آیت الله مومن در قم :
فقهای شورای نگهبان در زمینه افتا وارد نشده و نمی شوند
عضو فقهای شورای نگهبان گفت : وظیفه شورای نگهبان مطابقت قوانین و مقررات با شرع و قانون است و در زمینه افتا وارد نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، آیت الله مومن در قم با بیان اینکه وظیفه شورای نگهبان ، مطابقت قوانین و مقررات و آیین نامه ها و موارد مشابه با شرع و قانون مطابق با اصل چهار - و نودو یک قانون اساسی است افزود : وظیفه فقها مطابقت دادن این موارد با شرع و وظیفه حقوق دانان مطابق با قانون است و در زمینه های دیگر مانند افتا وارد نشده و نمی شوند چرا که وظیفه ای در این خصوص ندارند .
نماینده مردم قم در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد : سوال در خصوص احکام شرعی وظیفه مراجع معظم تقلید است و شورای نگهبان در این زمینه هیچ وظیفه ای مطابق قانون اساسی ندارد .
آیت الله مومن تاکید کرد : فقهای شورای نگهبان به وظیفه خود آگاهند و به مسائل شرعی پاسخ نمی دهند اما مطابقت قوانین و مقررات با شرع وظیفه فقهاست .
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به برخی مسائل مطرح شده روزهای اخیر در روزنامه ها گفت : آنچه شورای نگهبان انجام داده پاسخ به نامه رییس دیوان عدالت اداری وقت کشور ( حجت الاسلام و المسلمین منتظری ) است که نظریه شورا در خصوص بند ب و ج ماده یک آیین نامه صدور و تمدید پروانه کسب و مطابقت آن با شرع و قانون است .
آیت الله مومن تصریح کرد : به ماده یک این آیین نامه اعتراض شده و گفته اند اکل مال به باطل است در حالی که فقهای شورای نگهبان آن را بررسی کردند و پاسخ دادند که مورد سوال خلاف موازین شرع نیست .
عضو فقهای شورای نگهبان افزود : ما در این مورد مانند سایر موارد ارجاعی عمل کرده ایم که وظیفه ماست .
آیت الله مومن اضافه کرد : گمان شده است که ما شرکت های هرمی را تجویز کرده ایم در حالیکه بند ب این آیین نامه در خصوص بازاریابی شبکه ای سایت که روشی برای فروش مستقیم محصولات در فضای مجازی با استفاده از بازاریان است در حالیکه در شرکت های هرمی مسئله فروش مطرح نیست .
وی خاطرنشان کرد : ما در این مورد نه از موضوع بحث خارج شده ایم و نه فتوا داده ایم ، فقط نظرخود را از نظر مطابقت با شرع و قانون مشخص کرده ایم که این وظیفه شوراست.
آیت الله مومن افزود : ما کمال احترام را برای مراجع قائل هستیم و انتظار ما این بود که از فقها سوال بشود و بعد نظرات مطرح شود در حالیکه اینگونه نبوده است و تنها از یکی از فقها سوال شده است.