تدوین83استاندارد برای خودروسازان
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه در ارزیابی کیفیت گازوئیل، مقداری گوگرد یافت شده است، گفت: خودروسازان از اول دی ماه 97 باید 83 استاندارد را در تولید خودرو رعایت کنند.
نیره پیروزبخت در نشست خبری خود با خبرنگاران، با اشاره به استانداردسازی خودروهای تولیدی در کشور گفت: 83 استاندارد خودرو را تدوین کردیم که باید در قراردادها به آن توجه شود و در محصولات فعلی هم، خودروسازان خود را با این استانداردها تطبیق دهند.
وی با اشاره به اینکه از اول دی 97 همه این استانداردها باید در خودروسازیها رعایت شود، گفت: شرکتهای خودروسازی باید تمامی این موارد را رعایت کنند؛ البته برخی از اینها برای خودروسازان پرهزینه است؛ اما انتخاب با آنها است که تصمیم به توقف تولید بگیرند یا تغییر پلتفرم را در دستور کار قرار دهند.
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر اینکه این مهلت تمدید نخواهد شد، اظهار داشت: در حال حاضر تصمیمی برای تمدید این مهلت نداریم.
وی با اشاره به صحبتهای وزیر صنعت در خصوص تولید خودروهای استاندارد گفت: به خودروهایی مجوز تولید میدهیم که استانداردها را رعایت کنند؛ بنابراین مردم نگران کیفیت خودروهای تولیدی نباشند.
دولت به کمدرآمدها کمک هزینه اجاره میدهد
کمک هزینه اجاره خانوارهای کمدرآمد ماهانه به ترتیب تا دو میلیون ریال برای شهرهای زیر (500) هزار نفر و تا چهار میلیون ریال (با افزایش سالانه 10 درصد) برای شهرهای بالای 500 هزار نفر تعیین شد.
هیئت دولت در مصوبه ای برخی دستگاههای اجرایی از جمله وزارت راه و شهرسازی- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی- وزارت کشور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را مکلف کرد تا به حمایت از تامین مسکن گروههای کم درآمد در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی بپردازند.
بر اساس این مصوبه کمک هزینه اجاره خانوارهای کمدرآمد موضوع جزء (6) بند (ب) این تصویبنامه ماهانه به ترتیب تا دو میلیون ریال برای شهرهای زیر (500) هزار نفر و تا چهار میلیون ریال (با افزایش سالیانه 10درصد) برای شهرهای بالای (500) هزار نفر تعیین میشود که پس از تأیید قرارداد اجاره در اختیار مالکین قرار داده میشود. خانوارهای شامل این بند تا پنج سال در صورت تأیید ادامه وضعیت درآمدی توسط مراجع ذیربط، مجاز به استفاده از این کمکهزینه هستند.
اختصاص 2 درصد از منابع نفتی به مناطق نفت خیز
وزیر نفت از اخذ مجوز از رئیس جمهور برای اختصاص 2 درصد از منابع نفتی به مناطق نفت خیز علاوه بر 3 درصدی که در گذشته به مناطق محروم اختصاص یافته خبر داد.
بیژن نامدار زنگنه با اشاره به اتفاقات اخیر خوزستان گفت: اصل فعالیت وزارت نفت بر این است که فعالیتی ناسازگار و مغایر با محیط زیست انجام ندهد، این وزارتخانه از گذشته به آن محیط زیست توجه داشته و هم اکنون بیشتر توجه کرده، به ویژه در حوزه هور هویزه که وزارت نفت در این منطقه فعالیت می کند.
وی ادامه داد: مردم مناطق نفت خیز انتظار دارند، که با توجه به اینکه دولت از این مناطق نفت استخراج می کند، سهم بیشتری به مناطق نفت خیز اختصاص دهد، بنابراین اختصاص سهم بیشتری از منابع نفتی به خوزستان و به مناطق نفت خیز و گازخیز الزام است.
زنگنه افزود: سال آینده حدود 400 میلیارد تومان مالچ رایگان به وزارت جهاد کشاورزی داده می شود، که در ردیف قیر رایگان است.
وزیر نفت اظهار کرد: اخیرا از رئیس جمهور اجازه گرفته شده که در مناطقی که وزارت نفت طرح هایی اجرا می کند، 2 تا 3 درصد از منابع طرح ها پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه صرف بهبود زندگی مردم اطراف محیط های فعالیت وزارت نفت شود.
ادامه مذاکره با توتال در تهران
معاون وزیر نفت از حضور تیم توتال در تهران و ادامه مذاکره با این شرکت خبر داد.
علی کاردر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اخیر شرکت توتال مبنی بر احتمال ادامه نیافتن همکاری با ایران اظهار کرد: مذاکره با توتال ادامه دارد. تیم آنها در تهران هستند و نخستین پروژه ساخت جکت در ایران هم به مناقصه گذاشته میشود.
وی درمورد گله وزیر نفت از اظهارات توتال گفت: ما گلهمند بودیم اما توتال اعلام کرد صحبت هایشان استنباط مطبوعات بوده است.
بیژن زنگنه پیش از این با اشاره به موافقتنامه ای که حدود دو ماه قبل با توتال امضا شد، اظهار کرده بود که "این موافقتنامه باید تبدیل به قرارداد شود. مذاکرات با توتال دنبال میشود و ظرف دو ماه آینده امضا خواهد شد. البته توتال اخیرا ملاحظاتی را مطرح کرده است مبنی بر اینکه اگر ترامپ ایران را تحریم کند، توتال از سیاستهای اتحادیه اروپا پیروی میکند. برای من توجیه پذیر نیست که آنها چرا این مسئله را رسانهای کردند. هم اکنون بخش فنی و بازرگانی موافقتنامه جلو میرود. "
وزیر نفت گفته بود که "البته ما این مسئله را با وزارت خارجه در میان گذاشتیم و آقای ظریف به خانم موگرینی منتقل کردند. به جز توتال چند قرارداد دیگر وجود دارد که دنبال میشود. باید در این زمینه دقت کنیم. "
دو برابر شدن نرخ دستمزد کار دانشجویی
نرخ دستمزد کار دانشجویی دو برابر شد. رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دستورالعمل کار دانشجویی بعد از سه سال بازنگری به دانشگاه ها ابلاغ شد و مهمترین تغییر آن افزایش دو برابری تعرفه هایی است که قرار است به دانشجویان پرداخت شود. بگفته مجتبی صدیقی تعرفه های کار دانشجویی از مقطع کاردانی تا دکترا از یک هزار تومان تا 5 هزار و 500 تومان در ساعت افزایش یافته است. دانشجویان می توانند در ماه حداکثر 85 ساعت کار دانشجویی داشته باشند. برای دانشجویانی که معدل بهتری دارند امکان افزایش 20 درصدی به این تعرفه نیز وجود دارد.