وزیر بهداشت در کوبا ؛
امضای 12 سند همکاری میان ایران و کوبا
وزیر بهداشت در دومین روز از سفر خود به هاوانا: امضای بیش از 12 سند میان ایران و کوبا موجب ارتقا روابط دوکشور و منافع دو ملت خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، سید حسن قاضی زاده هاشمی در گفتگو با خبر رادیو گفت: در حال حاضر بیش از 30 هزار پزشک کوبایی در سراسر قاره افریقا، اروپا و اسیا در حال ارائه خدمات پزشکی هستند و در این کشور مردم تقریبا خدمات درمانی رایگان دریافت می کنند.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برگزاری شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا پس از پنج سال وقفه و حضور نمایندگانی از دستگاه های مختلف ایران در قالب هیاتی 30 نفره در این کمیسیون، گفت: روز گذشته طی جلسه ای با معاون رییس جمهور کوبا مسایل مهم مورد علاقه دوکشور و توافقات دو کشور در کمیسیون گذشته و همچنین برخی مشکلات موجود برای اجرایی شدن این تصمیمات و توافقات مورد پیگیری قرار گرفت.
وزیر بهداشت در ادامه با تاکید براین که حوزه آموزش پزشکی کشور کوبا موفق بوده است، افزود: در حال حاضر بیش از 30 هزار پزشک کوبایی در سراسر قاره افریقا، اروپا و اسیا در حال ارائه خدمات پزشکی هستند و در این کشور مردم تقریبا خدمات درمانی رایگان دریافت می کنند.
دکتر هاشمی افزود: همچنین کشور کوبا در حوزه بیوتکنولوژی و ساخت واکسن بسیار موفق بوده است.
وزیر بهداشت با اشاره به بررسی اقدامات صورت گرفته از سوی دو کشور ایرانوکوبا، گفت: مقرر شد در آینده ای نزدیک هیاتی از وزارت بهداشت کوبا به منظور بازدید از دانشگاه های علوم پزشکی و انستیتو پاستور ایران به ایران سفر کنند و طی 4 ماه آینده نیز وزیر بهداشت این کشور به ایران سفر کند.
دکتر هاشمی در ادامه به دیدار خود با وزیر انرژی کوبا اشاره کرد و افزود : در این ملاقات موضوعات برق، نفت و سوخت های فسیلی و غیر فسیلی واستفاده از نیروگاه های برق برای تامین برق در کوبا مورد بررسی قرار گرفت .
وی افزود: در این خصوص قول مساعد داده شد تا در قالب مبادلات و معاملات بین المللی و در صورت تمایل کوبا بخش خصوصی ایران بتواند نیازهای این کشور را برطرف کند و در حوزه اکتشافات نفتی در صورت علاقه مندی شرکت های خصوصی و شرکت ملی نفت ایران در حوزه فنی و سرمایه گذاری بتوانند هر دو کشور پروژه های مشترکی را تعریف کنند.
دکتر هاشمی افزود: امیدواریم امضای12 سند در قالب تفاهم نامه میان دوکشور ایرانو کوبا در ارتقا روابط دوکشور و در راستای منافع دو ملت موثر واقع شود.
* امضای 12 سند همکاری میان ایران و کوبا
وزیر بهداشت گفت: از بین 22 سند همکاری مشترک ایران و کوبا در حوزه های مختلف که از 8 ماه پیش در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور قرار گرفت، امروز 12 سند همکاری و یک سند نهایی کمیسیون مشترک ایران و کوبا به امضا رسید.
سید حسن هاشمی شامگاه امشب پس از امضای 12 سند همکاری و یک سند نهایی کمیسیون مشترک ایران و کوبا در هاوانا، اظهار داشت: 10 سند همکاری دیگر ظرف ماه های آینده امضا می شود و کمیسیون دائمی دو کشور نیز گزارش پیشرفت این اسناد همکاری را ارائه خواهند داد.
وزیر بهداشت گفت: اسناد همکاری امضا شده شامل لغو روادید گذرنامه های خدمت بین ایران و کوبا و همکاری در حوزه های بیوتکنولوژی، داروهای نوترکیب، دارو و حوزه های کشاورزی، نیرو، تولید برق، استفاده از روش های نوین تولید انرژی، اکتشاف نفت و گاز در خلیج مکزیک، منابع و معادن و حوزه فرهنگی و همکاری های دانشگاه تهران برای توسعه آموزش زبان اسپانیولی و همچنین همکاری های صدا و سیما بود.
هاشمی با بیان اینکه قبل از اعمال تحریم های بین المللی بر علیه ایران، روابط دو کشور بسیار خوب بود، افزود: تحریم ها به ویژه تحریم های بانکی باعث کاهش سطح روابط بین ایران و کوبا شده بود و تشکیل مجدد کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا، شروعی برای افزایش همکاری های دو کشور به ویژه همکاری بخش خصوصی ایران و کوبا خواهد بود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ایران علاقه مند است که از تجارب کوبا در برخی از رشته ها مانند بیوتکنولوژی استفاده کند و باید منتظر بمانیم که ظرف یک سال آینده و با گشایش که بانک های دو کشور ایجاد کردند، شاهد افزایش قابل توجه ارقام تجاری بین ایران و کوبا باشیم.
هاشمی با اشاره به سابقه روابط ایران و کوبا در حوزه های مختلف، اظهار داشت: در طول بیش از سه دهه گذشته شاهد روابط استراتژیک و مستحکم و همچنین مواضع مشترک در عرصه های بین المللی به ویژه کشورهای غیرمتعهد بین ایران و کوبا بوده ایم اما انتظار همکاری های بیشتری در حوزه های اقتصادی بین دو کشور را داریم.
وزیر بهداشت گفت: امیدواریم همانند حوزه سیاسی، در بخش اقتصادی نیز شاهد افزایش روابط و همکاری های دو کشور به ویژه از طریق بخش خصوصی ایران و کوبا باشیم. توافقات انجام شده در شرایطی که با توافقات هسته ای و رفع تحریم ها بر علیه ایران، فرصت مناسبی برای توسعه همکاری های مشترک پیش روی دو کشور قرار داده است.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در طول 38 سال گذشته همواره در کنار مردم و انقلاب کوبا بوده و خواهد بود.
* توسعه همکاری ایران و کوبا در زمینه تولید واکسن
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: کار کارشناسی انتقال فناوری تولید واکسن پنتاوالان از کوبا به ایران از روزهای گذشته در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در هاوانا انجام شد و مشکلاتی در مورد قیمت انتقال فناوری تولید این واکسن به ایران وجود داشت.
مصطفی قانعی با بیان این مطلب افزود: کوبا برای انتقال فناوری تولید واکسن پنتاوالان به ایران 15 میلیون دلار را درخواست کرد اما ما حاضر نشدیم در مورد انتقال فناوری این واکسن، پولی را پرداخت کنیم و پیشنهاد دادیم که آنها در بخشی از فروش این واکسن، سهیم باشند.
وی تصریح کرد: در خصوص زمان بندی انتقال فناوری تولید این واکسن به ایران توافقاتی انجام و بنا شد طرف کوبایی به ایران سفر کند و وضعیت زیرساخت های ایران را بررسی کند و در صورت لزوم، زیرساخت ها را ارتقاء بدهیم تا پنتاوالان در ایران تولید شود.
رییس انستیتو پاستور ایران بخشی از مذاکرات کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا را مربوط به حوزه تحقیق و توسعه پزشکی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در ایران و کوبا واکسن پنوموکوک تولید نمی شود اما کار کارشناسی برای تولید آن در حال انجام است و این واکسن به شدت مورد نیاز است که بنا شد برای تولید آن تحقیقات مشترکی انجام شود.
وی با اشاره به سابقه طولانی کوبا در تولید داروهای بیوتکنولوژی، اظهار داشت: در کوبا 18 داروی بیوتکنولوژی تولید می شود که خوشبختانه 14 داروی آن در ایران هم تولید می شود و برای تولید 4 داروی بیوتکنولوژی دیگر نیازمند تحقیق و توسعه هستیم و بنا شد طرف کوبایی در این زمینه با شرکت های دانش بنیان ایرانی همکاری کند.
قانعی خاطرنشان کرد: یکی از فرصت هایی که در کوبا رشد بسیار خوبی داشته، حوزه زیست فناوری است که سابقه زیادی دارد و تلاش ما بر این است تا با توجه به روابط مناسب سیاسی بین دو کشور، همکاری مشترک مناسبی در این زمینه آغاز شود تا دو طرف از منافع آن بهره مند شوند.