خبرنگاران بدون مرز: آمریکا در ردیف چهل و یکم آزادی مطبوعات در جهان قرار دارد
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد آمریکا در میان 180 کشور دنیا از نگاه فهرست جهانی آزادی مطبوعات در مکان چهل و یکم قرار دارد.
به گزارش الجزیره انگلیسی، سازمان خبرنگاران بدون مرز این دسته بندی را روز شنبه پس از آن اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا بار دیگر رسانه ها را هدف انتقاد شدید قرار داد و ابتدا در گردهمایی هم حزبی های خود آنان را دروغگو ، فریبکار و متقلب خواند و سپس کاخ سفید از ورود نمایندگان برخی رسانه ها به نشست پرسش و پاسخ مطبوعاتی خود جلوگیری کرد.
دونالد ترامپ روز جمعه در نشست نومحافظه کاران در مریلند تاکید کرد: « باید با رسانه ها بجنگیم دوستان، باید با آنان بجنگیم. اصحاب رسانه بسیار باهوش ، نیرنگ باز و متقلب هستند و من می خواهم همه ی شما این را بدانید که ما داریم با رسانه های دروغگو می جنگیم. آنها ساختگی هستند ریاکارند.»
تنها چند ساعت پس از سخنان ترامپ بود که سخنگوی کاخ سفید ، شان اسپایسر، نمایندگان برخی رسانه های مطرح را از جمله نیویورک تایمز، سی ان ان و پلیتیکو از حضور در نشست پرسش و پاسخ مطبوعاتی منع کرد.
پس از این اقدام بود که هشتک #FreedomOfThePress در پایگاه اجتماعی توئیتر براه افتاد و نوشت: « همه ی سازمان های خبری معتبر شایسته ی این هستند که در تعاونی مطبوعاتی کاخ سفید جایی داشته باشند تا مردم به اطلاعات درست دسترسی پیدا کنند.»
بسیاری از این سازمان های خبری از جمله نیویورک تایمز نیز در بیانیه های جداگانه این اقدام کاخ سفید را محکوم کردند.
نیویورک تایمز نوشت: « ما به اقدام کاخ سفید در جلوگیری از ورود نیویورک تایمز و دیگر سازمان های خبری به شدت اعتراض داریم. روشن است که دسترسی رسانه های آزاد به دولتی شفاف برای منافع ملی بسیار اهمیت دارد.»
سازمان خبرنگاران بدون مرز هم اقدام کاخ سفید را رقت انگیز خواند و تصریح کرد: « آمریکا هم اکنون در میان 180 کشور دنیا از نگاه فهرست آزادی مطبوعات دنیا در سال 2016 در مقام چهل و یکم قرار دارد.»
رئیس انجمن خبرنگاران کاخ سفید در گفتگو با الجزیره تاکید کرد به دسترسی گزینشی کاخ سفید اعتراض کرده است. جف میسون گفت: «هر دولتی که در کاخ سفید حاکم می شود می خواهد عملکرد و روایت خود را در کنترل داشته باشد اما آنچه که برای انجمن خبرنگاران کاخ سفید مهم است آن است که هر یک از نمایندگان سازمان های خبری این فرصت را داشته باشند که پرسش خود را مطرح کنند.»
اما نمایندگان همه رسانه های راست گرا از جمله بریت بارت نیوز ، فاکس نیوز و واشنگتن تایمز در این نشست مطبوعاتی حضور داشتند. از ورود نمایندگان ان بی سی، سی بی اس و وال استریت هم جلوگیری نشد. نمایندگان روزنامه ی تایمز و آسوشیتدپرسپی از آنکه فهمیدند از ورود برخی همکارانشان جلوگیری شده است این نشست مطبوعاتی را تحریم کردند. دونالد ترامپ دوباره در پیامی در پایگاه اجتماعی توئیتر رسانه های مردمی را به دروغگویی متهم کرد و گفت ادامه فعالیت این رسانه ها برای کشور خطرناک است.
شان اسپایسر در پاسخ به پرسشی درباره ی این اقدام خود در جلوگیری از ورود نمایندگان رسانه ها به نشست مطبوعاتی گفت تصمیم گرفته است نمایندگان رسانه های بیشتری را در فهرست افراد بی نظم و خطاکار قرار بدهد و افزود: « فکر می کنم جایی که سخن از دسترسی به مقام های دولت (ترامپ) و کارکنان دستگاه رسانه ای (کاخ سفید) و دادن آزادی (به نمایندگان رسانه ها) در میان باشد خیلی آسان گیرانه برخورد کرده ایم.»