تخصیص اعتبار طرح تعادل بخشی اندک است
قائم مقام وزیر نیرو گفت: تخصیص اعتبارات به طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی بسیار اندک بود.
ستار محمودی در پاسخ به سؤال خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما در زمینه تخصیص اعتبار 400 میلیارد تومانی دولت در سالجاری گفت: شرکت های آب منطقه ای کشور از محل منابع داخلی اجرای این طرح را شروع کردند و برخی نیز به پیمانکاران بدهکار شدند و برخی نیز با دادن ضمانت طرح ها را پیش می برند.
وی گفت: انجام اصولی طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی و به موقع اجرا کردن طرح احتیاج به تأمین مالی دارد که مذاکرات آن با سازمان برنامه و بودجه انجام شده است تا بخشی از این طرح از محل اوراق مشارکت یا اسناد خزانه یا به شیوه های دیگر ساماندهی شود.
محمودی افزود: بخش دیگری از طرح نیز تا پایان سال مالی جاری یعنی تیرماه از طریق منابع مالی قرار است تأمین شود.
وی با اشاره به اهمیت طرح تعادل بخشی آب های زیر زمینی گفت: این یکی از طرح های مهم و اولویت دار در بخش آب است که تا حدی با اجرای آن نگرانی فرونشست زمین و کم آب شدن چاه ها و تغییر کیفیت آب برخی چاه ها را در آینده می تواند جوابگو باشد.
قائم مقام وزیر نیرو گفت: در دولت یازدهم برنامه ریزی شد تا بخشی از اعتباراتی که قرار است در طرح های سدسازی، تونل و آب های جاری استفاده می شد به آب های زیرزمینی اختصاص یابد.
وی درباره بازار آب نیز گفت: این طرح سال هاست که پیگیری می شود و نیاز به زیرساخت دارد و مهندس مشاور آن انتخاب شده است. چون خرید و فروش آب مجموعه ای از شرایط منطقه ای را تحت تأثیر قرار می دهد ابتدا باید به صورت آزمایشی اجرا شود.
قائم مقام وزیر نیرو تأکید کرد: قرار بود فاز اول مطالعه بازار آب تا پایان امسال تمام شود اما روند بررسی و مطالعه آن ادامه خواهد یافت.
*بسترسازی برای حضور بخش خصوصی در طرحهای مشترک ایران وآلمان
قائممقام وزیر نیرو در همایش مشترک ایران و آلمان گفت: تشکیل دبیرخانه فعال برای همایشهای بعدی با نمایندگان دو کشور به حضور پر رنگتر بخش خصوصی در پروژههای مشترک کمک خواهد کرد.
محمودی با بیان اینکه اولین شریک راهبردی آلمانی از "نوردراین وستفالن" انتخاب شده است، افزود: به جز این ایالت، با بخشهای دیگری از آلمان نیز همکاری داشتیم و به این همایش صرفاً به عنوان یک همایش علمی و مباحث کارگاهی نگاه نمیکنیم؛ بلکه فراتر از این، به عنوان یک شروع مجدد نگاه خواهیم کرد.
وی با پیشنهاد اینکه باید دبیرخانه فعالی با نمایندگانی از دو کشور تشکیل شوند، اظهار داشت: در این دبیرخانه به جز نشستهای علمی، کارگاهی و آموزشی باید به تعریف پروژههای روشنی پرداخت که نقش آفرینی آن به عهده بخش خصوصی دو کشور باشد و در کشورهای همسایه نیز از طریق تبادل فناوری علمی، همکاریها مولد تر شوند.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه ایران به دلیل آب و هوای خشک و نیمه خشک یکی از معدود کشورهای خاورمیانه است که به دلیل شرایط اضطراری یکی از بهترین روشهای ابداعی در مدیریت آب را بهکار بسته است، اظهار داشت: ایران در خاورمیانه به عنوان یک کشور سرآمد، اختراعاتی را در بخش آب ایجاد کرده که نه تنها برای ایران بلکه برای جهان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اختراع قنات، شیوههای مهندسی برای طراحی و جهت یابی قنات، ایجاد پلهای آب بر ویژه، ساعت آبی، مشارکت در سرمایه گذاری در قرنها پیش، مشارکت انسانی در ایجاد سازهها و مجموعه گستردهای از اقداماتی که در این زمینه انجام شده است، افزود: این موارد نشان از این دارد که ایران به لحاظ وابستگی به آب اقدامات ویژهای را در این زمینه داشته است.
محمودی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پرجمعیت خاورمیانه است و سلامت و شادابی انسانها را وابسته به عوامل محیط زیست میداند، گفت: بر اساس آخرین آمار ثبت شده در سازمان بهداشت جهان 99.4 درصد جمعیت شهری ایران زیر پوشش آب آشامیدنی سالم و بهداشتی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در زمینههای جمعآوری و تصفیه فاضلاب در برخی شهرهای بزرگ به لحاظ توپوگرافی دارای سازندهای سخت و نفوذ پذیر و بخشی نیز دارای سواحل دریا هستند، افزود: در سالهای بعد از انقلاب بخصوص 24 سال گذشته شاخصهای فاضلاب رشد خوبی در کشور داشته و گامهای بزرگی در این جهت برداشته شده است.
قائممقام وزیر نیرو با اشاره به اینکه در زمینه آب روستایی نیز گامهای موثری برداشته شده است، افزود: شاخصها نسبت به آغاز احداث شرکتهای آب و فاضلاب شهری و پس از آن، آب و فاضلاب روستایی به مرز 80 درصد رسیده؛ در حالیکه در گذشته این شاخصها بسیار کمتر بوده است.
وی تلاش گسترده، دانش وسیع و سرمایه گذاری زیاد در جوامع کاری امروزی را از شاخصهای امید به زندگی نام برد و افزود: شاخص امید به زندگی نسبت به اوایل انقلاب بیش از 20 سال افزایش یافته و خدمات آب و فاضلاب در آن نقش بالایی داشته است.
محمودی با اشاره به زمان تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب در حدود 24 سال قبل در ایران گفت: وزارت نیرو و بخش آب و فاضلاب کشور به دنبال شریک فکری، علمی و با تجربه تصمیم گرفت از شرکتهای آلمانی که در پروژههای عمرانی همچون راه آهن و ساختمان سازی و صنعت در ایران به خوشنامی معروف هستند انتخاب کند.
وی با اشاره به این مطلب که کشور آلمان در جغرافیای اروپا از لحاظ دانش آب و محیط زیست در صدر قرار دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران نیز در منطقه خاورمیانه شبیه آلمان در منطقه اروپا شناخته شده است.
محمودی ادامه داد: وقتی سدها و نیروگاهها و تصفیهخانههای آب و فاضلاب را با پیچیدهترین تاسیسات احداث میکنیم میتوانیم شریک خوبی برای آلمان در خاورمیانه باشیم.
وی با بیان اینکه برای کار در ایران باید زمینههای سرمایه گذاری و انتقال فناوری با شرکتهای آلمانی به عنوان یک خط مشی بلندمدت با حوزه راهبردی بلندمدت انتخاب شود، افزود: وزارت نیرو برای مشارکت با شرکتهای آلمانی آمادگی کامل داشته و در این جهت محکم گام بر میدارد.
محمودی با اظهار این مطلب که انتظار داریم پس از این همایش بخش خصوصی دو کشور وارد مذاکره شوند؛ افزود: باید همکاری گستردهای بین بخش خصوصی دو کشور ایران و آلمان ایجاد شود و بخش دولتی نیز به عنوان گره گشا، مشکلات پیش روی بخش خصوصی را هموار کند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شوند.