همایش ملی کتاب و نشر؛ راهی برای جبران خلاءهای آموزشی «صنعت نشر»
دبیر دومین همایش ملی کتاب و نشر گفت: همایشهای مختلف باید راهی برای جبران خلاءهای دانشی باشند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ داریوش مطلبی افزود: امروز شاهد دومین دوره همایش هستیم که با هدف تبادل دستاوردهای علمی و اندیشه ای این حوزه انجام می شود.
مطلبی افزود: 70 عنوان چکیده مقاله به دبیرخانه رسید و بعد از داوری 55 چکیده مقاله پذیرفته و اعلام عمومی شد.
وی با بیان اینکه با توجه به جابجایی زمان همایش قرار شد هر مقاله ای که به دبیرخانه رسید در فرآیند داوری قرار گیرد گفت: 51 مقاله کامل به دبیرخانه رسید و بعد از بررسی های اولیه همزمان برای دو داور ارسال شد که در صورت مغایر بودن نظر دو داور مقاله به داور سوم برای داوری منتقل می شد.
دبیر دومین همایش ملی کتاب و نشر افزود: از آنجا که رشته نشر در دانشگاه نیست و کارشناسان زیادی به صورت تخصص مرتبط تربیت نشده اند، از سوی داوران و اعضای هیئت علمی برخی مقالات بیش از 3 تا 4 بار داوری شدند.
مطلبی گفت: 11 مقاله برای ارائه شفاهی و 5 پوستر مورد پذیرش قرار گرفت و در این همایش 4 تجربه ملی از حوزه کتابخوانی و نشر وجود دارد که هرکدام از این تجارب و مقالات در پنل های تخصصی ارائه می شوند.
مطلبی «صنعت نشر» را در کشور از نظر علمی در وضع مناسبی ندانست و افزود: بررسی کتاب های منتشر شده نشان می دهد که متأسفانه به دلیل نبود رشته دانشگاهی مخصوص «صنعت نشر» به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد و کمبود منابع اطلاعاتی درباره این صنعت، در زمینه «صنعت نشر» ضعیف هستیم و امیدواریم نتیجه این گونه همایش ها در جبران خلاء ها برای علاقه مندان و کارشناسان مؤثر باشد.