به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما؛ گودرزی امروز در
نشست خبری اردوهای جهادی افزود: درشرایطی که دشمن درصدد ایجاد بی تفاوتی در میان جامعه ماست، جوانانی پیدا می شوند که با امکانات اندک و در شرایط سخت بدنبال بهسازی و کمک به مناطق محروم هستند.
وی ادامه داد: ما بدنبال توسعه کمی و کیفی اردوهای جهادی دانشجویی هستیم. این حرکت از سال 1378 شروع شد و بیشتر متمرکز بر مناطق جنوب شرقی کشور بود. بیشتر کارهای این دانشجویان مربوط به حوزه فرهنگی و عمرانی بود که از 4 سال قبل و مطرح شدن اقتصاد مقاومتی، اردوهای جهادی سهم بیشتری در حوزه معیشت مناطق محروم برای خود تعریف کرده اند.
مسوول سازمان بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: در سال 95 حدود 55 هزار دانشجو در کل کشور در این اردوها شرکت کردند که یک سوم آنها را دختران دانشجو تشکیل می دادند. تا پیش از این ، فعالیت های این جهادگران محدود به ایام نوروز و تابستان و بین دو ترم تحصیلی بود که امیدواریم در سراسر سال این اقدامات انجام شود.
وی درخصوص اقدامات اردوهای جهادی در سال 95 افزود: 40 هزار روستا از خدمات این اردوها استفاده کردند.
گودرزی افزود: 600 پزشک، هزار روحانی، 200 مشاور و 100 استاد دانشگاه در این اردوها فعال بودند. برنامه تعطیلات نوروز سال جدید بحث زیست محیطی و بیابان زدایی خوزستان است.
وی تصریح کرد: قرار است 4 هزار هکتار زمین در 25 کیلومتری اهواز درختکاری شود که هماهنگی های آن نیز انجام شده است.
گودرزی افزود: استان های سیل زده لرستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و مازندران نیز خدماتی دریافت خواهند کرد.
مسوول سازمان بسیج دانشجویی هم در این نشست درباره تاثیرات کارهای جهادی بر معیشت مردم مناطق محروم گفت: تا پیش از این مسایل فرهنگی و عمرانی در دستور کار بود و اخیر اقداماتی مانند آبرسانی و کانال کشی به مزارع انجام می شود.
وی افزود: همچنین در سیستان و بلوچستان با تهیه مواد لازم برای بسته بندی خرما، محصولاتی که از بین می رفت وارد بازار می شود ضمن آنکه سایت روستا کالا برای فروش بدون واسطه محصولات روستاییان ایجاد شده است.
برگزاری 300 اردوی جهادی در ایام نوروز
محمدصادق مفرد در نشست خبری اردوهای جهادی افزود: در ایام نوروز 300 اردوی جهادی با شرکت 12 هزار دانشجو برگزار می شود.
وی افزود: معمولا از بین اردوهای جهادی در طول سال ، یک سوم آن در تعطیلات نوروز و بقیه در تابستان برگزار می شود.
مفرد با اشاره به برگزاری اردوی جهادی در مناطق جنگی در ایام نوروز گفت:قرارگاهی در25 کیلومتری اهواز ایجاد شده است که کاروان های راهیان نور پس از آموزش های چند ساعته، برای حل مشکل زیست محیطی این استان چند نهال درخت می کارند تا این مشکل را به مرور از بین ببرند.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی اضافه کرد: تلاش براین است که در سال 96 تمرکز بیشتری را بر روی حوزه معیشتی مردم داشته باشیم که این رویکرد از امسال شروع شد. برای مثال در سیستان و بلوچستان مقدار زیادی خرما تولید می شد که در سال های گذشته به بازار نمی رسید، اما امسال با بسته بندی هایی که توسط اردوهای جهادی صورت گرفت، این خرماها به دیگر شهرها ارسال شد.
وی گفت: فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی و ایجاد کسب و کار برای مردم در مناطق محروم از اهداف دیگر اردوهای جهادی در آینده خواهد بود.
مفرد ادامه داد: سیلی که در سیستان و بلوچستان و سایر استان ها اتفاق افتاد، دانشجویان جهادی را بر آن داشت تا ورود جدی داشته باشند، امدادرسانی های قابل توجهی صورت گرفت و 25 گروه جهادی در این حادثه فعالیت داشتند. همچنین کمک های مردمی خوبی برای سیل زدگان جمع آوری شد که در این مدت 5 هزار بسته غذایی بین سیل زدگان توزیع شد.در ایام نوروز نیز توزیع این بسته های غذایی در مناطق سیل زده ادامه دارد.
مفرد به ورود اردوهای جهادی به بحث آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: پیش بینی ما این است که مشارکت در این حوزه سه برابر شود. تاکنون 11 میلیون حاشیه نشین در 14 استان شناسایی شده و تلاش مان این است که مجموعه ای راه اندازی کنیم که آسیب های اجتماعی را بتوانیم پیگیری کنیم.