مشروح کنفرانس مطبوعاتی رئیس هیئت اعزامی سوریه به مذاکرات ژنو...
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بشار الجعفری رئیس هیئت اعزامی سوریه به مذاکرات صلح ژنو گفت: محکوم کردن انفجارهای تروریستی حمص آزمونی برای هیئت های اعزامی مخالفان در ژنو است که گفته می شود مخالفان میانه رو را نمایندگی می کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، بشار الجعفری در کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گفت: «در گفتگو با دی میستورا فقط بر یک نکته متمرکز شدیم و آن اینکه مبارزه با تروریسم در اولویت است. از آقای دی میستورا خواستیم بیانیه ای صادر کند و در آن انفجارهای تروریستی - انتحاری عوامل جبهه النصره و شرکایش را در شهر حمص محکوم کند. از نماینده ویژه سازمان ملل متحد خواستیم این خواسته ما را که آنچه امروز در حمص رخ داده است باید با صدور بیانیه های شفاف و بدون ابهام محکوم شود، به همه گروههای اعزامی مخالفان در ژنو برساند. هر طرفی که از محکومیت این اتفاق در حمص شانه خالی کند او را شریک تروریسم می دانیم.»
بشار الجعفری خطاب به خبرنگاران حاضر گفت:« قبل از آغاز این کنفرانس خبری به شما گفته بودم که آنچه امروز رخ داد از آن به آسانی نخواهیم گذشت. اتفاق امروز بدون تردید یک پیام تروریستی به مذاکرات ژنو بوده است، پیامی به نماینده ویژه سازمان ملل متحد ، سازمان ملل متحد ، محافل بین المللی و همه حاضران در مذاکرات ژنو بوده است. به یقین این اتفاق تاثیراتی بر نشست ژنو خواهد گذاشت به همین منظور اقدام تروریستی امروز حمص، تنها یک اقدام تروریستی نظامی نیست بلکه اقدام تروریستی سیاسی نیز به شمار می آید. همین موضوع، اصلی ترین دلیلی است که موجب شده است تا ماده متعلق به مبارزه با تروریسم را به عنوان اولویت در دستور کارمان در ژنو قرار دهیم. خون مردم سوریه با ارزش است و کسی که خون این مردم را می ریزد بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد.»
رئیس هیئت اعزامی نظام سیاسی سوریه در ژنو ادامه داد:« ما در سخنانی شفاف و بدون ابهام اظهار داشتیم اگر هیئت های اعزامی مخالفان و آقای دی میستورا اقدام تروریستی در حمص را محکوم کنند، آماده ایم تا صبح مذاکره کنیم. طبیعی است صدور بیانیه ها در محکومیت این اتفاق نمی تواند قربانیان را به زندگی برگرداند اما این بیانیه ها، آزمونی برای هئیت های اعزامی مخالفان به ژنو است که با نام مخالفان میانه رو در این جا حاضر شده اند، آزمونی است تا ثابت شود این گروهها، مخالف تروریسمند یا آنکه با تروریست ها شریکند. به آقای دی میستورا گفتیم در پی یافتن زمینه مشترکی هستیم که بتواند درها را برای بررسی دیگر موضوعات باز کند. به او گفتیم چگونه ممکن است بتوانیم با کسی که تروریسم را محکوم نمی کند درباره موضوعات مختلف گفتگو کنیم. به دی میستورا گفتیم هدف جبهه النصره، به شکست کشاندن مذاکرات ژنو است اما ما در این دام نخواهیم افتاد به همین منظور علاقه مندیم در این مسیر شرکایی داشته باشیم ، شرکایی که همچون مردم سوریه تروریست ها را طرد کنند. برای صدمین بار برای آقای دی میستورا توضیح دادیم که تنها نباید با تروریسم جبهه النصره یا داعش یا گروههای مرتبط با آنها برخورد کرد، مقصود گروههایی هستند که مثل آفتاب پرست هر روز اسامی و عناوین خود را عوض می کنند. شرط اولیه مبارزه با تروریسم این است که به جای آنکه حامیان تروریسم را دعوت کنیم تا در ردیف جلوی مذاکرات دیروز حاضر شوند، باید به آنان نیز رویکرد سیاسی داشت.»
بشار الجعفری درباره رویکرد دولت سیاسی سوریه به مذاکرات آستانه گفت: ما به روندی که در آستانه در پیش گرفته شد پایبندیم، در نشست اول و دوم آستانه حاضر شدیم و اگر شرایط به گونه اتی شود که حتی به عنوان توریسم هم در آستانه حاضر شویم، چنین خواهیم کرد. اما درباره مبارزه با تروریسم باید بگویم این موضوع بسیار حیاتی است و نمی توان آن را تنها در مذاکرات آستانه حل کرد. مبارزه با تروریسم در اولویت کاری شورای امنیت قرار دارد. این شورا فقط برای مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق، هشت قطعنامه تصویب کرده است، همه این قطعنامه ها در سطح وزرا در شورای امنیت به تصویب رسید به همین منظور باید با مبارزه با تروریسم در آستانه، نیویورک، ژنو و دیگر مناطق به صورت جدی برخورد شود.حامیان تروریسم اگر با حمایت شان از تروریسم، شرایط را برای پیروزی تروریست ها فراهم آوردند، آن وقت باید گفت تروریسم در تمام جهان بر قانون چیره شده است و این اتفاق موجب می شود تنش بر تمامی جهان مستولی شود، در چنین شرایطی در توان ما نیست که در آستانه یا ژنو حاضر شویم.
الجعفری در ادامه، گفت: داعش یک گروه تروریستی است که در حوزه املاک، مستغلات و تجارت به سود حامیان تروریسم از جمله ترکیه میانجیگری می کند، همه شما می دانید تصاویر هوایی که ماهواره های روسی گرفتند صدها کامیون حامل نفت و گاز را که منابع نفتی و گازی سوریه را سرقت کرده اند نشان می دهد که در مسیر ترکیه و از ترکیه به اسرائیل هستند. این کامیون ها متعلق به داعشند. سرنوست آثار مسروقه تاریخی سوریه و عراق نیز اینگونه است، آنان این آثار تاریخی را از مسیر ترکیه به بازارهای اروپا می رسانند. از کمیته فرعی مبارزه با تروریسم در شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بودیم درباره سرنوشت سی و دو هزار دستگاه خودروی تویوتای جدیدی که از شرکت تویوتا برای داعش خریداری شده بود تحقیق کند تا مشخص شود این خودروها چگونه به دست داعش رسیده است، پس از یک سال پاسخ دادند شرکت تویوتا این خودروها را به عربستان، امارات، قطر و ترکیه فروخته بود.