توسعه فرهنگ وکالت در جامعه ضرورت دارد
بازرس ویژه رییس جمهور: توسعه فرهنگ وکالت در جامعه یک ضرورت است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما, علیرضا آوایی در همایش نقش و تاثیر مرکز امور مشاوران حقوقی , وکلا و کارشناسان قوه قضاییه در حوزه وکالت افزود: اکنون وکلای ما با دغدغه ها و چالش هایی مواجه هستند که شاید یکی از مهم ترین آن بلاتکلیفی وضعیتشان است یعنی نگرانی درباره آینده کار خود دارند که امیدواریم با کمک و همراهی مجلس و قوه قضاییه بتوانیم این مشکل را حل کنیم .
وی گفت: بحث تامین نشدن مالی و درآمد حداقلی وکلا یکی دیگر از دغدغه هاست که این نیز با کار منسجم و پیگیر به سامان می رسد.
آوایی افزود: موضوع بعدی که البته اختصاص به وکلا ندارد و تقریبا در جامعه گسترده است , رعایت نکردن حرمت اعم از وکلا در جامعه است چه در بحث مراجعه به قوه قضاییه و چه در بحث جامعه, رسانه و مطبوعات است که این فرهنگ باید تغییر کند.
بازرس ویژه ریاست جمهوری در ادامه به بحث بازرسی وکلا به هنگام ورود به محاکم اشاره کرد و گفت: این مباحث قابل حل است و به تحریم و دلار ربطی ندارد ، این موارد را می توانیم با هم اندیشی حل کنیم .
وی ادامه داد: نظر من آن است که این وکلا بیشترین موردی که به آن نیاز دارند ، مقداری احترام و عاطفه است که این را نباید از آنها دریغ کنیم و می توانیم آن را به فرهنگ تبدیل کنیم .
آوایی با بیان اینکه نگاه ما باید به همدیگر عوض شود افزود: احترام گذاشتن بخشنامه ای نیست بلکه در رفتار آدم هاست.
بازرس ویژه ریاست جمهوری در ادامه به بحث رعایت شئونات شغلی اشاره کرد و گفت: گاهی یک فرد که کار خلاف شآن انجام می دهد، دید افکار عمومی را نسبت به بقیه بدبین می کند.
وی با بیان اینکه هر عملکرد ما بازتابی دارد افزود: اکنون رایی که در کوچکترین بخش قضایی صادر می شود چند دقیقه بعد در کل جامعه و هم در بحث حقوق بشر دردنیا بازتاب پیدا می کند.
آوایی با بیان اینکه جلساتی مشترکی باید با حضور وکلا (مرکز مشاوران) و قضات برای هماهنگی بیشتر برگزار شود گفت: این ارتباط باید تقویت شود و مطالبات حقی را که وکلا دارند و آن رعایت حرمتشان است ، بجا آورده شود .
بازرس ویژه ریاست جمهوری در ادامه به فرهنگ توسعه وکالت در جامعه اشاره کرد و افزود : اینکه هر کسی خودش بخواهد پرونده اش را در محاکم دنبال کند و پیش ببرد ، شدنی نیست و باید در این باره فرهنگ سازی شود.
وی در ادامه به جدل کانون وکلا و مرکز مشاوران اشاره کرد و گفت: این بحث و جدل ها ، خیالات است که ناشی از عدم ارتباط است و با برقراری ارتباط و جلسات مستمر این مشکلات نیز برطرف می شود.