نقاشی «صف سلام فتح علی شاهی» در باغ موزه نگارستان
مراسم رونمایی از اثر برجسته نقاشی «صف سلام فتح علی شاهی» با حضور رئیس دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان رونمایی شد.
مدیر باغ موزه نگارستان در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: نقاشی روی گچ (دیواری) سبک کار، مشابه نقاشی ها و سبک و سیاقی است که در نگارگری اول دوره قاجار است و رنگ بندی های خاصی در آن استفاده و حتی از آب طلا در نقاشی استفاده شده است تا بتوانند رنگ های زرد را از این طریق به خوبی نشان بدهند.
وی افزود: در تصویر فتحعلی شاه قطعه ای از الماس کوه نور در بازوی او دیده می شود و تمامی شاهزادگانی که در این نقاشی است لباس هایی دارند که مرصع است به شمشیرها و خنجرهایی که به بدنشان نصب شده است.
مصطفی ده پهلوان تصریح کرد: این اثر متعلق به فتحعلی شاه است که صف سلام را نشان می دهد که به چند دسته تقسیم میشدند برای بار عامهای سیاسی و نوروزی و تعداد افراد حاضر در نقاشی 105 تن که همگی از پسران و نوادگان مهم فتحعلی شاه هستند.
نقاشی «صف سلام فتح علی شاهی» که یکی از بهترین و ارزندهترین نمونههای نقاشی «صف» دوران قاجار است به استناد بررسی های تاریخی و سبکی، به سال 1248 هجری قمری می رسد که به قلم میرزا محمد علی نقاش و به فرمان کیکاووس میرزا (فرزند بیست و هشتم فتحعلی شاه و حاکم وقت قم) به تصویر کشیده شده است.
همچنین در این مراسم علی مراد خانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران، مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران و هنرمندانی همچون آیدین آغداشلو، عبدالحسین مختاباد عضو شورای شهر تهران و حکمت ا.. ملاصالحی حضور داشتند.