به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر علمی همایش گفت : همایش در هشت محور گوناگون از جمله هنر، صنایعدستی، مهارتهای شغلی، باید و نبایدها، چالشها و نقش آن در اقتصاد و معیشت خانواده، تاثیر هنر در توانمندسازی زندانیان و ارتقای سطح سلامت روحی -روانی زندانیان، کاهش میزان بازگشت مجدد در زندان، طراحی و تدوین استراتژی کارآمد و موثر رشد در توسعه و گسترش هنر انجام شد.
شهریار شکرپور با بیان اینکه توانمندسازی زندانیان و عجین شدن با هنر ظرفیت بزرگی برای تامین معیشت و درآمدزایی برای زندانیان محسوب میشود افزود : هدف اصلی همایش ارائه راهکارهایی برای توانمندسازی افراد با ایجاد اشتغال است تا وقوع جرم دوباره تقلیل یابد.
وی گفت : ۴۸ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده که از مجموع آنها ۱۲ مقاله برای ارائه در دو پنل جداگانه انتخاب شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندانهای کشور هم در این همایش گفت : هم اکنون 70 درصد محکومین در زندانهای کشور تحت پوشش برنامه های آموزشی ، مهارتی و اشتغال هستند و بر اساس برنامه ریزی انجام شده این افراد به بیش از 100 هزار نفر در پایان سال جاری میرسند.
سید عبداله مرتضوی افزود : تدوین برنامه های فنی و حرفه ای وهنری برای آموزش های متناسب با محیط زندان ، اعطای تسهیلات اشتغال و بازاریابی برای تولیدات داخل زندان از عمده اقدامات سازمان زندانها برای ارتقای کارآمدی زندانیان است.
مرتضوی گفت : در برنامه ششم توسعه مقرر شده محکومینی که در هنگام گذران دوره محکومیت اقدام به مهارت آموزی و اشتغال در زندان و نیز پس از آزادی میشوند طبق ضوابطی سوئ پیشینه آنها حذف شود تا بتوانند با حداکثر بهره وری برای جامعه و خانواده مفید واقع شوند.
وی افزود : طبق توافقاتی که ادارات کل زندانهای هر استان با شهرداریها حاصل می کند بازارچه های دائمی نیز برای فروش محصولات تولیدی زندانها اعم از صنعتی و کشاورزی و صنایع دستی دایر میشود تا مردم نیز دیدگاه غالبا منفی خود از زندانیان را تعدیل کنند و نوعی مشارکت همگانی برای کاهش جرایم و اثرات سوئ ناشی از آنها ایجاد شود.