تیتر امشب
نگهداری 135 میلیون هکتارعرصه منابع طبیعی کار سختی است
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها و مراتع کشور: رژیم مالکیت اراضی کشور، دولتی است و نگهداری 135 میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی کار بسیار دشواری است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، ناصر مقدسی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: باید در کنار تقویت ساختار حاکمیتی منابع طبیعی در حد استانداردهای منطقه ای و جهانی به فکر ایجاد و تقویت ساختارهای مردمی برای حفظ عرصه های منابط طبیعی کشور باشیم.
وی گفت: در 85 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور با دام مازاد مواجه هستیم که طبیعتاً با نظارت دولتی نمی توانیم آن را مدیریت کنیم.
مقدسی افزود: مراقبت از 60 تا 70 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی توسط یک مأمور باعث ناکارآمدی حفاظت از این منابع می شود.
وی با بیان اینکه سالانه در 20 هزار هکتار از عرصه منابع طبیعی قلع و قمع صورت می گیرد گفت: به صفر رساندن جرایم در منابع طبیعی کشور غیرممکن است.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزود: حدود 100 هزار پرونده را در دست رسیدگی داریم که موضوع بیشتر آنها زمین است.
مقدسی گفت: پس از تأکیدات مقام معظم رهبری در اسفند 93 و اهتمام قوه قضائیه موضوع نابودی جنگل برای ساخت و ساز به شدت کاهش یافته است.
وی افزود: 125 میلیون هکتار سند عرصه های منابع طبیعی و 20 میلیون هکتار سند کاداستر ثبت شده است.
مقدسی گفت: شاخص های محیط زیستی کشور نگران کننده است اما تنها اصلاح ساختار و تشکیل وزارتخانه راه حل مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی کشور نیست.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزود: ساختار از عناصر اصلی تقویت هر بخش است اما تا دستگاه های حاکمیتی کشور به طور جدی به محیط زیست نگاه نکنند صرفاً با ایجاد یک دستگاه یا وزارتخانه امکان حل مشکلات وجود ندارد.
وی گفت: ظرفیت های مناطق به حد اشباع رسیده است و بارگذاری در عرصه های منابع طبیعی باید بر اساس زیست بوم ها باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه گفت: در یکصد و 30 کشور دنیا برنامه های حفاظت محیط زیستشان به طور متمرکز اداره می شود.
علیمحمد شاعری افزود: این در حالی است که صرفاً برای موضوع آلودگی هوای کشور 15 سازمان دولتی مسئولیت دارند که هماهنگ کردن آنها کار بسیار سختی است.
وی گفت: ناهماهنگی میان دستگاه ها باعث چندگانگی در استانداردهای محیط زیست کشور شده است.
شاعری افزود: ایجاد هماهنگی میان این مدیریت ها سخت ترین کار و حلقه مفقوده در توسعه است.
وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تنها در 10 درصد از محیط زیست طبیعی کشور اشراف دارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: در این میان با چالش های فرهنگی هم مواجه هستیم و محیط زیست تاکنون تبدیل به فرهنگ عمومی نشده است.
شاعری گفت: 16 میلیون مترمربع از عرصه های محیط زیست کشور را نمی توان با 3 هزار محیطبان کنترل کرد.
وی افزود: سازمان جنگل ها باید کارآمد باشد و بر اساس توان اکولوژیک مناطق مجوز بهره برداری صادر کند و بر حسن اجرای آن مجوزها نظارت نماید.
شاعری گفت: وقتی وزارت راه در دریاچه ارومیه جاده و پل احداث می کند محیط زیست باید آنقدر قدرت داشته باشد تا بتواند جلوی آن را بگیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: ساختار محیط زیست به گونه ای است که حریف وزارتخانه های کشور نمی شود.
وی با بیان اینکه منابع و مشکلات زیست محیطی کشور به امنیت ملی گره خورده است گفت: باید به گونه ای طراحی کنیم که سازمان حفاظت محیط زیست در مقابل مجلس پاسخگو باشد.
شاعری با بیان اینکه تولید انرژی های نو در کشور به یک درصد هم نمی رسد افزود: این در حالی است که در کشورهای اروپایی تا 20 درصد از انرژی های نو استفاده می کنند.
وی گفت: اداره 83 درصد از عرصه های منابع طبیعی و خاک کشور توسط یک معاون وزیر امکان پذیر نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: حال محیط زیست و منابع طبیعی کشور خوب نیست و سالانه حدود یکصد هزار هکتار از این عرصه ها و خاک کشور ازبین می رود.
شاعری گفت: باید با تخلف متخلفان در نطفه برخورد کرد و قوه قضائیه هرچه سریعتر به تخلفات در عرصه های منابع طبیعی رسیدگی کند.
مدیر دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم در این برنامه گفت: ادغام سازمان محیط زیست و منابع طبیعی را برای حل مشکلات موجود کشور درست نمی دانم.
محمد درویش افزود: اگر برای مسئولان نظام، محیط زیست در صدر اولویت ها قرار گیرد مشکلات کشور در این زمینه برطرف می شود.
وی گفت: روی کاغذ اهمیت زیادی برای محیط زیست قائل هستیم اما در عمل اینگونه نیست.