امید به افزایش سلامت غذایی در کارگاه بهبود تغذیه کشور + فیلم
کارگاه ارتباط موثر در مدیریت برنامه های تغذیه جامعه با حضور کارشناسان مسوول تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در شیراز آغاز به کار کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ، قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه
علوم پزشکی شیراز، گفت: کارشناسان 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور در شیراز گرد هم جمع
شدند تا اهداف و برنامه های بهبود تغذیه جامعه را برای سال 96 تبیین کنند.
دکتر عبدالرسول همتی ، یکی از دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت را حضور کارشناس
تغذیه در سطح جامعه عنوان کرد و افزود: پیش از اجرای این طرح، تنها 30 کارشناس تغدیه
به عنوان مسوولان ستادی مستقر بودند و پس از اجرای طرح تحول سلامت، 70 کارشناس تغذیه
فعال شدند تا آموزش های جامعه محور در زمینه تغذیه را آموزش بدهند.
او اضافه کرد: با توجه به اینکه امروزه زندگی به سمت شهرنشینی رفته است
و استفاده از فست فودها و مصرف چربی، قند و نمک، بالا رفته است، سال 96 سالی خواهد
بود که اثربخشی حضور این افراد را در جامعه می بینیم.
دکتر همتی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در جامعه در این زمینه، گفت: مطالعات
نشان داده که جمعیت مبتلا به دیابت نسبت به سال های گذشته بیشتر شده است و در این زمینه
مهمترین موضوع، فرهنگسازی و آگاه سازی مردم است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز
در این کارگاه ، از جذب هزار کارشناس تغذیه برای اجرا و پیگیری سند ملی مبارزه با بیماری
های غیرواگیر در کشور خبر داد و گفت: امروزه در کشور، روند مشکل اضافه وزن و دیابت
به عنوان یک بیماری غیرواگیر، در حال افزایش است.
دکتر زهرا عبداللهی با بیان این که بررسیها نشان می دهد که بیش از نیمی
از جمعیت ایران دچار اضافه وزن هستند، افزود: بر همین اساس، بسته های خدمتی در نظر
گرفته شده تا با جذب یک هزار کارشناس تغذیه، بتوانیم با ارایه خدمات لازم در شبکه های
بهداشت، این بیماری را مهار کنیم.
وی با تاکید بر خطر اضافه وزن، دیابت و ارتباط آن با بسیاری از بیماریها،
تاکید کرد: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی دارای
قند افزوده، شیرهای طعمدار و شیرکاکائو، از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند که
ضرروی است افراد جامعه نسبت به این بیماری ها آگاهی کامل داشته باشند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت برای پیشگیری از اضافه وزن
و دیابت، توصیه کرد: باید قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه، کمتر از شِش قاشق
چایخوری باشد در حالی که، مقدار مصرف قند و نمک خانوارهای ایرانی بیش از اندازه استاندارد
است.
این مقام مسوول با بیان این که یکی از عوامل مهم خطر در بیماری ها، تغذیه
و الگوی مصرف غذایی است، ادامه داد: از اولویت های اساسی دفتر بهبود تغذیه، کاهش مصرف
قند، نمک و چربی بود که در این ارتباط برنامه های بسیج گونه آموزشی، شامل فرهنگسازی
و اطلاع رسانی اجرا شده است و تلاش داریم با برخورداری از کارشناسان تغذیه، سند ملی
مبارزه با بیماری های غیرواگیر را دنبال و اجرا کنیم.
دکتر عبداللهی، افزود: میزان مصرف سبزی، میوه، لبنیات و شیر در بین ایرانیان
بسیار کمتر از اندازه موردنیاز و مصرف روغن و شکر در بین ایرانیان، بالاتر از اندازه
مجاز است.
او اضافه کرد: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، هر فرد در روز باید پنج
واحد میوه یا سبزی استفاده کند، هر واحد میوه شامل یک سیب یا پرتقال است و هر واحد
سبزی نیز برابر با یک لیوان سبزی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، تاکید کرد: آمارها نشان می دهد
۸۸ درصد مردم کمتر از
اندازه موردنیاز میوه و سبزی مصرف میکنند و تنها ۱۲درصد بیش از پنج واحد میوه و سبزی در روز مصرف میکنند.
دکتر عبداللهی، هدف از تغذیه سالم را سیری سلولی عنوان کرد و یادآور شد:
سیری ظاهری و مصرف کالری بیش از اندازه که به چاقی و اضافه وزن منجر میشود، نوعی سوء
تغذیه و عامل مهم انواع بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی و سرطان
است.
کارگاه ارتباط موثر در مدیریت برنامه های تغذیه جامعه تا فردا با حضور مسوولان
بهبود تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در شیراز ادامه دارد.