وزیر خارجه فرانسه دو ادعا از ادعاهای غربیها درباره برجام را تکرار کرد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما وزیر امور خارجه فرانسه دو ادعا از ادعاهای غربی ها را علیه برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران در نشست امنیتی مونیخ تکرار کرد.
ژان مارک ارو مدعی شد برجام مانع از توسعه و رشد برنامه هسته ای ایران با اهداف نظامی شد و نیز جلوی جنگ را گرفت.
ژان مارک ارو در نشست امنیتی مونیخ گفت فرانسه و آلمان، زوجی را در خدمت اروپا تشکیل داده اند. توان کشورهای ما که نیروهایمان با یکدیگر متحد شده اند بیش از هر زمان دیگریست. جهان ما بی ثبات و ناپایدار است. خطرها و تهدیدات موجود علیه امنیت فردی و جمعی ما شکل تازه ای به خود گرفته است. اشغال یک سرزمین با نیروی نظامی بار دیگر در اروپا ظهور کرده است. این درحالی است که ما می خواستیم بر مشکلات گذشته غلبه و از استفاده از زور صرف نظر کنیم. این نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم است که همسایگان ما در شرق و جنوب دچار بی ثباتی شده اند. جنگ سوریه هفت ساله شده است. این جنگ نه تنها درامی انسانی و اخلاقی است بلکه راهی برای توسعه تروریسم و تفکرات جهادی است.
ژان مارک ارو در ادامه افزود تروریسم تهدیدی جدی برای کشور ماست و تهدیدی است که از خارج از کشور سرچشمه می گیرد و به قلب جامعه ما حمله می کند. کشورهای ما از مزایای انقلاب های دیجیتال بهره مند هستند و همزمان به آن وابسته نیز هستند. کشورهای ما به طور روز افزون در برابر تلاش برای ایجاد بی ثباتی آسیب پذیر تر می شوند که این حتی می تواند دموکراسی ما را هدف قرار دهد. ترقی و پیشرفت ما به تبادلات تجاری وابسته است. این تبادلات رشد اقتصادی ما را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. گسترش تبادلات جهانی خواسته ماست. فرانسوا میتران رییس جمهور اسبق فرانسه همواره می گفت ملی گرایی جنگ است. همکاری های چند جانبه پاسخی به این ملی گرایی است. به همین علت ما همگی برای حل بحران اوکراین متحد شدیم تا مذاکرات را پیش ببریم. همکاری های چند جانبه در پرونده هسته ای ایران هم مورد توجه بود. توافقی که ما با همراهی شرکای اروپایی، آمریکا، چین و روسیه به آن دست یافتیم مانع از توسعه و رشد برنامه هسته ای ایران با اهداف نظامی شد و همچنین راه را برای حضور دوباره ایران در جامعه جهانی باز کرد. به طور قطع این توافق ناقص بود اما امید و چشم اندازی را جایگزین یک درگیری خطرناک کرد. کارآیی این توافق نیازمند سخت گیری در اجرای آن و همچنین هوشیاری جامعه بین الملل است. همکاری های چند جانبه در امضای پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای که سنگ بنای قوانین هسته ای جهان است نیز مورد توجه بود. از همین رو فرانسه بی صبرانه در انتظار اجرایی شدن طرح ممنوعیت کامل آزمایش های هسته ای است. ما همواره به دنبال این همکاری های چند جانبه با هدایت سازمان ملل متحد هستیم. ما می خواهیم این رویکرد در تمامی حوزه بسط یابد تا بتوانیم راه حلی سیاسی برای درگیری های سوریه بیابیم. ما باید برای انتقال قدرت در سوریه در نشست ژنو و در چارچوب مذاکراتی که هفته آینده با هدایت سازمان ملل متحد و طبق قطعنامه 2254 برگزار می شود تلاش کنیم. دفاع از جملهِ اصول و برنامه های ماست و مشتمل بر توان ما برای تأمین امنیت شهروندان و جامعه ماست. اتحادیه اروپا در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند و باید به کشورهای اروپایی اجازه دهد استقلال راهبردی خود را داشته باشند. ناتو نیز باید به نقش غیر قابل چشم پوشی خود برای تأمین امنیت قاره ما ادامه دهد. همزمان ما به حمایت از شرکای خود در شرق اروپا و همچنین مذاکره با روسیه ادامه می دهد. ما می خواهیم بدون لطمه زدن به اصول و منافع خود با روسیه همکاری کنیم.
ژان مارک ارو گفت داشتن اروپایی متحدتر موفقیتی جمعی است که به همه کشورهای عضو اجازه می دهد در دنیای جدید بی ثبات و خطرناک قرن بیست و یکم قدرت بیشتری داشته باشند. فرانسه و آلمان و دیگر شرکای اروپایی باید در این راه به تلاش ادامه دهند.ما نباید دست دوستی را که فرانسه و آلمان پس از پایان جنگ جهانی دوم به هم دادند فراموش کنیم. پیام ما در مونیخ اعتماد دوباره به اروپاست . همه جهان به اتحادی با ثبات و بزرگ نیاز دارد.