ایران به یکی از قطب های فولاد سازی تبدیل شده است
صادرات فولاد ایران به اروپا به بیش از یک میلیون تن در سال رسیده و پس از هند با 1.9 میلیون تن، به سومین تامین کننده بزرگ فولاد اروپا تبدیل شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ این در حالی است که چین در سال 2016 میلادی 5.7 میلیون تن فولاد به اروپا صادر کرده است.
پس از آنکه صادرات فولاد ایران در طی سال های 2013 تا 2016 میلادی حدود 8 برابر افزایش یافت، به گفته گروه تجارت فولاد اروپا، واردات فولاد از ایران به جدیدترین تهدید برای شرکت های فولادسازی اروپایی تبدیل شده است.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، گروه لابی صنعت فولاد اروپا (یوروف) اعلام کرد، صادرات فولاد ایران به اروپا به بیش از یک میلیون تن در سال رسیده و این کشور پس از هند با 1.9 میلیون تن، به سومین تامین کننده بزرگ فولاد اروپا تبدیل شده است.
کارل تاچلت، مدیر روابط خارجی و تجاری یوروفر در این باره گفت: تهدید وارده از سوی ایران جدید است و این کشور به یکی از 3 تهدید اصلی تبدیل شده است: چین، هند و ایران.
ایران که پس از توافق برجام در سال 2015 و لغو تحریم ها، به دنبال توسعه اقتصادی است، قصد دارد با کمک شرکای خارجی بخش فولاد خود را توسعه دهد.
اما ایران نیز مانند هند در حال بررسی اعمال تعرفه های صادراتی بر سنگ آهن است. این اقدام موجب افزایش دسترسی فولادسازان ایرانی به مواد خام ارزان خواهد شد.
یوروفر، به عنوان نماینده شرکت های فعال در صنعت، که سنگ آهن مورد نیاز خود را از خارج وارد می کند، اظهار داشته است: این اقدام ایران به منزله حمایت از صنعت فولاد داخل است.
ایران هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد تا سال 2025 میلادی بین 20 تا 25 میلیون تن فولاد صادر کند و مجموع تولید فولاد خود را از 16 میلیون تن فعلی به 55 میلیون تن برساند.
این در حالی است که حجم بازار فولاد جهان 1.6 میلیارد تن است.
چین، بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده فولاد جهان، یک بازیگر عمده در صنعت فولاد ایران به شمار می آید.
چین که در حال کاهش ظرفیت تولید فولاد است، در طی سال های اخیر مشغول ساخت کارخانجات فولادسازی در نقاط مختلف جهان از جمله درست در مرز اتحادیه اروپایی در صربستان بوده است.
اتحادیه اروپا در حال تحقیق در مورد ادعای دامپینگ در صنعت فولاد از سوی تولید کنندگانی در صربستان و ایران همچون برزیل، روسیه و اوکراین است.
اتحادیه اروپا قبلا مجازات هایی را علیه شرکت های چینی در نظر گرفته و این موجب واکنش خشمگینانه این کشور و طرح شکایت در سازمان تجارت جهانی شده است.
یوروفر معتقد است، اقدامات اتحادیه اروپا علیه کشورهایی نظیر چین به احیای صنعت فولاد اروپای که در اواخر سال 2015 و اوایل 2016 با بحران مواجه شده بود کمک کرده است. در این سال ها قیمت فولاد در بازارهای جهانی به شدت کاهش یافته بود.
قیمت ها از آن زمان تا به حال ترمیم شده است، اما مقامات صنعتی می گویند، بازار همچنان حالتی پرنوسان و شکننده دارد.
ولفگانگ ادر، مدیرعامل شرکت ووستالپین در این باره گفت: تجارت فولاد اروپا در بلندمدت پایدار نخواهد ماند مگر اینکه پارامترهای خارجی (نظیر اعمامل تعرفه های ضد دامپینگ یا کاهش ظرفیت ها)تغییر کند.