نخستین همایش ملی " معماری ناجای آینده "
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی از برگزاری نخستین همایش ملی " معماری ناجای آینده" در روز چهارشنبه چهارم اسفند در تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار احمدرضا رادان درجمع خبرنگاران گفت: مرکز مطالعات راهبردی ناجا به عنوان جوانترین مرکز در نیروهای مسلح به دستور رهبری برای ترسیم افق آینده و به روز شدن پلیس تشکیل شد که خوشبختانه محصولات و پژوهش های ما با وجود جوان بودن این مرکز در میان مراکز مطالعاتی سایر نیروهای مسلح برجسته و مطرح است.
وی با اشاره به ماموریت های پنجگانه این مرکز از جمله «معماری ناجای آینده» افزود: علاوه بر وظایفی که بعد از ماموریت تعریف شده است ، مکتب و اندیشه های امنیتی و انتظامی ایران و معماری ناجای آینده به صورت ویژه به عنوان نخستین یگان نیروهای مسلح تصویر و ترسیم شد و چهارشنبه این هفته، همایش ملی آن نیزبرگزارمی شود.
سرداررادان گفت: با رشد سریع دانش در شاخه های مختلف، تغییر در ساختار قدرت و تهدید و پیچیدگی محیط های سازمانی و ملی هیچ سازمانی از جمله پلیس نمی تواند با ساختار فعلی خود در آینده انجام خدمت کند.
رئیس مرکز مطالعات و راهبردی ناجا افزود: نیازهای مطلوب مردم درهمه حوزه ها از جمله پلیس تغییر می کند و بر این اساس با ترسیم معماری آینده می توانیم به خواسته ها و نیازها جواب داده ، به روز شود و ماموریت ها را تبیین و آموزش ها را تعریف تا در محیط پیچیده ، به صورت مطلوب انجام وظیفه کنیم.
سردار رادان گفت: ناجای آینده باید با شناسایی تهدیدها،پیچیدگی ها و مطلوب مردم، خود را برای انجام ماموریت در وضع جدید و به صورت مطلوب آماده کند.
وی با بیان اینکه هفت محور برای این همایش تعریف شده است ، افزود: مفهوم شناسی نظری معماری سازمانی، الگوهای پژوهشی و مفهوم شناسی علمی معماری ناجای آینده، خاستگاه معرفت شناختی معماری ناجا ، ارزش های دینی و مبانی معماری ناجا در گفتمان اسلامی به عنوان وجه تمایز پلیس ایران با سایر پلیس ها، معماری ناجای آینده در تراز تمدن اسلامی، ضرورت ها و الزامات، فناوری اطلاعات و معماری ناجا و مطالعات تطبیقی در حوزه معماری سازمانی از جمله این محورهاست.
سردار رادان از مشارکت 28 مرکز مطالعاتی ، دفتر و دانشگاه کشور برای تصویر و ترسیم معماری ناجای آینده خبر داد و گفت : در این زمینه بیش از 190 مقاله و چکیده به دبیرخانه این همایش رسیده است.
وی افزود: معماری در ناجا موضوعی جدید است و استقبال مراکز مطالعاتی و دانشگاه ها از این همایش نشان دهنده مشارکت اندیشمندان ، خبرگان و نیروهای مسلح برای گفتمان سازی در زمینه معماری ناجای آینده است.
سرداررادان گفت:بهترین تعریف برای واژه امنیت در بازه زمانی مطلوب مهمترین پیام روشن این معماری ترسیم شده برای برقراری آرامش و اطمینان خاطر آینده به مردم است .
وی افزود: معماری تهدیدها و پیچیدگی ها را در نظر گرفته است تا راحتی احساس خیال برای مردم فراهم شود بنابراین اگر مردم می خواهند 10 یا 30 سال دیگر احساس ایمنی داشته باشند؛ قرار نیست با دستکاری در تعریف ، کار انجام دهیم بلکه قصد داریم با روبرو شدن با حقایق تهدید ، سرعت دانش و پیچیدگی های محیطی این معماری انجام شود.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی گفت: در ناجای آینده همه روندها را باید در نظر بگیریم که برخی از آنها می تواند انضباط ، مواد مخدر، پلیس فتا و موارد دیگر باشد تا براساس این روند ناجای آینده شکل گیرد.