وزیر بهداشت:
اگر یک درصد بودجه پژوهش هم اختصاص یابد به مرجعیت علمی می رسیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از 3 درصد بودجه پژوهشی که به عنوان قانون تصویب شده است حتی اگر یک درصد هم اختصاص یابد به مرجعیت علمی دست پیدا خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدحسن قاضی زاده هاشمی در همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و
پژوهشی در سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اشکال ما این است که در همه زمینه ها بیشتر حرف می زنیم و کمتر عمل می کنیم و انتظار این است که اگر بنای قدرت، پیشرفت و امنیت کشور علم است از قالب شعار در بیاییم.
وی با بیان اینکه باید به دانشگاه و استادان احترام گذاشت و از آنها حمایت کرد گفت: اگر در کشور آرامش حاکم شود و فضا احساسی نشود می توانیم به آینده امیدوارتر و دستاوردها و محصولات بیشتری داشته باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موقعیت ایران را از نظر علمی در منطقه خوب توصیف کرد و افزود: ایران رتبه اول تولیدات علمی را دارد و روند رشد تولیدات علمی وحرکت پویا در مرزهای دانش، روند بسیار قابل قبولی بوده است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه ما 14 سال زودتر توانسته ایم ترکیه را پشت سر بگذاریم، گفت: ما در سال 2016 حدود 50 هزار مقاله و 38 هزار استناد داشته ایم.
وی افزود: ما در بین کشورهای اسلامی دارای رتبه اول هستیم در حالی که کشور دوم با فاصله زیادی از ما قرار دارد و رتبه جهانی ما نیز شانزدهم است که حفظ و رشد آن مهم است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون استادانی در کشور هستند که پژوهش بخش جدا ناپذیری از زندگی آنان است و گاهی بر زندگی شخصی آنها پیشی می گیرد اما تقریباً این اقدامات، کارها و نوآوری ها با هزینه شخصی بوده و دولت ها آنچنان که باید و شاید حمایت نکرده اند.
قاضی زاده هاشمی افزود: البته نگاه دولت ها در رشد علمی و پژوهشی کشور مؤثر بوده است اما چون نگاه آنها اقتصادی و خدماتی بوده کمتر به بحث پژوهش اهمیت داده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بنای دولت یازدهم کمک در حوزه پژوهش و آموزش است اما فاصله ما در حرفه پزشکی برخلاف بخش های مهندسی با دنیای پیشرفته خیلی کم است و همه آن با هزینه شخصی بدست آمده و این طور نبوده است که دولت اعتبار ویژه ای اختصاص دهد و باعث رشد و ارتقاء علم پزشکی شود.