نگرانی کارمندان دولت آمریکا از تلاش اطرافیان ترامپ برای جلوگیری از درز اطلاعات
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن نوشت: منابع آگاه اعلام کردند «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا ماه گذشته در نخستین نشست با کارکنان ارشد این وزارتخانه پس از تصدی این سمت، به دستیاران جدید خود گفت در خصوص مسئله درز اطلاعات به رسانه ها، با هیچ کس مدارا نخواهد کرد.
مقامات کنونی و قبلی آمریکایی می گویند، محرمانه بودن شبکه رایانه ای ویژه کاخ سفید تشدید شده است تا کارکنان آن نتوانند به یادداشت هایی که برای رئیس جمهور جدید در حال آماده سازی است دسترسی داشته باشند. این کار برخلاف رویه قبلی است.
در وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز مسئولان این وزارتخانه به رویترز گفتند این نگرانی وجود دارد که برای عامل درز اخیر اطلاعات درباره پیش نویس گزارشی اطلاعاتی، دام گذاشته شود. در این پیش نویس آمده بود شواهد قابل اعتنایی وجود ندارد که نشان دهد شهروندان هفت کشوری که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ورود آنان را به آمریکا ممنوع کرد، خطری برای آمریکا به شمار می روند. این فرمان اجرایی ترامپ با حکم قضایی به حال تعلیق درآمد.
تلاش های دولت ترامپ برای جلوگیری از درز اطلاعات، نارضایتی شدیدی بین کارمندان دولت به وجود آورده است که می گویند هدف این تلاش ها ظاهرا جلوگیری از جریان اطلاعات در داخل و خارج از دولت و بازداشتن مسئولان از گفتگو با رسانه ها درباره مسائلی است که ممکن است به انتشار اخبار منفی درباره دولت منجر شود.
گزارش ها درباره اخلال کارمندان در عمل به وظایف خود موجب خشم ترامپ شده است که در چند هفته نخست ریاست جمهوری اش رسانه ها را «دروغگو»، «فاسد»، «ورشکسته»، و «دشمن ملت آمریکا» معرفی کرده است.
ترامپ در کنفرانسی مطبوعاتی در 16 فوریه گفت از وزارت دادگستری خواسته است به درز اطلاعات که شامل قرار دادن غیرقانونی اطلاعات محرمانه در اختیار خبرنگاران درباره ارتباط دستیاران او با روسیه است، رسیدگی کند.
مسئولان آژانس های مختلف دولتی در آمریکا به شرط فاش نشدن نامشان رویترز گفتند، برخی کارمندان نگران کنترل شد تماس های تلفنی و ایمیل خود هستند و هنگام رایزنی ها در داخل نهادی که در آن کار می کنند، از بیان دیدگاه هایشان طفره می روند. همچنین ایجاد محدودیت در زمینه جریان اطلاعات موجب شده است مسائل مهمی دور از دسترس مقامات در سطح وزارتخانه ها قرار گیرد و نوعی بی اعتمادی در بین دولت های خارجی درباره سیاست آمریکا ایجاد کرده است.
موسسه خبری آمریکایی پولتیکو روز یکشنبه اعلام کرد شون اسپایسر سخنگوی کاخ سفید از برخی دستیارانش خواسته است گوشی هایشان را تحویل دهند تا هرگونه مکالمه یا ارسال پیام احتمالی برای خبرنگاران توسط آنها بررسی شود. این اقدام را می توان سخت گیرانه ترین گام برای جلوگیری از درز اطلاعات توصیف کرد. ولی خبر این تلاش برای ردیابی، به سرعت به بیرون درز کرد.
دو منبع که از آنچه در نخستین نشست منوچین با مقامات ارشد وزارت خزانه داری گذشت آگاه هستند اعلام کردند منوچین به این مقامات گفته است ممکن است مکالمات تلفنی و ایمیل های آنان به منظور پیشگیری از درز اطلاعات محرمانه، کنترل شود. یکی از این دو منبع گفت منوچین گفته است سیاست های کنترلی اجرا خواهد شد.
سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره سخنان منوچین خطاب به کارمندان ارشد این وزارتخانه گفت: وزیر منوچین با کارمندان درباره درز نکردن اطلاعات محرمانه به رسانه ها یا هر منبع دیگری گفتگو کرد، و در این گفتگو، موضوع بررسی گوشی های تلفن مطرح نشد.
اما تلاش روسای جمهور از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه برای جلوگیری از درز اطلاعات به رسانه ها موضوع تازه ای نیست. در زمان ریاست جمهوری ریچارد نیکسون، پلیس فدرال آمریکا تماس های دستیاران با خبرنگاران را شنود کرد. در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز تلاش های زیادی برای «کنترل درز اطلاعات» صورت گرفت.
جیمز ریزن گزارشگر نیویورک تایمز که مقالات او موجب تحقیق درباره درز اطلاعات شد گفت دولت اوباما 9 شکایت در رابطه با درز اطلاعات مطرح کرد در حالی که همه دولت های قبلی آمریکا در مجموع سه شکایت در این زمینه مطرح کرده بودند.