پدرکویرشناسی ایران:
ریگ پاشی مانع ریزگردها
پدرکویرشناسی ایران ریگ پاشی را طرحی بومی برای مقابله با ریزگردها اعلام کرد.
پرویز کردوانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: طرح بومی ریگ پاشی به منظور مقابله با ریزگردها فوری ترین طرحی است که بلافاصله مانع به هوا برخاستن ریزگردها خواهد شد.
وی افزود: برای مقابله با شن های روان نیز در مناطقی مانند خوزستان بهترین روش کاشت علف و یکبار آبیاری آن برای همیشه است تا از روان شدن خاک جلوگیری کند.
پروفسور کردوانی اضافه کرد: برای مناطقی مانند یزد که بارش برای رویش علف کافی نیست روش مناسب جایگزین مالچ ماسه و رس است که میزان رس آن متناسب با رس خاک درنظر گرفته می شود.
وی درباره مالچ رس و ماسه گفت: می توان از تانکرهای حمل بتن استفاده کرد و 50 درصد آب و مابقی را متناسب با نوع خاک، ماسه و رس درنظر گرفت و روی تپه ها شن و ماسه ریخت.
کردوانی درباره جنگل کاری در خوزستان به منظور پیشگیری از ریزگردها نیز افزود: اولا جنگلکاری به این زودی نتیجه نمی دهد و تا درختان بزرگ نشوند برای مقابله با ریزگردها مناسب نیستند و دوما به سبب فرونشست آب های زیرزمینی هیچگاه ریشه درختان به آب های زیرزمینی نخواهد رسید و این جنگل ها به صورت مدام نیاز به آبیاری خواهند داشت.
این استاد دانشگاه گفت: اگر قرار است مناطقی به صورت دائم آبیاری شوند بهتر است در آنها درختان مثمر کاشته شود تا روستاییان و افراد بومی نیز بتوانند از قبل آن درآمدی کسب کنند.
این کویرشناس ایرانی افزود: به سبب سه فناوری جدید ،منابع آبی که همیشه ثابت است درحال پایان است.
کردوانی با ابراز نگرانی از آغاز خشکسالی و اتمام آب چاه ها در برخی مناطق کشور گفت: اگر روش مصرف آب کنونی به ویژه در شهرها تغییر نکند به زودی منابع آبی کشور به پایان خواهد رسید.
این کویرشناس ایرانی افزود: ساخت سد و کانال های مربوط به آن، همچنین کندن چاه های عمیق و جایگزین شدن آنها بجای قنات ها و استفاده از لوله کشی و شیر آب موجب مصرف بی رویه و اتمام منابع آبی کشور شده است.
وی گفت: اکنون که منابع آبی رو به پایان است برای مصرف بهینه بیشتر به روستاها فشار وارد می شود و شهرها آزادانه آب را مصرف می کنند درحالیکه باید نان مردم تامین شود و این مساله مهمی است.