اجرای سومین برنامه راهبردی دانشگاه تهران در سال 96
رئیس دانشگاه تهران گفت: در سال 96 سومین برنامه راهبردی از برنامههای 5 ساله دانشگاه تهران اجرا میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود نیلی احمد آبادی در نشست مطبوعاتی که صبح امروز و با حضور خبرنگاران برگزار شد در سخنانی افزود: سومین برنامه راهبردی دانشگاه تهران در سال آینده با جهت گیری مشخص اجرا می شود و هم اکنون نحوه تأمین اعتبار دانشگاه تهران مشخص شده است.
وی گفت: در این دوره از برنامه، ارتقاء جایگاه دانشگاه تهران، پژوهش محور بودن دانشگاه، حرکت به سمت دانشگاه کار آفرین و توسعه فعالیت های علمی جزو اهداف اصلی دانشگاه تهران در برنامه سوم توسعه مشخص شد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: ارتقاء دانشگاه تهران در عرصه علمی و پژوهشی در سطح بین الملل، توسعه تعاملات دو سویه میان دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های مطرح جهان، پذیرش دانشجو خارجی و توسعه دوره های مشترک در عرصه بین المللی از جمله اهداف دانشگاه تهران در این دوره از برنامه تعیین شده است.
وی به حضور و تحصیل بیش از هزار و 700 دانشجو خارجی برای تحصیل در رشته های زبان فارسی در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی دانشجوی خارجی در رشته های مختلف در دانشگاه تهران در حال تحصیل هستند.
نیلی احمدآبادی همچنین به توسعه تولیدات دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: رشد تولیدات علمی در سال 94 نسبت به سال 93 حدود 17 درصد بود و دانشگاه تهران رتبه اول تولید علم را دریافت کرد و شاهد ارتقاء 17 پله ای دانشگاه تهران بودیم.
رئیس دانشگاه تهران افزود: بیشتر این تولید مقالات در حوزه رشته های تجربی است و در رشته علوم انسانی فعالیت های ما محدودتر است و باید توجه جدی در این زمینه صورت گیرد.
وی گفت: یکی از فعالیت های دانشگاه تهران در زمینه علوم انسانی در حوزه نظریه پردازی است به طوری که از 32 نظریه جدید مطرح شده در سطح کشور 11 نظریه مربوط به استادان دانشگاه تهران بود و 5 نظریه استادان دانشگاه تهران نیز در حال بررسی است.
نیلی احمدآبادی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای پژوهش در رشته های علوم انسانی افزود: علوم انسانی باید در حل مسائل و چالش ها وارد شود و ما از پایان نامه هایی که در حوزه چالش های اصلی کشور است حمایت می کنیم.
وی گفت: 10 هزار دانشجوی دکتری و 26 هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران در حال تحصیل هستند که نشان دهنده ظرفیت بالای پایان نامه های دانشجویی در دانشگاه تهران است.
رئیس دانشگاه تهران درباره پایان نامه های دانشجویی افزود: پایان نامه های دانشجویی باید در جهتی سوق داده شود که دانشجو کسب و کار را فرا گیرد، البته دانشگاه تهران هم از پایان نامه هایی که در جهت چالش های کشور باشد حمایت و پشتیبانی مالی می کند.
وی همچنین با اشاره به تشویق مسئولان دانشگاه تهران برای حضور و فعالیت دانشجویان در تعاملات بین المللی گفت: حضور دانشجویان در عرصه تعاملات بین المللی و در دوره های فرصت مطالعاتی موجب تکمیل یافته های علمی دانشجویان می شود.
نیلی احمدآبادی در ادامه به تعاملات بین المللی دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: هم اکنون دانشگاه تهران با دانشگاه های فرانسه دوره مشترک دارد و هماهنگی برای تشکیل دوره های مشترک با دانشگاه های آمریکا، سوئد و بلژیک در حال انجام است، البته بسیار علاقه مند هستیم که با دانشگاه های آلمان برای اعزام دانشجو تعامل بین المللی داشته باشیم و در حال حاضر طرح های مشترکی با دانشگاه های آلمان داریم.
رئیس دانشگاه تهران درباره طرح ساماندهی دانشگاه گفت: زمین های اطراف پردیس مرکزی دانشگاه تهران، که منتهی به خیابان های کارگر، بلوار کشاورز و خیابان وصال است خریداری شده است.
نیلی احمدآبادی افزود: با اجرای طرح ساماندهی دانشگاه تهران ما هیچ گونه افزایش دانشجو نداریم.
وی گفت: در این طرح 500 هزار متر مربع زمین به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اضافه می شود و با این افزایش و توسعه فضای دانشگاهی شاهد توسعه فعالیت های اقتصادی در سطح کشور هستیم و شهر تهران به یک شهر دانش بنیان تبدیل می شود.
نیلی احمد ابادی افزود: این طرح با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب شد و هیئت دولت هم با تأمین منابع و تملک مابقی اراضی موافقت کرد.
وی در ادامه درباره تحول در علوم انسانی گفت: دانشگاه تهران در کارگروه تحول علم انسانی حضور دارد و در این زمینه فعالیت می کند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: باید به فکر توسعه رشتههای بین رشتهای در زمینه علوم انسانی باشیم و اگر رشتههای تجربی با علوم انسانی ادغام شود، شاهد یک تحول بزرگ در زمینه علوم انسانی هستیم.
نیلی احمد ابادی درباره پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران گفت: در سالهای گذشته دانشگاه تهران پذیرش جذب بهتری داشت ولی هم اکنون پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران محدود شده است، به طوری که پذیرش دانشجو در پردیسهای خودگردان دانشگاه تهران بر اساس آئین نامه جدید وزارت علوم صورت می گیرد.
وی افزود: ما در مقطع کارشناسی هیچ گونه تغییر ظرفیت نسبت به سال های گذشته نداریم و در مقاطع ارشد و دکتری هم بیش از حد توان جذب و پذیرش دانشجو داشتیم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: مبنای ما برای پذیرش و جذب دانشجو سرانه اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران است، البته اگر رشته جدید داشته باشیم میزان جذب و پذیرش افزایش می یابد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه در مورد آخرین وضع طرح های کلان ملی دانشگاه تهران گفت: اعتباری برای طرح های کلان ملی دانشگاه تهران در سال 95 نداشته ایم و برخی از فعالیت طرح های کلان ملی در سال 94 و 95 متوقف شد.
وی افزود: در 4 طرح کلان ملی دانشگاه تهران به عنوان مجری اصلی و در 9 طرح کلان ملی به عنوان همکار فعالیت دارد.
نیلی احمدآبادی در مورد ساختمان های قدیمی دانشگاه تهران و بازسازی آنها گفت: ایمن سازی پردیس مرکزی دانشگاه تهران باید مورد توجه قرار گیرد و ما از 2 سال پیش بحث مقاوم سازی و ایمن سازی دانشکده حقوق و علوم سیاسی را آغاز کردیم و کارهای مقدماتی معماری برای دانشکده ادبیات و علوم انسانی نیز انجام شده است.