دستاوردهای برجام ، دستاورد نظام است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: دستاوردهای برجام گروهی و جناحی نیست و حتی دستاوردهای دولت نیست بلکه دستاورد نظام است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ واعظی درهمایش«برجام ، اقتصاد مقاومتی ، سرمایه گذاری و اشتغال» افزود: اگر مقاومت مردم نبود کدام مذاکره کننده قوی می توانست موفق شود و بدون پشتوانه مردمی این توفیقات را بدست آورد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: اگر حمایت مقام معظم رهبری و نکته سنجی های ایشان نبود قطعاً تیم مذاکره کننده نمی توانست اهداف خود را پیش ببرد.
واعظی با بیان اینکه دستاوردهای برجام دستاوردهای کل نظام است افزود: همه مردم باید از این دستاورد صیانت کنند چرا که این دستاوردها متعلق به همه نظام است.
وی با بیان اینکه وضعیت ما در سال 90-91 چگونه بود گفت:قیمت نفت در آن دوران 125 تا 130 دلار بود و آرام آرام که تحریم ها اعمال شد قیمت نفت نیز کاهش پیدا کرد و فشارها بیشتر شد به طوری که سال 92 صادرات نفت به یک میلیون بشکه رسید، در حالی که قبل از آن صادرات نفت 2 میلیون و 400 هزار بشکه بود .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه یک میلیون بشکه نفت را می فروختیم اما نمی توانستیم پولش را جابجا کنیم افزود : در ادامه تصمیم گرفتند ما فقط نفت را به 11 کشور بفروشیم و پولش نیز جابجا نشود یعنی آنها تعیین می کردند ما با چه کسانی معامله کنیم.
وی گفت : ضمن اینکه قرار بود هر شش ماه 6 درصد از صادرات ما کم شود یعنی یک میلیون بشکه به 800 هزار بشکه و شش ماه بعدش به 640 هزار بشکه برسد .
واعظی با بیان اینکه ما امروز در چه وضعیتی هستیم افزود: امروز صادرات نفت ما طبق آمار ماه گذشته بیش از 2 میلیون و 800 هزار بشکه بوده و امسال 700 هزار شغل به وجود آمده که یک هفتم آن یعنی 100 هزار شغل در حوزه آی سی تی بوده است.
وی با بیان اینکه آیا باوجود تحریم ها ما می توانستیم تا این اندازه شغل ایجاد کنیم ادامه داد: این نتیجه برجام بود که تحول ایجاد و تراز بازرگانی ما را مثبت کرد .
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید از این شرایط بوجود آمده قدردان باشیم گفت: برجام سبب شده است که نگاه ها در فضای بین الملل به ایران عوض شود و سرمایه گذار به ایران بیاید ،وقتی سرمایه گذاری داخلی و خارجی صورت می گیرد ، اشتغال ایجاد می شود.
وی افزود: اکنون آنچه که باید مراقبت کنیم این است، امروز که فضای بین الملل به روی ما باز شده است نباید ظرفیت و توانمندی هایی که در داخل داریم فراموش کنیم چرا که در داخل توانایی عظیمی برای تولید وجود دارد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: صرف ارزان بودن کالای خارجی باعث نشود از آن استفاده کنیم.
واعظی گفت: البته کارهایی که شده بسیار امیدوار کننده است و ناشی از فضایی است که ایجاد شده و این فضا تا دیروز در کشور نبوده است .
وی افزود: جوانان تحصیلکرده ما که مجبور به ترک وطن شده بودند امروز آمار خوبی دادند که به دلیل فضایی که در داخل فراهم شده است برخی از آنها به ایران بازگشتند و شرکت های دانش بنیان تأسیس کردند و مشغول کارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درخواست من از شرکت های تابعه این است که به تولید و توانایی های داخل بیش از این اهمیت بدهند، البته بنده اعتقاد ندارم که با بخشنامه می توان مردم و نهادها را الزام به استفاده از محصولات داخلی کرد بلکه اعتقادم این است که در این خصوص باید فرهنگ سازی کنیم تا فرزندانمان در آینده بیکار نباشند.
نرم افزار «ویز» با حکم دادستانی فیلتر شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نرم افزار مسیریابی «ویز» با حکم دادستانی فیلتر شده است.
محمود واعظی در حاشیه همایش «برجام ، اقتصاد مقاومتی ، سرمایه گذاری و اشتغال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات» در جمع خبرنگاران در خصوص فیلتر شدن نرم افزار مسیریاب "ویز" افزود: این نرمافزار به علت شکایت دادستان یکی از استان ها و با ابلاغ حکم قضایی به وزارت ارتباطات، فیلتر شد، دلیل آن نیز این است که یک نرمافزار اسرائیلی است.
وی با بیان اینکه این موضوع در کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ مطرح نشد و مورد بررسی قرار نگرفت گفت: برای این نرم افزار جایگزین داخلی وجود دارد و مردم میتوانند از نمونه داخلی استفاده کنند و مشکلی نیز پیش نمیآید.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این پرسش که آیا شما با فیلتر این نرمافزار موافق بودید افزود: وقتی حکم قضایی درباره موضوعی وجود دارد، موافق بودن و نبودن من مهم نیست و نباید خلاف این حکم عمل شود .
وی گفت: از سوی دیگر اگر این نرمافزار نمونه خارجی نداشت و کسب و کارهای داخلی محدود به استفاده از آن می شدند، میتوانستیم درباره (فیلتر شدن)آن مقاومت کنیم، اما هم اکنون برای این نرم افزار نمونه داخلی وجود دارد و فیلترینگ این نرم افزار، مشکلی برای کسب و کارها ایجاد نمیکند و دلیلی برای مخالفت نیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تعویق در برگزاری جلسات شورای عالی فضایی در دولت یازدهم نیز گفت : این شورا از 6 سال پیش با هدف برنامهریزی 10 ساله برای بخش فضایی کشور تشکیل شده است و هماکنون نیز در دولت یازدهم دبیرخانه این شورا به صورت فعال در حال انجام کار است .
وی افزود : در این خصوص برنامه 10 ساله دوم فضایی کشور در این دبیرخانه تدوین شده است و ما نیز هفته گذشته این سند راهبردی را بررسی و آماده طرح در شورا کرده ایم.
واعظی گفت : پیش از این قرار بود جلسه شورای عالی فضایی با حضور رئیسجمهور در اسفند ماه برگزار شود، اما به دلیل مشغله رئیسجمهور و معاون وی، در انتظار تعیین زمان دیگر هستیم و امیدواریم اوایل سال آینده این جلسه برگزار شود.