فعالیت بیش از 4 هزار و 500ایستگاه هواشناسی در کشور + گزارش
رئیس سازمان هواشناسی کشور دراصفهان گفت:بیش از 4 هزار و 500 ایستگاه هواشناسی در کشوردر زمینه پیش بینی دقیق وضع آب وهوا فعالیت دارند .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ،رئیس سازمان هواشناسی کشور دراصفهان گفت: از این تعداد 200 ایستگاه خودکار هستند و چشمانداز ما افزایش این تعداد و حرکت به سمت خودکارسازی است تا پیشبینی دقیقتری صورت گیرد
داوود پرهیزکار با تاکید بر اینکه هواشناسی در روند فعالیتهای خود پایش، پردازش و پیشبینی را در دستور کار داردافزود: مهمترین بخش فعالیتهای هواشناسی در اطلاع رسانی خلاصه میشود و چنانچه این اتفاق صورت نپذیرد کار هواشناسی ناقص خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در 9 سال گذشته بارشهای کشور از میزان نرمال بالاتر نرفته افزود: این شرایط زمینه ساز تشدید خشکسالیهاست که مخاطرات دیگری را به همراه دارد.
پرهیزکار با اشاره به اجرای طرح تهک در حوزه کشاورزی گفت : این طرح در 11 استان کشور اجرا شد و بیش از 422 میلیارد تومان ارزش افزوده محصولات کشاورزی به همراه داشت .
رئیس سازمان هواشناسی کشور خشکسالی را ویژگی جدانشدنی منطقه ایران دانست و افزود: درده سال گذشته نه تنها روند صعودی در بارشها نداشتهایم بلکه با کاهش بارشها نیز روبرو بودهایم که این در دراز مدت تغییر اقلیم را رقم میزند.
پرهیزکار با اشاره به اینکه 80 درصد از پیشبینیهای هواشناسی صحیح است افزود: پیشبینیهای هواشناسی بر اساس احتمال است وقطعی نیست اما اعتماد به این پیشبینیها ضروری است و باید توجه داشته باشیم که هر چه از زمان اعلام گزارشات فاصله بگیریم درصد خطا افرایش مییابد.
رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به نقش پیشبینی هوا در بحرانها گفت : پیش بینی به موقع درخصوص سیلهای اخیر جنوب کشور به ویژه در سیستان و بلوچستان موجب آگاهسازی مردم و خالی شدن برخی روستاها پیش از بروز بحران شد.وهیچ تلفاتی نداشتیم.
وی استان اصفهان را ششمین استان کشور به لحاظ کمبود بارشها اعلام کرد و گفت: در استان اصفهان نسبت به بلند مدت با 26درصد کم بارشی روبرو بوده و این در حالی است که این آمار در استان خوزستان 48 درصد برآورد شده است.
پرهیزکار افزود: امسال بارندگیهای استان اصفهان درمقایسه بامدت مشابه سال قبل از وضع بهتری برخوردار است به گونهای که با افزایش 9.3 درصدی بارشها مواجه بودهایم
رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه ایران در اجلاس جهانی حفاظت محیط زیست موظف به کاهش چهار تا 12 درصدی میزان گازهای گلخانهای موجود در کشور تا سال 2030 شده است، افزود: توسعه صنعتی در جهان و کشور موجب افزایش گاز های گلخانه ای وگرمایش زمین شده که گرمایش زمین نقش مهمی در تغییر اقلیم کشور دارد.
وی استفاده از انرژیهای بادی و خورشیدی بعنوان انرژی پاک را یکی از راهکارهای اصلی کاهش گازهای گلخانهای برشمرد.