پخش زنده
امروز: -
جمعی از پژوهشگران اصفهانی و خارجی موفق به بهبود عملکرد غشاهای مورد استفاده درتصفیه آب با استفاده از نانوذرات کربن در نمونه آزمایشگاهی شدند.
امیر رزمجو ،فرآیند فیلتراسیون بر پایهی غشای پلیمری را به طور گسترده در تصفیه آب و فاضلاب کاربردی دانست و افزود: یکی از مسایل کلیدی در این فرآیند، رسوب غشا به ویژه تشکیل فیلم زیستی است که با رسوب تدریجی باکتریایی و تکثیر آن بر سطح غشا ایجاد و به طور قابل توجهی نفوذپذیری غشا کمتر می شود.
وی هدف اجرای این طرح پژوهشی را کاهش رسوب فیلم زیستی و افزایش عمر غشاء با استفاده از مادهای پرکننده و اصلاح کنندهی سطحی ارزان قیمت نانوذرات متخلخل کربن بیان کرد و افزود: در نتایج حاصل از پژوهش مشخص شد غشاهای ساخته شده به کمک نانوذرات متخلخل کربن در مقایسه با نمونههای عادی توانستهاند با چسبندگی باکتریایی به طور چشمگیری مقابله کنند.
امیر رزمجو کاهش قیمت ساخت، افزایش سرعت نسبت به روش لایه نشانی و تک مرحلهای شدن فرایند ساخت را از دیگر مزایای ساخت این غشاء به روش بلندینگ نانوساختار کربنی در ماتریکس پلیمری برشمرد .
این طرح نانویی حاصل تلاش یاسین عروجی دانشجوی دکترای مهندسی شیمی، امیر رزمجو- عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و همکارانشان سال 2017 در مجلهی بین المللی Carbon منتشر شده است.