تعداد 200 تایی شهاب سنگهای ثبت شده به نام ایران
پژوهشگر شهاب سنگ شناسی گفت: به زودی تعداد شهاب سنگهای رسمی و ثبت شده از ایران به 200 عدد میرسد.
حامد پورخرسندی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: از سال ها پیش به عنوان منجم آماتور فعالیت می کردم و هدفم از ورود به دانشگاه، پژوهش در رشته سیاره شناسی و به طور خاص این گرایش بود و هم اکنون فعالیتهایم در این عرصه است.
وی با بیان اینکه کمتر از 70 سال است که شهاب سنگ شناسی به طور علمی در جهان دنبال می شود گفت: مطالعات شهاب سنگها در موسسات تحقیقاتی کشورهای توسعه یافته انجام می شود.
پورخرسندی با اشاره به اینکه شهاب سنگ ها نمونه هایی با قدمتی بیش از سنگ های کره زمین هستند افزود: این شهاب سنگها حاوی اطلاعات بی بدیلی درباره تشکیل و تحول منظومه شمسی و زمین هستند.
پژوهشگر مقطع دکتری در مرکز اروپایی آموزش و مطالعات علوم زمین با تاکید بر اینکه کشور ما جزء مناطق خشک و نیمه خشک قرا دارد گفت: شهاب سنگ ها پس از سقوط در مناطق خشک ماندگاری بیشتری دارند به همین دلیل بیابان های ایران مناطق مناسبی برای جستجو و یافتن آن هاست.
وی ادامه داد: بخش کوچکی از شهاب سنگ ها به منظور مطالعات تخصصی و طبقه بندی که در آزمایشگاه های تخصصی قابل انجام است به ما سپرده می شود و با توجه به شناختی که از کانی ها و سنگ ها داریم، طبقه بندی آن ها را انجام می دهیم و منشاء آن ها را مشخص می کنیم.
پورخرسندی با بیان اینکه منشاء بیشتر شهاب سنگها کمربند سیارکی است که شامل میلیون ها قطعه سنگ چند کیلومتری هستند گفت: بخشی از این شهاب سنگها از کره ماه یا مریخ می آیند.
عضو تیم سیاره شناسی و ژئوفیزیک مرکز تحقیقاتی در فرانسه با اشاره به این که مواد اصلی برای این مطالعات از بیابان های مختلف زمین جمع آوری میشوند افزود: بخش اعظمی از شهاب سنگ ها از جنوبگان و تعدادی نیز از بیابانهای گرم زمین، مانند صحرای آفریقا جمع آوری می شوند.
وی با تاکید بر اینکه با شروع این تحقیقات در ایران متوجه شدیم در بیابان های ایران شهاب سنگ های بسیاری وجود دارد که منبع مهمی برای مطالعات در این زمینه به شمار می آید گفت: ما تمام این شهاب سنگ های ارسالی از ایران را طبقه بندی و به نام ایران ثبت می کنیم، همچنین این تعداد به مرور افزایش پیدا میکند و به زودی تعداد شهاب سنگهای رسمی و ثبت شده از ایران به 200 عدد می رسد.
پورخرسندی افزود: اخیراً موزهای در شهر نراق با تلاشهای دکتر عشقی از زمین شناسان بازنشسته موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دائر شده است، ما نیز نمونههایی برای نمایش عمومی به این موزه اهدا کردیم.
این پژوهشگر حوزه فضا گفت: درصدد احداث موزههای دیگری به منظور آشنایی عموم با شهاب سنگ ها هستیم.
وی با بیان اینکه کمتر از 10 نفر در ایران به طور سیستماتیک به دنبال شهاب سنگ ها هستند افزود: با این وجود این افراد بسیار موفق عمل کرده اند.
پورخرسندی در پایان گفت: شهاب سنگ شناسی به غیر از ارائه اطلاعات علمی بی بدیل می تواند به عنوان عاملی برای علاقه مندی عمومی با علم ستاره شناسی استفاده شود و امیدواریم از این ظرفیتها به نحو احسن در کشورمان استفاده شود.