تاثیر عوامل جمعیت شناختی روی آسیب پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی
جهان و جهانیان در یکصد سال آینده چگونه خواهد بود؟
موسسه بین المللی تحلیل سیستم های کاربردی پیش بینی هایی درباره سن، جنسیت، جمعیت و ترکیب آموزشی 195 کشور جهان تا سال 2100 انجام داده است.
محققان اعلام کردند عواملی از قبیل تغییر الگوهای مهاجرت و امید به زندگی، فراتر از تخمین های ساده مربوط به افزایش جمعیت، می تواند به دانشمندان در پیش بینی دقیق تر نحوه تاثیر تغییرات آب و هوایی روی مردم در آینده کمک کند.
دانشمندان در نشریه نیچر کلایمت چینج (Nature Climate Change) نوشتند داده ها به عنوان نمونه نشان می دهد که امید به زندگی در اروپا تا سال 2100 تقریبا بیست سال افزایش خواهد یافت و نیز اینکه نسبت جنسیتی در آسیا که در شرایط فعلی به سمت جنس مذکر است در همین دوره زمانی به سمت توازن بیشتر حرکت خواهد کرد.
رایا موتاراک متخصص مسائل جمعیت شناسی در موسسه بین المللی تحلیل سیستم های کاربردی مستقر در اتریش می گوید این قبیل تفاوت ها برای ارزیابی آسیب پذیری جمعیت ها در برابر تغییرات آب و هوایی اهمیت زیادی دارد و می تواند به جلوگیری از نتیجه گیری های گمراه کننده کمک کند. وی گفت دانشمندان معمولا از اذعان به این واقعیت ابا دارند که «عوامل جمعیتی و اجتماعی-اقتصادی در آینده تغییر خواهند کرد ولی ما به عنوان کارشناسان مسائل جمعیت شناسی، این امر را می توانیم پیش بینی کنیم.»
موتاراک و همکارش ولفگانگ لوتز در مصاحبه ای با بنیاد رویترز گفتند در شرایط کنونی بسیاری از دانشمندان برای ارزیابی آسیب پذیری به تغییرات آب و هوایی از داده هایی استفاده می کنند که صرفا بر اساس اندازه جمعیت های آینده است ولی به گفته این دو نفر، داده های دقیق تر می تواند به پیش بینی بهتر این مسئله که جهان و جهانیان در یکصد سال آینده چگونه به نظر خواهند رسید کمک کند.
سازمان محل کار این دو نفر پیش بینی هایی درباره سن، جنسیت، جمعیت و ترکیب آموزشی 195 کشور جهان شامل کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تا سال 2100 انجام داده است.
موتاراک گفت تغییرات جمعیت شناختی صرفا به این دلیل در تحقیقات مربوط به تغییرات آب و هوا مورد غفلت واقع شده است که بسیاری از دانشمندان از در دسترس بودن این داده ها اطلاعی ندارند.