استاد دانشگاه علامه طباطبایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه استدلالها برای حذف رشته مشاوره در دانشگاهها غلط است، گفت: هم اکنون 90 درصد از مردم مخاطب رشته مشاوره هستند و تنها 10 درصد از مردم مخاطب رشته روانشناسی هستند.
معصومه اسماعیلی افزود: رشته ها در کشور ما باید براساس نیاز بومی و منطقه ای اماده شود و رشته مشاوره در کشور ما قدمت 50 ساله دارد.
وی گفت: رشته روانشناسی یک رشته معنایی پایه است و به هیچ وجه مهارتی و حرفه ای نیستند در حالی که رشته مشاوره مهارتی و حرفه ای است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه هم اکنون بسیاری از مدارس ابتدایی کشور مشاوره ندارند افزود: هم اکنون تنها 17 هزار مشاور در مدارس کشور وجود دارد و تنها رشته 7 هزار نفر از این افراد مرتبط با رشته مشاوره است و 10 هزار نفر از رشته های دیگر امدند، متاسفانه در برخی موارد شاهد حضور افراد از رشته زنبورداری در رشته مشاوره هستیم.
وی گفت: 90 درصد مردم مخاطبان رشته مشاوره هستند ولی مخاطبان رشته روانشناسی تنها 10 درصد هستند.
اسماعیلی افزود: آموزش و پرورش اعلام کرد که ما 18 هزار کارشناس مشاوره احتیاج داریم و اگر صدای ما به مسولان نرسد همه باهم صدا میزنیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد دلایل حذف رشته مشاوره گفت: استدلال مطرح شده برای حذف رشته غلط است، آنها مطرح کردن که در بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان رشته مشاوره به صورت مستقل وجود ندارد در حالی که بسیاری از دانشگاهها امریکا این رشته در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرش می شود.
اسماعیلی افزود: آنها مطرح کردن که چطور یک فرد 22 ساله میتواند مشاوره دهد و پاسخ ما این است آیا آموزش و پرورش کارشناس ارشد مشاوره را جذب میکند که متاسفانه پاسخ آنها منفی بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت علوم گفت: اکثریت اساتید که در این رشته تحصیل کردند مخالف انتقال این رشته هستند.
اسماعیلی افزود: وزارت بهداشت می گوید امکاناتی برای انتقال این رشته به وزارت بهداشت وجود ندارد پاسخ ما این است که آیا این افراد بیمار هستند که نیازمند امکانات باشند.
وی گفت: بسیاری از افرادی که مراجعه کننده هستند خیلی خوشحال میشوند که به جای بیمارستان به کلنیک مراجعه کنند و استدالال های انها بسیار عجیب است.