مک کین: دولت ترامپ قادر به تمایز بین راست و دروغ نیست
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نوشته روزنامه گاردین، جان مک کین ، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا روز جمعه گفت دولت دونالد ترامپ «بی نظم و آشفته» است و بی میلی فزآینده دولت «به تمایز قائل شدن بین راست و دروغ» سران ناتو را نگران خواهد کرد.
این روزنامه در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: این سناتور جمهوریخواه بر خلاف پیام اطمینان بخشی که مقامات آمریکایی سعی کرده اند در سفر به آلمان القاء کنند، در نشست امنیتی در مونیخ گفت استعفای مایکل فلین ، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور، بر سر تماس هایش با روسیه، حاکی از مشکلات عمیق در واشنگتن است.
مک کین که منتقد شدید ترامپ است، اما از وزیر دفاع وی تمجید می کند، گفت: «فکر می کنم موضوع فلین نشان می دهد که دولت از بسیاری جهات در آشفتگی و بی نظمی به سر می برد و آنها باید کارهای بسیار زیادی انجام دهند. به عقیده من، رئیس جمهور حرف هایی می زند و بعد در مواقع دیگر حرف های خودش را نقض می کند. در نتیجه ما یاد گرفته ایم شاهد این باشیم رئیس جمهور کاری انجام دهد که بر خلاف اظهاراتش است.»
مک کین بدون ذکر نام رئیس جمهور، از دور شدن آمریکا و اروپا از«ارزش های جهانی» که هفت دهه پیش منجر به تاسیس ناتو شد، انتقاد کرد. وی همچنین گفت «افزایش ناتوانی، و حتی بی میلی به تمایز دادن راست از دروغ» سران ناتو را نگران خواهد کرد.
رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا همچنین گفت «از اینکه شاهد تشدید نفرت از مهاجران، و آوارگان، و گروههای اقلیت، به ویژه مسلمانان» است، متاسف است.
دولت های اروپایی از پیام هایی که ترامپ درباره مجموعه ای از مسائل سیاست خارجی، از ناتو و روسیه گرفته تا ایران، اسرائیل، و همگرایی اروپا القاء کرده است، نگران هستند.
نخستین سفر جیمز ماتیس، وزیر دفاع، و رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به اروپا برای شرکت در نشست همتایان خود از گروه 20 در بن آلمان، تا حدی موجب کاهش این نگرانی ها شد، چرا که این دو در این نشست موضعی اتخاذ کردند که به مواضع دیرینه آمریکا نزدیک تر بود.
اما ترامپ بر سر روابط بالقوه مشاورانش با روسیه با کشمکش رو به روست. وی پنجشنبه با رد این موضوع، آن را ساخته و پرداخته رسانه های خبری دانست که دیدگاه خصمانه ای در قبال وی دارند.
ماتیس به متحدان آمریکا، هم در نشست ناتو در بروکسل، و هم در نشست مونیخ به صراحت اعلام کرد با توجه به اینکه قاره اروپا با روسیه و اقدامات جسورانه این کشور رو به روست، جنگ های موجود در شرق و جنوب دریای مدیترانه و حملات شبه نظامیان اسلام گرا، آمریکا از ایفای نقش رهبری خود عقب نشینی نخواهد کرد.
مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم شنبه با القاء پیام اطمینان بخش مشابه، در نشست مونیخ سخنرانی خواهد کرد. مشاور بلندپایه سیاست خارجی کاخ سفید به خبرنگاران گفت، پنس در این نشست خواهد گفت اروپا «شریکی ضروری» است.
ماتیس در جمعی متشکل از سران و بیش از 70 تن از وزیران دفاع کشورها گفت ترامپ از ناتو حمایت می کند. وی تصریح کرد: «ترامپ حمایت کامل خود را از ناتو اعلام کرده است. وی همچنین از نیاز ناتو به وفق دادن خود با اوضاع راهبردی امروز برای حفظ اعتبار و قابلیت این سازمان حمایت می کند.
ماتیس گفت آمریکا و متحدان اروپایی آن درباره چالش های پیش رو تفاهم دارند. ترامپ با تمجید از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه موجب نگرانی متحدان شده است. با وجود این، ماتیس در اروپا از روسیه به شدت انتقاد کرده است. وی پنجشنبه در حاشیه گفتگو با متحدان ناتو در بروکسل گفت فکر نمی کند همکاری نظامی با مسکو، دست کم در حال حاضر امکان پذیر باشد.
اروپایی ها شاید نیاز به اطمینان بیشتری درباره حمایت واشنگتن از ناتو در زمینه مسائل امنیتی داشته باشند. سباستین کورز، وزیر خارجه اتریش به خبرنگاران گفت: «هنوز تردید زیادی وجود دارد. موضوع مهم در مونیخ بررسی این است که باید منتظر چه تحولاتی از سوی آمریکا باشیم.
نهادهای اطلاعاتی اروپا هشدار داده اند که روسیه نیز به دنبال بی ثبات کردن دولت ها و تاثیرگذاری بر انتخابات اروپا با استفاده از حملات سایبری، انتشار اخبار جعلی و تبلیغ، و حمایت مالی از احزاب سیاسی راست افراطی است.
مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس گفت: « ما نباید درباره تغییر چشمگیر در رفتار روسیه در طول دو سال گذشته، و حتی پس از الحاق کریمه به این کشور هیچ تردیدی داشته باشیم.»
وی افزود: «ما شاهد تغییر قابل توجه در تهاجم نظامی روسیه و نیز تبلیغات، انتشار اطلاعات نادرست و جعلی، و حملات پیاپی به دموکراسی های غربی، مداخله در انتخابات مختلف، از جمله انتخابات آمریکا بوده ایم.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مونیخ دیدار کرد. این دیدار موجب پیشرفت هایی در ترغیب روسیه به شفافیت درباره رزمایش های خود شد که به گفته ناتو غیرقابل پیش بینی است.
روسیه می گوید این ناتو است که با اعزام نظامی به مرزهای غربی این کشور موجب بی ثباتی اروپا می شود، نه مسکو. استولتنبرگ درباره بحران اوکراین گفت:«ما دیدگاههای متفاوتی داریم.»