فلسفه استاندارد ؛ ارتقای کیفیت زندگی؛
پس از 43 سال ، کیلوگرم ایران به فرانسه رفت
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران: پس از 43 سال، کیلوگرم ایران برای کالیبراسیون و مشخص شدن درصد خطا به سازمان جهانی اندازه شناسی در پاریس فرستاده شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان ملی استاندارد، نیره پیروزبخت اظهار داشت : با توجه به بحث رویکرد نوین و سیاست های اقتصاد مقاومتی در مجلس، فعالیت های سازمان در چهار حوزه مشخص، برنامه ریزی شده که در دو حوزه فراتر از نظامات استاندارد دنیا پیش رفته ایم.
وی با بیان اینکه استانداردسازی، ارزیابی انطباق، اندازه شناسی و تأیید صلاحیت از جمله این بخش ها محسوب می شود، افزود: تدوین و تنظیم نقشه راه نظام استانداردسازی و مدیریت کیفیت در برنامه ششم مطرح شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران fا تاکید بر اینکه تا کنون 24 هزار رای به سازمان های بین المللی استاندارد ارائه شده که بخش اعظم آن در تدوین استاندارد لحاظ شده است، گفت: تاکنون 35 طرح مطالعاتی در حوزه استاندارد بین المللی داشتیم.
نخستین بار واژگان فارسی در استانداردهای بینالمللی راه پیدا کرد
نخستین بار واژگان فارسی در 11 استاندارد بین المللی لحاظ شده و این موضوع بیانگر دانش و مدیریت متخصصان سازمان استاندارد در سطح بین المللی است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولیت دبیرخانه 7 کمیته فنی سازمان بین المللی استاندارد به عهده سازمان ملی استاندارد است، تاکید کرد : به دلیل اینکه دبیر یکی از این اجلاس ها یک بانوی ایرانی است محل اجلاس یکی از کمیته های فنی از آمریکا به فرانسه منتقل شد و این نشانگر اهمیت کار ایران در سازمان بین المللی استاندارد است.
پیروزبخت با اشاره به اینکه رتبه سازمان در میان 163 کشور عضو سازمان بین المللی استاندارد از 31 به 27 رسیده است، یادآور شد: طبق پیش بینی های صورت گرفته در سال 2016 سازمان ملی استاندارد ایران به جایگاه 23 دست پیدا می کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد، افزود: در مراکز تفریحی حدود 45 هزار مورد نظارت صورت گرفته و در بخش استانداردسازی تجهیزات بالابر کابلی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ایمنی مهد کودک ها، آسانسورها و وسایل بدنسازی عمومی در پارک ها مورد نظر سازمان ملی استاندارد ایران بوده و در این زمینه ها طرحهای ویژه ای در حال انجام است.
پیروزبخت با تاکید بر اینکه کنترل های دوره ای آسانسورها در حال نهادینه شدن است و تا کنون 130 هزار مورد درخواست بازرسی از آسانسورهای جدید در سال آتی داشته ایم. وی ادامه داد: در بخش ایستگاه های گاز سی ان جی کنترل لازم صورت گرفته و دستور توقف فعالیت 100 مورد ایستگاه صادر شده است.
وی با تاکید بر اینکه در بخش اندازه شناسی موافقت نامه ای بین ایران و مجمع اندازه شناسی اوزان منعقد شده است، تصریح کرد: یکی از مهم ترین زیرساخت های توسعه اقتصادی کشور مبانی اندازه شناسی است و در این حوزه برای نخستین بار پس از 43 سال کیلوگرم ایران برای کالیبراسیون و مشخص شدن درصد خطا به سازمان جهانی اندازه شناسی در پاریس فرستاده شد.
وی با بیان اینکه باید طبق شرایطی کار کنیم که برای کشورهای پیشرفته قابل قبول باشد، افزود: بحث حلال در این سازمان پیگیری میشود و خوشبختانه در عرصه بین المللی و ملی برای تدوین استانداردهای حلال جایگاه ویژه ای داریم.
فلسفه وجودی سازمان استاندارد ارتقای کیفیت زندگی مردم است
با حضور رییس سازمان ملی استاندارد ایران و هیئت همراه ساختمان تازه ساخت اداری، آزمایشگاهی و اجرای استاندارد سیرجان افتتاح شد.
به گزارش دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل: پیروز بخت و هیئت همراه صبح چهارشنبه وارد فرودگاه کرمان شدند و از سوی فتوت، معاون استاندار، بیگ زاده، مدیرکل استاندارد استان و جمعی از مسئولان استانی مورد استقبال قرار گرفتند.
رییس سازمان استاندارد و همراهان ابتدا با حضور در گلزار شهدای سیرجان و قرائت فاتحه، به مقام والای شهیدان ادای احترام کردند.
پیروزبخت و همراهان سپس با حضور در ساختمان جدیدالاحداث استاندارد سیرجان پس از بازدید از نمایشگاه تولیدات استاندارد این شهرستان ساختمان
استاندارد سیرجان را افتتاح کردند.
رئیس سازمان استاندارد و همراهان سپس با حضور در فرمانداری در شورای اداری شهرستان سیرجان شرکت کردند. در این نشست فتوت، معاون استاندار، مکی آبادی، فرماندار، حجت الاسلام حسینی، امام جمعه، بیگ زاده، مدیرکل استاندارد و سایر مسئولان و مدیران استان حضور داشتند.
پیروزبخت در این نشست گفت: سیرجان ظرفیت بسیار خوبی داراست که باید از آن برای توسعه و پیشرفت همه کشور استفاده شود.
وی افزود: فلسفه وجودی سازمان استاندارد ارتقای کیفیت زندگی مردم است چه مردم ایران و چه مردم کشور های دیگری که کالاهای ایرانی را مصرف میکنند، در حقیقت نگاه ما به سلامت و ایمنی نوع انسان است.
رئیس سازمان استاندارد با تقدیر از مسئولان استان گفت: همدلی میان مجموعه مدیریت استان و سازمان استاندارد مایه مباهات وافتخار است.
وی ادامه داد: وقتی بالاترین شخص کشور یعنی مقام معظم رهبری هم در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و هم در برنامه ششم به استاندارد توجه ویژه دارند نشان از جایگاه و اهمیت این سازمان دارد.
پیروزبخت در پایان ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد راه اندازی یکی از آزمایشگاه های مرجع ملی در این منطقه باشیم.
در این نشست علاوه بر فرماندار، معاون استاندار و امام جمعه سیرجان، مدیر کل استاندارد استان و رییس اداره استاندارد سیرجان گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کردند.
میر مخلصونی، رئیس اداره استاندارد سیرجان در بخشی از گزارش خود گفت: سیرجان به عنوان نخستین منطقه ویژه اقتصادی، حجم زیادی از واردات و بخشی از صادرات خشکبار و تولیدات صنعتی را به خود اختصاص داده است و یکی از وظایف سازمان استاندارد هم کنترل کیفیت و ارزیابی کالاهای صادراتی و واردات است.
به گفته میرمخلصونی، کلنگ این ساختمان از 6 سال پیش به زمین خورد و امروز با پیگیری و اهتمام سازمان استاندارد به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: این ساختمان در زمینی به مساحت 2 هزار متر مربع با زیربنای 465 متر مربع در 2 طبقه احداث شده و کارفرما و ناظر آن اداره کل استاندارد کرمان بوده است.
وی افزود: این ساختمان به عنوان بخش اداری، آزمایشگاهی و اجرای استاندارد سیرجان عمل خواهد کرد و سه شهرستان بافت، رابر، شهربابک و بخش آرزویه را نیز تحت پوشش خواهد داشت.
افتتاح پژوهشگاه استاندارد شمالغرب کشور در آذربایجان شرقی
همچنین نخستین پژوهشگاه استاندارد منطقه ای کشور (شمال غرب) در آذربایجان شرقی افتتاح شد.
پژوهشگاه استاندارد منطقه شمالغرب به منظور تامین نیازهای سازمان ملی استاندارد ایران و ادارات کل استاندارد این منطقه و مراکز تولیدی و خدماتی و ادارات و سازمان های مربوطه با محوریت شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و خدماتی با حضور مدیرکل استاندارد استان آذربایجان شرقی، رییس پژوهشگاه استاندارد، معاون سیاسی، امنیتی استانداری آذربایجان شرقی، جمعی از اساتید دانشگاه ها و صاحبان صنایع استان در اداره کل استاندارد آذربایجان شرقی راه اندازی شد.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی در این آئین گفت: هم اکنون بیش از 3 هزار واحد تولیدی در شمالغرب کشور تحت پوشش استاندارد منطقه بوده که از این تعداد یک هزار و 317 واحد زیر پوشش این اداره کل قرار دارد.
ساسان فرشی حق رو، افزود: این پژوهشگاه با هدف انجام پژوهش های کاربردی، فعال سازی آزمایشگاه ها و ایجاد قطب های علمی و آزمایشگاهی، فعال سازی حوزه سیستم های مدیریت کیفیت، بازرسی و ارزیابی انطباق و انجام خدمات استاندارد محور راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد: پژوهشگاه استاندارد مهمترین مرجع پژوهشی و تحقیقاتی نظام استاندارد سازی کشور و پنجره ارتباطی سازمان ملی استاندارد ایران با موسسات پژوهشی و دانشگاهی در کشور است.
مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی یادآوری کرد: این پژوهشگاه شرایط بالقوه و آمادگی لازم را برای اجرای طرح های پژوهشی طبق برنامههای سازمان ملی استاندارد ایران و واحدهای متعدد منطقه و سایر ارگان های مرتبط استانی و دیگر متقاضیان در منطقه شمال غرب دارد.
حسن سرشتی، رییس پژوهشگاه استاندارد در این مراسم گفت: این پژوهشگاه ها در سال آینده در 9 مرکز استان با توجه به نوع فعالیت آن ها برای ارایه خدمات بهتر به واحدهای تولیدی و ارائه اطمینان به مردم از بابت ایمنی و سلامت محصول راه اندازی می شود.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه استاندارد، به عنوان بازوی تحقیقاتی سازمان استاندارد عمل می کند، اظهار کرد: پژوهشگاه استاندارد در 2 بخش شامل تدوین استانداردهای پژوهش محور و آزمایشگاه های مرجع فعالیت می کند.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران یادآوری کرد: پژوهشگاه استاندارد نسبت به سایر پژوهشگاه ها وظیفه سنگینی دارد، زیرا که نتایج تحقیقاتی آن به طور مستقیم
بر واحدهای صنعتی و تولید و جامعه تاثیر می گذارد.
سعید شبستری، معاون سیاسی، امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این آئین گفت: این استان از قطب های صنعتی و تولیدی کشور بوده و نقش چشمگیری در صنعت، خدمات و تولیدات دامی و کشاورزی ایفا می کند.
شبستری با اشاره به تاکیدهای رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: در این راستا واحدها باید کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند و یکی از این راهکارها رعایت استانداردهای ملی و بین المللی است.
وی اظهار کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی باید کیفی و استاندارد سازی محصولات را جزئی از کار خود قرار دهند، زیرا که کیفیت پائین محصولات موجب فرار مشتری و روی آوردن به سایر محصولات می شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: سرمایه گذاری در ارتقای کیفیت و استانداردسازی محصولات هدرروی سرمایه نبوده بلکه سرمایه گذاری برای تولید بهتر، دسترسی به بازار بیشتر و حضور پرقدرت در بازار رقابتی است.