امامعلی رحمانف:اجرای سند جدید اکو به تقویت اعتبار آن کمک خواهد کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور تاجیکستان گفت اجرای سند جدید اکو برای همکاری میان اعضای این سازمان به تقویت اعتبار بین المللی آن کمک خواهد کرد.
«امامعلی رحمانف» رئیس جمهور تاجیستان در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه نشست اکو در اسلام آباد پایتخت پاکستان گفت: تاجیکستان امکانات و جاذبه های زیادی و تمدنی قابل توجه دارد که جهانگردان را از هر نقطه ای از جهان جذب می کند. با توجه به این امکانات و فرصت ها، دولت تاجیکستان طرح های گسترده ای را برای توسعه توریسم و جهانگردی اجرا می کند. بی تردید گسترش همکاری ها میان کشورهای عضو اکو در بخش توریسم و جهانگردی می تواند زمینه را برای توسعه پایدار کشورهای ما فراهم کند. همچنین می تواند به عنوان عاملی برای تقویت روابط مردم با مردم در کشورهای ما باشد.
وی گفت همکاری های منطقه ای برای ایجاد صلح و ثبات واقعی در افغانستان و همه منطقه همچنان یکی از اهداف مشترک در منطقه ما است. در این بخش تاجیکستان همکاری های گسترده ای با دولت افغانستان دارد و ما از اقدامات اکو برای بازسازی افغانستان حمایت و ایجاد زیرساخت های ضروری در این کشور می کنیم. افغانستان با توجه به موقعیت جغرافیایی خود در مسیر تجارت میان کشورهای اروپایی، آسیایی و خاورمیانه قرار دارد. تربیت نیروی انسانی در افغانستان و آموزش نیروهای متخصص در این کشور یکی از اولویت های مهم در این کشور است. این حوزه ها جز بخش های مهم همکاری ها میان دولت های تاجیکستان و افغانستان هستند. در حال حاضر صدها نفر از دانشجویان افغانی در تاجیکستان مشغول تحصیل هستند و علاوه بر این قصد داریم تا سال دو هزار و بیست پنج بیش از هزار بورسیه تحصیلی به دانشجویان افغانی اعطا کنیم.
رئیس جمهور تاجیکستان در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم افتتاحیه نشست اکو در اسلام آباد گفت سال گذشته جامعه جهانی به شکلی فعال چند سند مهم جهانی را تصویب کرد که در آنها ابعاد و جنبه های توسعه پایدار تا سال دو هزار و سی مشخص و تعریف شده اند. طرح جدید سازمان ملل برای توسعه پایدار می تواند نقش مهمی در تامین خواسته های مردم ما داشته باشد. طرح سازمان ملل به صراحت بر لزوم توسعه پایدار و تحقق اهداف در سه بخش رشد اقتصادی، توسعه اجتماعی و محافظت از محیط زیست تاکید می کند. در این شرایط ما از تدوین و تصویب یک سند جدید به نام نگاه اکو برای سال دو هزار و بیست و پنج استقبال می کنیم که هدف آن ایجاد توسعه پایدار در منطقه اکو است. این سند همچنین مسیر همکاری های کشورهای عضو اکو را در آینده مشخص می کند. ما امیدوار هستیم که این نقشه راه به تحقق اهداف ما در این منطه کمک بکند و همبستگی میان کشورهای ما را تسهیل کند. ما نگاهی مثبت درباره این سند مهم داریم و معتقد هستیم که اجرای موثر این سند می تواند به تقویت اعتبار بین المللی سازمان اکو کمک بکند.