاری از کشورها توسعه داده است ، گفت: برای نمونه ، اتریش در زمینه مسایل بانکی با کشور ما به تعامل بسیار خوبی رسیده و حجم بالایی از منابع مالی را برای فاینانس و بیمه در تجارت با ایران اختصاص داده است.
وی همچنین حوزههایی مانند قطعهسازی خودرو، ماشین آلات صنعتی، انرژیهای تجدیدپذیر و خطوط انتقال و مخازن نفت و گاز را زمینههای مناسبی برای سرمایهگذاری مشترک خواند و از شرکتهای اسلواک دعوت کرد برای دسترسی به بازار منطقه روی ظرفیتهای ایران سرمایهگذاری کنند.
رایزنی برای تسهیل صدور ویزا در ادامه این نشست پیتر پلگرینی نیز توافقات سیاسی بین دو کشور را بسیار ارزنده و رو به رشد توصیف کرد که راه را برای توسعه مراودات اقتصادی بخشهای خصوصی دو کشور نیز باز کرده است.
معاون نخستوزیر اسلواکی تاکید کرد که این کشور در صنعت خودرو و قطعهسازی بسیار قدرتمند است و علاقه دارد در این حوزه با ایران که یکی از شرکای قدیمی و مطمئن اسلواکی محسوب میشود ، بیشتر همکاری کند.
پلگرینی افزود: ایران و اسلواکی در ابتدای راه توسعه همکاریهای اقتصادی هستند و میتوانند با همکاری آینده خوبی برای هم رقم بزنند.
وی افزود: شرکتهای اسلواک در حوزههای مختلف صنعت در حال رشد و توسعه سریع هستند و برای نمونه اخیرا دانشمندان ما در یکی از دانشگاههای براتیسلاوا موفق به طراحی سیستمی برای حفاری شدهاند که با سرعت بالا و تا عمق زیاد میتواند چاه حفر کند که برای صنایع نفت و گاز بسیار ضروری و حیاتی است.
پلگرینی همچنین در مورد مسایل مربوط به ویزا قول همکاری داد و گفت: در بازگشت از این سفر حتما با وزیر کشور اسلواکی صحبت میکنم و در مورد صدور ویزا هر دو وزارتخانه کشور و امور خارجه باید همکاری کنند تا این روند تسهیل شود.
وی افزود: سفارت ما در تهران نیز علایم خوبی به دولت ارسال کرده است و تلاش میکنم که حتما این روند سادهتر از گذشته شود و شهروندان ایرانی به ویژه فعالان اقتصادی بتوانند با سهولت بیشتری ویزا دریافت کنند.
مبادلات را به 100 میلیون یورو در سال برسانیم
وزیر دارایی اسلواکی نیز در این نشست مشترک با اشاره به سفر سال قبل خود به ایران گفت: سفر من به تهران، نخستین سفری بود که در سطح وزیر انجام میشد و زمینهساز آن سفر توافق هستهای و بازگشت ایران به بازارهای جهانی با رفع تحریمها بود.
کاژیمیر افزود: ایران یکی از مهمترین اقتصادهای دنیاست و فرصتهای زیادی در ایران وجود دارد که میتوان از آن بهره برد ، بین مردم اسلواکی، ایران بسیار معروف است و فرزندان ما علاقه مند به فرهنگ ایرانی و زبان فارسی هستند.
وی افزود: سال گذشته سال بسیار مهمی برای اقتصاد ایران و البته دنیا بود ، مهم است که ما بتوانیم در مسیر درست تعامل حرکت کنیم ، رفتوآمدهای بین دو کشور در دوسال اخیر منجر به امضای موافقتنامهها و تفاهمنامههای زیادی شده است که اجتناب از مالیات مضاعف یکی از مهمترین آنهاست.
وزیر دارایی اسلواکی از لزوم شناخت بیشتر ظرفیتهای دوطرف و ارائه اطلاعات و دادههای شفاف و روشن سخن گفت و افزود: دلیل حضور ما در اینجا برطرف کردن موانع موجود در راه توسعه روابط اقتصادی دو کشور از جمله مسایل بانکی است و در هیئت ما تعدادی از مسئولان بانکهای خصوصی اسلواکی حضور دارند و همچنین مدیر اگزیم بانک اسلواکی نیز همراه ما به تهران آمده است تا برای حل مشکلات موجود مذاکره کند.
وی اظهار داشت : هدف نخست دو کشور این است که بتوانند مبادلات تجاری دوجانبه را به 100 میلیون یورو در سال برسانند و برای رسیدن به این هدف قطعا باید همکاریهای بانکی افزایش یابد.
کاژیمیر از همکاری دو کشور برای بهبود رتبه اعتباری ایران ابراز رضایت کرد و گفت : خوشبختانه این اتفاق که بسیار برای ما مهم بود ، رخ داد و امیدواریم بتوانیم در آینده نیز به این روند رو به بهبود کمک کنیم.
پیتر کاژیمیر در پایان سخنانش گفت : اسلواکی نیز ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایهگذاری مشترک دارد و شرکتهای ایرانی میتوانند از این طریق به بازار اروپا راه پیدا کنند.
در پایان این نشست نیز یک تفاهمنامه همکاری میان شرکت بارز و شرکت Mesnac اسلواکی در حضور مقامات دو طرف به امضا رسید.
صدا و تصویر دارد