تلفات شبکه توزیع برق تهران بزرگ به 6.5 درصد رسید
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به کاهش تلفات توزیع برق در تهران بزرگ به 6.5 درصد گفت: با این میزان کاهش تلفات، صرفهجویی سالیانه 2 هزار میلیارد ریالی محقق شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «حسین صبوری» مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ صبح امروز در نشست خبری پایان سال این شرکت گفت: شرکت توزیع برق تهران بزرگ با کاهش تلفات توزیع از 9.3 درصد در سال 92 به 6.5 درصد در سال جاری، دارای رتبه نخست کشور است و از این طریق سالانه یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب در مصرف گاز طبیعی برای تولید برق صرفه جویی می شود.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت نیرو مبنی بر تغییر سبد تولید برق، گفت: وزارت نیرو چند سالی است که به سمت تغییر سبد تولید برق در کشور رفته است و به همین خاطر سعی کرده خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به مدت 20 سال و تولید پراکنده در 5 سال را در زمره برنامههای تشویقی خود برای توسعه این انرژیها در کشور قرار دهد.
صبوری با اشاره به تلفات غیر فنی مربوط به استفاده غیرمجاز از برق در سطح تهران اظهار داشت: بخشی از تلفات برق تهران مربوط به تلفات غیرفنی، یا به عبارتی استفاده غیرمجاز از برق است که برآورد میشود، در تهران حدود 6 هزار انشعاب متمرکز غیرمجاز وجود داشته باشد که عمده آنها در 3 نقطه متمرکز هستند.
وی افزود: در سال جاری با نصب کابلهای خودنگهدار به جای سیمهای عادی حدود 235 درصد سرقتها کاهش یافت.
وی تصریح کرد: اوج مصرف برق در تابستان سال 95 حدود 4400 مگاوات بود که در مقایسه با سال 94، رشد 5 درصدی داشته است.
صبوری ادامه داد: کل اوج تابستان در تهران بزرگ حدود 400 ساعت است که برنامههای جامعی برای مدیریت آن در سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اگر در اوج تابستان سال آینده بتوانیم با همکاری مشترکین بتوانیم 10 درصد صرفهجویی کنیم میتوانیم معادل 450 میلیون دلار صرفه جویی کنیم.
وی با اشاره به یکی از برنامههای وزارت نیرو برای کاهش اوج بار مصرف، گفت: یکی از برنامههای وزارت نیرو برای کنترل بار مصرف نصب کنتورهای هوشمند است که تکلیف شده حدود 55 هزار دستگاه نصب شود که تاکنون حدود 65 درصد آن نصب شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ اضافه کرد: متوسط خاموشی برای هر مشترک در سال جاری نسبت به سال 94 حدود 22 درصد کاهش و متوسط خاموشی بدون برنامه نیز در سال 95 نسبت به سال 94 حدود 14 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: شبکه توزیع در تهران حدود 32 هزار کیلومتر طول دارد که حدود 30 درصد آن فرسوده است و نیازمند بازسازی است.
وی تأکید کرد: برای اصلاح و بازسازی این شبکه نیاز به حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: 85 درصد مشترکین در تهران پایین تر از 300 کیلووات ساعت در ماه مصرف برق دارند که مصرفی نرمال است، اما نزدیک به 4 درصد از مشترکین جزو، مشترکین پرمصرف محسوب میشوند و بین 400 تا 500 کیلووات ساعت ماهانه مصرف میکنند.