درپی اقدامات نظارتی
سلب عضویت 126 عضو شوراها در دوره چهارم
سخنگوی وزارت کشور از سلب عضویت 126 نفر از اعضای دوره چهارم شوراهای سراسر کشور، درپی اقدامات نظارتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید سلمان سامانی امروز در نشست خبری افزود: در طول 6 سال دوره سوم شوراهای اسلامی شهر و روستا در کل کشور235 پرونده تشکیل شد.
وی تصریح کرد: در 5 / 3 سال دوره فعلی یعنی دوره چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز به 245 پرونده رسیدگی شده است.
سامانی گفت: از مجموع این پروندهها عضویت 126 عضو سلب شده است.
وی اظهار داشت: همچنین 7 شورای شهر و 20 شورای روستا پیرو اقدامات نظارتی وزارت کشور و هیئت حل اختلاف منحل شده است.
* تغییر زمان ثبتنام نامزدهای شوراها بعید است
سخنگوی وزارت کشور تغییر زمان ثبتنام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و تعجیل در این موعد را بعید دانست.
سید سلمان سامانی امروز در نشست خبری افزود: مجلس شورای اسلامی در آخرین هفته کاری قانون انتخابات شوراها را اصلاح کرد.
وی تصریح کرد: براساس اصلاحیه مجلس، 7 روز به زمان رسیدگی به صلاحیتها در هیئت های اجرایی و 7 روز به اعلام نظر هیئت استان درباره نظر هیئت اجرایی اضافه شد.
وی گفت: همچنین 4 روز برای شکایت داوطلبان ردصلاحت شده به هیئت مرکزی نظارت در نظر گرفته شد و 10 روز نیز پیش بینی شد که هیئت مرکزی نظارت بتواند به این شکایات رسیدگی کند یعنی در مجموع 28روز.
سخنگوی وزارت کشور گفت: به عبارتی براساس مصوبه اخیر مجلس باید 28 روز، زودتر از موعد مقرر به ثبتنام نامزدها اقدام شود.
وی افزود: این مصوبه مستلزم مواردی است از جمله تایید شورای نگهبان، ابلاغ رییس جمهور، چاپ در روزنامه رسمی کشور و سپری شدن 15 روز از انتشار طبق ماده 2 قانون مدنی.
سامانی تاکید کرد: باتوجه به اینکه طی این مراحل زمانبر است بعید میدانیم در این دوره به لحاظ مقاطع قانونی اجرایی شود.
وی افزود: البته اگر در زمان باقیمانده، این مسیر طی شود قطعا اجرا خواهیم کرد.
سامانی اظهار داشت: اگر مصوبه جدید ابلاغ شود باید 27 بهمن دستور شروع انتخابات صادر شود تا بتوانیم 2 اسفند به ثبتنام نامزدهای شوراها اقدام کنیم.
وی گفت: لایحه جامع انتخابات در کمیسیون سیاسی دولت در حال بررسی بوده و تا ماده 129 تصویب شده است.
وی تاکید کرد: احتمالا این لایحه به انتخابات 96 نمیرسد.
سخنگوی وزارت کشور اضافه کرد : اعضای شورای شهر تهران در دوره پنجم 21 نفر خواهد بود و
این موضوع مصوبه قبلی مجلس است.
* پیگیر وضعیت خوزستان هستیم
سخنگوی وزارت کشور از پیگیری وضعیت مردم استان خوزستان که به دلیل ریزگردها دچار مشکل شده اند، خبر داد.
سید سلمان سامانی امروز در نشست خبری افزود: ریزگردها از روز گذشته بر شبکه های انتقال نیرو تاثیر گذاشته و پیگیر هستیم تا شرایط استان خوزستان هرچه سریعتر به حالت عادی برگردد.
وی همچنین درباره اظهارات روز گذشته دادستان کل کشور مبنی بر «دستگیری گروهی از عناصر ترویستی داعش در اطراف تهران که قصد اخلال در مراسم یوم الله 22 بهمن را داشتند» گفت: با توجه به اقداماتی که دستگاه امنیتی و قضایی انجام دادند موردی که الان مطرح است توسط دستگاه قضایی در حال بررسی است و اجازه دهید پس از به نتیجه رسیدن، اعلام شود.
سامانی درباره آخرین وضعیت پیگیری حادثه پلاسکو نیز گفت: کمیته ملی پیگیری حادثه پلاسکو متشکل از متخصصین مختلف دانشگاهی به دستور رئیس جمهور کار خود را شروع کرده است.
وی افزود: به موازات این کمیته و پیرو دستور وزیر کشور نیز سازمان شهرداری ها و ستاد مدیریت بحران متولی بررسی حادثه پلاسکو شدند که گزارش اولیه آن توسط وزیر کشور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد و گزارش نهایی با رویکرد پیشگیری از وقوع اتفاقات مشابه در آینده تدوین خواهد شد.
سخنگوی وزارت کشور درباره بودجه انتخابات نیز گفت: وزارت کشور آن را 450 میلیارد تومان پیشبینی کرده بود اما در بودجه دولت 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: پیشبینی ما این بود که برای برگزاری انتخابات 450 میلیارد تومان نیاز داریم. اکنون شیوه و منابع تأمین آن را سازمان برنامه و بودجه پیشبینی خواهد کرد و امیدواریم تمامی بودجه مورد نیاز به نحو شایسته تأمین شود. قانون بودجه 96 هم باید در صحن علنی مجلس بررسی شود و آنچه برای ما ملاک عمل خواهد بود مصوبه صحن علنی مجلس است که بر اساس آن بودجه 96 ابلاغ می شود.
سامانی همچنین درباره ادغام هیأتهای اجرایی انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: با تأیید هیأت نظارت مرکزی انتخابات شوراها هیأتهای اجرایی انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در انتخابات 96 یکی خواهد بود.
سامانی درباره برگزاری الکترونیکی انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نیز اظهار داشت:وزارت کشور طبق وظیفهای که بر عهده داشت تأییدیههای امنیتی را که مورد نظر شورای نگهبان بود دریافت و به این شورا اعلام کرده است و اکنون شورای نگهبان باید نظر قطعی خود را درباره اینکه انتخابات ریاست جمهوری الکترونیکی برگزار شود یا خیر اعلام کند.
وی تصریح کرد: وزارت کشور این آمادگی را دارد که انتخابات ریاست جمهوری را در تعدادی از شهرها و شعب اخذ رأی به صورت الکترونیکی برگزار کند.
سخنگوی وزارت کشور درباره الکترونیکی برگزار شدن انتخابات شوراها نیز گفت: استفاده از دستگاههای احراز هویت و شمارش آرا مورد موافقت اعضای هیأت نظارت مرکزی انتخابات شوراها قرار گرفته است و اکنون کارشناسان وزارت کشور و هیأت نظارت مرکزی انتخابات شوراها در حال بررسی هستند که انتخابات در چه شهرها و شعبی به صورت رایانهای برگزار شود.
سامانی گفت: اکنون درکل کشور 117 هزار و 56 عضو شوراهای اسلامی شهر و روستا داریم که از این تعداد 109 هزار و 686 نفر عضو شوراهای اسلامی روستا و 7 هزار و 370 نفر عضو شوراهای اسلامی شهر هستند.