شستشوی شبکه برق اهواز تا 3 - 4 روز آینده
مدیر عامل توانیر: از 330 فیدر برق (خط تغذیه کننده برق) اهواز فقط 4 فیدر در مدار نیست، بر این اساس بیش از 97 درصد فیدرها برق اهواز وصل است.
آرش کردی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه در دو بخش شبکه انتقال و شبکه توزیع نیاز به شستشوی اساسی داریم افزود: پدیده نادری که در هفته گذشته برای برق اهواز رخ داد کل شبکه برق اهواز را تحت تاثیر قرار دادکه بر طرف کردن آن زمان بر است که بر این اساس حدود 400 نفر با تجهیزات کامل از سراسر کشور برای شستشوی زنجیر مقره های برق این شهر به اهواز می روند.
وی گفت: به رغم اینکه قطع برق پراکنده برای ما خیلی تلخ است اما تمام توان خود را برای برطرف کردن این مشکل بی سابقه به کار می گیریم و وزیر نیرو و معاون برق وی نیز امروز در اهواز حضور دارند و از نزدیک در جریان مشکلات قرار می گیرند.
کردی با توجه به اینکه وزیر نیرو ریاست ستاد بحران اهواز را به عهده دارد گفت: من نیز برای هماهنگی بیشتر برای جمع آوری تجهیزات و ارسال آن به اهواز در تهران هستم.
وی در پاسخ به این سوال که همه 330 فیدر برق به ترتیب برای شستشو از مدار خارج می شوند یا فقط فیدرهایی که نیاز به شستشو دارد از مدار خارج می شود گفت: برنامه ما این است که همه فیدرها کاملا شستشو شود چون حتی یک زنجیر مقره عیب دار می تواند شبکه برق را با مشکل مواجه کند.
کردی افزود: البته اولویت ما در شستشو خطوطی است که بیشترین مشترک و حساسیت را دارد.
وی به دو شیوه شستشوی خط گرم و سرد اشاره کرد و گفت: در شستشوی خط گرم نیاز نیست برق قطع شود و مشکلی برای مشترکان ایجاد نمی شود و نیاز به ادوات خاصی دارد و در شستشوی خط سرد باید خط قطع شود به همین دلیل تیم های شستشو را اضافه کردیم تا زمان قطعی برق کاهش یابد.
مدیر عامل توانیر ابراز امیدواری کرد کل شبکه برق اهواز شستشو شود گرچه این شستشو به صورت ادواری و سالانه انجام می شد اما این بار حجم و نوع آلایندگی و ترکیب آن با رطوبت منطقه مشکلات جدیدی را به وجود آورده است.
وی افزود: همه پست های برق اهواز به طور کامل شستشو شده و شستشوی پست فوق توزیع نیز بیش از 50 درصد انجام شده است.
کردی گفت: شستشوی مقره های ایستگاه های پمپاژ آب و مراکز حساس و خدمات عمومی در اولویت قرار دارد تا مردم از خدمات زیربنایی مثل آب محروم نشوند.
وی تاکید کرد: خاموشی پراکنده برای شستشوی مقره ها منجر به قطع آب نمی شود چون این خطوط اصلی برق اهواز نیست.
وی درباره ورود دیزل ژنراتورها برای تامین برق اضطراری مراکز حساس اهواز گفت: برق کل شبکه را نمی توان با دیزل ژنراتور تامین کرد اما مراکز حساس مثل تلمبه خانه شماره 2 که نیاز به 10 تا 12 مگاوات برق دارد و همچنین ایستگاه های پمپاژ آب نصب شده است.
وی افزود: پیشتر سازمان پدافند غیرعامل پیش بینی لازم را برای سایر نقاط مانند بیمارستان ها و نانوایی ها برای مجهز شدن به دیزل ژنراتور کرده بود. چون تامین آنها از عهده صنعت برق خارج است.
کردی گفت: 10 شهر دیگر که در هفته گذشته مشکل تامین آب و برق پیدا کرده بودند هم اینک مشکلی ندارند و عمده مشکل برق در اهواز است چون پست های حساس و عمده در این شهر قرار دارد و بیشترین مصرف برق نیز در استان، مربوط به شهر اهواز است.
مدیرعامل توانیر برای حل مشکل ایجاد شده گفت: اول باید فکری برای برطرف شدن مشکل ریزگردها شود چون این موضوع فقط مشکل برق نیست و از نظر زیست محیطی و بیماری ها نیز مشکلاتی ایجاد می کند که باید در یک برنامه و طرح کلی به آن رسیدگی شود.
وی با اشاره به اینکه مشکل به وجود آمده برای صنعت برق اهواز در روزهای آینده ادامه خواهد داشت افزود: بر این اساس شستشوی مداوم و سریع مقره ها را در برنامه خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه مقره های نصب شده در طول 50 سال اخیر در دو مدل شیشه ای و سرامیکی ساخته شده که باید به سمت سیلیکونی شدن مقره ها پیش برویم و سرعت این کار را بیشتر کنیم گفت: علاوه بر آن باید از پوشش سیلیکونی مایع در پست های برق استفاده شود که آلودگی را کمتر جذب می کند و شستشوی آن سریع تر می شود و لایه رسانا تشکیل نمی دهد.
کردی گفت: در استان خوزستان 90 هزار زنجیر مقره وجود دارد که در بخش توزیع شبکه باید شبکه ها را عوض کنیم.
وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر گروهی از خِبرگان و دانشگاهیان صنعت برق به خوزستان سفر کردند افزود: در نتیجه مشاوره با کارشناسان این نتایج و راه حل ها به دست آمد و صنعت برق تمام توان فنی و مهندسی و مالی خود را نیز به میدان آورده تا این مشکل را به صورت پایدار برطرف کند.
کردی اضافه کرد: برای 3 تا 4 ماه آینده در قدم اول 150 تا 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا راه حل های پیش بینی شده را اجرا کنیم در هفته گذشته نیز 20 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر عامل توانیر تاکید کرد: در بلند مدت نیز باید برای توسعه صنعت برق در استان از مقره های سیلیکونی استفاده شود که در گام اول باید 30 هزار زنجیر مقره را تعویض کنیم.
وی همچنین درباره بعضی خبرها در فضای مجازی که از وقوع انفجار در برخی پست های برق در اهواز خبر داده بودند گفت: اتصالی در شبکه ها و فیدرها و پست های برق گاهی ممکن است صدای مهیبی تولید کند که برخی ها آن را انفجار می نامند اما از نظر کارشناسی این صداها اتصال در شبکه برق است.