پخش زنده
امروز: -
اثبات آثار اختلال شناختی و کاهش حافظه با تجویز حاد و طولانی مدت پتاسیم بروماید در حافظه فضایی موش آزمایشگاهی نتیجه طرحی پژوهشی در دانشکده داروسازی اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رییس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این طرح آزمایشگاهی نتایج تلاش فائزه صفدری دکترای عمومی با راهنمایی علی حسینی شریف آباد و محمد ربانی به شماره طرح تحقیقاتی 394070 به ثبت رسیده است.
محسن میناییان، پتاسیم بروماید را ماده ای با خاصیت آرام بخشی مورد استفاده در گذشته به عنوان دارویی خواب آور و ضد صرع معرفی کرد و افزود: امروزه برخی از شرکت ها از پتاسیم بروماید برای فراوری مواد خام و بهبود محصولات خود استفاده می کنند.
وی مصرف تعداد زیادی از داروهای ضد صرع را در تغییرات شناختی انسان و حیوان موثر دانست و گفت: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پتاسیم بروماید روی کارکرد حافظه فضایی رت(موش بزرگ صحرایی ) در نمونه تشخیص شیء جدید (ORT)است.
رییس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: درنتایج حاصل از تحقیق مشخص شد تجویز حاد دوز بالایی از پتاسیم بروماید موجب اختلال شناختی می شود، هر چند که برای دوزهای پایین اثرات قابل توجهی مشاهده نشد.
محسن میناییان گفت: همچنین تجویز طولانی مدت دوز پایین پتاسیم بروماید به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه با گروه کنترل موجب کاهش حافظه می شود.