مدیر نظارت بر ناشران بورس :
IFRS زبان مشترک گزارش های مالی
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : IFRS زبان مشترک گزارش مالی در تراز جهانی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدعلیزاده در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ، افزود : یکی از اصول بدیهی سرمایهگذاری، مقایسه فرصتهای مختلف سرمایه گذاری در داخل و خارج از کشور با یکدیگر است و امکان این مقایسه درصورتی فراهم میشود که در تهیه اطلاعات مبنای تصمیمگیری در صورتهای مالی از یک زبان مشترک استفاده شود.
وی ادامه داد: برغم آنکه استانداردهای حسابداری ایران تا حد زیادی مشابه استانداردهای بینالمللی است، اما این موضوع به شکل رسمی بیان نشده است، از همینرو سازمان بورس و اوراق بهادار که طبق ماده 2 قانون بازار اوراق بهادار، متولی حمایت از حقوق سرمایهگذاران و حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار است، از سال 1389 باتوجه به مزایای بکارگیری استانداردهای بینالمللی؛ اقدامات قابل توجهی را برای پیادهسازی این استانداردها انجام داد.
مدیر نظارت بر ناشران به محصول اقدامات، مصوبه 18 آبان 95 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با بهره گیری از استاندارد های بین المللی حسابداری اشاره کرد و گفت: همه بانکها و مؤسسات اعتباری ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، همه شرکتهای بیمه ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران با سرمایه ثبت شده 10 هزار میلیارد ریال و بیشتر از آن به تهیه صورتهای مالی سالانه، بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ملزم شدند.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه 77 شرکت ملزم به تهیه صورتهای مالی براساس استانداردهای بینامللی گزارشگری مالی شدهاند.
مدیر نظارت بر ناشران با بیان اینکه پیادهسازی IFRS به معنای تطبیق حسابداری داخلی با استاندارد های بین المللی است عنوان کرد: پیادهسازی IFRS با چالشهایی همراه است که مهمترین آنها موضوع ارزش منصفانه، مسائل مالیاتی و ترجمه استانداردهاست.
علیزاده ادامه داد : برای حل موضوع ارزش منصفانه، کارگروهی با حضور اساتید و خبرگان بازار سرمایه در سازمان ایجاد شده است که مصوبات آن در حل بسیاری از مسائل بازار سرمایه راهگشا خواهد بود.
وی افزود: با توجه به تعاملاتی که با سازمان امور مالیاتی برقرار شده، مسائل مالیاتی نیز در آیندهای نزدیک برطرف خواهند شد. همچنین در حال حاضر با تلاش دوستان در سازمان حسابرسی، به کشور ایران در پرتابل بنیاد IFRS صفحهای اختصاص داده شده است و ترجمه فارسی تعداد زیادی از استانداردها در سامانه سازمان حسابرسی نیز بارگذاری شدهاند، که شرکتها میتوانند از آن استفاده کنند.
به گفته مدیر نظارت بر ناشران ، برگزاری همایش "استانداردهای بینالمللی و گزارشگری مالی و نقش آن در ارتقای شفافیت مالی" نیز از تلاشها و اقدامات مؤثر و مثمر ثمر سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای همگرایی بیشتر نهادها و سازمانهای درگیر در پروژه پیادهسازی IFRS از جمله بانکها، شرکتهای بیمه، سازمان امور مالیاتی، سازمان حسابرسی مجلس شورای اسلامی است.
علیزاده در پایان با بیان اینکه همایش "استانداردهای بینالمللی و گزارشگری مالی و نقش آن در ارتقای شفافیت مالی"در هفتم اسفند 95 برگزار خواهد شد، عنوان کرد: فرآیند حرکت به سوی IFRS در ابتدا کند بود ولی به تدریج شتاب بیشتری به خود گرفت. در حال حاضر شرکتهای ایرانی درصورتیکه بخواهند سهم خود را در بازارداخلی و خارجی حفظ کنند باید خود را با شرایط گزارشدهی بینالمللی وفق دهند. چون افزایش قابلیت مقایسه، شفافیت بیشتر، جلوگیری از سودهای موهوم و کاغذی، جلوگیری از کتمان درآمد، فرار مالیاتی و... از خواستههای سهامداران داخلی و خارجی است که IFRS این خواستهها را برآورده می کند.
هفته اینده ؛ همایش استانداردهای بین المللی گزارشگری IFRS
سازمان بورس و اوراق بهادار، هفته آینده با هماهنگی بیمه مرکزی، بانک مرکزی و سازمان های حسابرسی و امور مالیاتی همایشی را در خصوص شرکت هایی که ملزم به ارائه صورت های مالی بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری IFRS شده اند، برگزار می کند.
با توجه به اطلاعیه اخیر سازمان بورس ، این همایش، شنبه هفتم اسفند 95 در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار خواهد شد تا ضمن تاکید مجدد بر رعایت استانداردهای بین المللی گزارشگری، مشمولان این اطلاعیه در فصل مجامع دچار مشکل نشوند.
مخاطبان این همایش همه بانکها، موسسات اعتباری و شرکتهای بیمه ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار هستند که دوره مالی آنها از تاریخ اول فروردین ماه 95 و بعد از آن شروع میشود.
همچنین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران که دوره مالی آنها از ابتدای فروردین ماه امسال و بعد از آن شروع میشود و سرمایه ثبت شده آنها 10 هزار میلیارد ریال و بیشتر از آن است، مشمول این اطلاعیه و مخاطب همایش استانداردهای بین المللی گزارشگری خواهند بود.
پیاده سازی استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی باعث می شود پاسخگویی به نیاز استفاده کنندگان مختلف فراهم شود و تصویر شفاف تر و مناسب تری از این ظرفیت ارائه شود.
کاری که بین سازمان بورس و سازمان حسابرسی هماهنگ شده این است که فعلا از سال اول، شرکت ها موظف باشند دو نوع گزارشگری - هم بر اساس استانداردهای ملی و هم بر اساس استانداردهای IFRS - داشته باشند.
این موضوع در ارتقای سطح شفافیت و اطلاعات نیز موثر است و باعث می شود تصمیم گیری های اقتصادی، هم در داخل کشور و هم در جذب سرمایه گذاری خارجی موثر واقع شود. ضمن اینکه کمک می کند تصویر دقیق تر و مناسبت تری از وضعیت شرکت ها و نهادهای مالی و شرکت های تولیدی ارائه کنیم .
بر اساس مصوبه مجمع عمومی سازمان حسابرسی ، اولویت اول به شرکت های بیمه ای و بانک ها داده شده است؛ چرا که این دو نهاد مالی بسیار موثرند و فضای جدید بین المللی می طلبد که این شرکت ها با استفاده از فضای پسابرجام ، سطح مراودات و فعالیت های خود را با شرکا و طرف های خارجی گسترش دهند.
وجود صورت های مالی شفاف و بر اساس استانداردهای IFRS باعث می شود زبان مشترکی به وجود آید که مخاطبین، با استفاده از این زبان مشترک می توانند ارتباط خوبی با طرف های خارجی برقرار کنند.
خاطرنشان می شود: آبان گذشته، معاونت نظارت بر بورسها و ناشران در اطلاعیه ای خطاب به همه ناشران اوراق بهادار ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار و
همه حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت ها را ملزم به رعایت استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی IFRS کرد.