وی ادامه داد: طبق قانون ، شهرداری موظف است برای تخریب طبقه اضافی این ساختمان مشغول به فعالیت شود و مدیران شهری زمانیکه برایشان محرز شد طبقه هفتم ساختمان علاءالدین باید تخریب شود بلافاصله وارد عمل شدند هر چند این موضوع مدت زمان زیادی طول کشید اما بالاخره کار تخریب ساختمان علاءالدین در دستور کار قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وجود کسبه و مغازه دارانی که در طبقه هفتم ساختمان مشغول به فعالیت بوده اند گفت: در طبقه هفتم این ساختمان 100 مغازه تجاری مشغول به فعالیت بود که مهلتی به مغازه داران داده شد تا اجناس خود را از مغازه ها تخلیه کنند و کار تخریب انجام شود.
چمران با اشاره به روند تخریب ساختمان علاءالدین ادامه داد: در حال حاضر پارتیشن ها و سازه های اصلی برداشته شده است و طبق مدت زمان صورت گرفته سقف ها نیز تا چند روز آینده برداشته می شود اما تاسیساتی که روی طبقه هفتم قرار گرفته است و کل ساختمان از آن تاسیسات بهره می برند بر بالای ساختمان قرار دارد.
وی ادامه داد: کار تخریب پاساژ علاءالدین کاملا به صورت قانونی و رای دادگاه صورت گرفته چرا که رای صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری با دو بار رای تجدید نظر صادر شده است.
چمران با اشاره به نماهای ساختمانهایی که از شیشه و کامپوزیت هستند گفت: نماهای شیشه ای و کامپوزیت طبق مصوبه شورای شهر چند سال پیش فقط به منازل مسکونی داده شد و ما همان موقع نیز ذکر کردیم که ساختمان های تجاری از نمای شیشه و کامپوزیت استفاده نکنند زیرا اینگونه نماها بسیار خطرناک است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار نفر در ساختمان علاءالدین مشغول به فعالیت هستند و این درصورتی است که این ساختمان هیچ گونه ایمنی در قبال آتش سوزی ندارد.
ابوالفضل قناعتی در جمع خبرنگاران افزود:تخریب طبقه هفتم ساختمان علاءالدین طبق رای ماده 100 صورت گرفته و مقرر شده است اضافه بنای پاساژ علاءالدین تا پایان بهمن بطور کامل تخریب شود.
وی ادامه داد: برای تخریب اضافه بنای پاساژ علاءالدین با مشکلاتی مواجه بودیم که با همکاری شهرداری و دادستانی این مشکل برطرف شد.
قناعتی گفت: حساسیت تخریب ساختمان علاالدین بخاطر این موضوع بود که درحال حاضر 100 مغازه در یک طبقه وجود داشت که این موضوع را برای ما حساس تر کرده بود چراکه طبقات پایینی این ساختمان در حال فعالیت و کاسبی بودند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به سیستم اطفای حریق ساختمان علاءالدین افزود: سیستم اطفای حریق این ساختمان را سازمان آتش نشانی تایید نکرده چراکه سازه این ساختمان برای شش طبقه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: طرح برخورد ساختمان های دیگری که مشابه ساختمان علاءالدین است در دستور کار قرار گرفته است و ساختمان پلاسکو یک زنگ خطری بود برای همه مسئولین تهران تا برای ایمنی مجتمع های تجاری ،برنامه ای منسجم و به روزی داشته باشند.
معرفی ساختمانهای نا ایمن در منطقه 11 و 12
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از معرفی ساختمانهای ناایمن منطقه 11 و 12 خبر داد.
اقبال شاکری صبح امروز در حاشیه بازدید از روند تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین در جمع خبرنگاران با اعلام خبر معرفی ساختمانهای نا ایمن منطقه 11 و 12افزود: طی هماهنگی که با اقای تورک نماینده دادستان انجام شده است مقرر شده که طی یک هفته آینده ساختمانهای ناایمن این منطقه شناسایی شوند و با تعیین اولویت نسبت به اعمال ایمنی آنها اقدام شود.
وی بااشاره به اینکه در این راستا ما بحث پلمپ یا عدم فعالیت اقتصادی نداریم گفت: پیشنهاد شده که حتی با نصب یک بنر ، مردم را از ناایمنی بودن ساختمان مطلع کنیم تا علاوه بر اعمال قانون ، فشار افکار عمومی نیز باعث شود که مالک هر چه سریعتر به ارتقای ایمنی ملک خود اقدام کند.
شاکری با اشاره به اینکه رفع تخلف طبقه هفتم علاءالدین حکم ماده 100 را داشته است، ادامه داد: مالک پس از آنکه کمیسیون ماده 100 حکم قلع و قمع صادر میکند به دیوان عدالت اداری شکایت کرده، دیوان نیز با بکارگیری 12 کارشناس و شش ماه بررسی کارشناسی نهایتا حکم به قلع و قمع داده و مالک را ملزم میکند تا به تخریب این طبقات اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه مالک پاساژ ذی نفوذ بوده که بر همین اساس بسیار تلاش کرد که رای دیوان عدالت اداری را بشکند و آن را اجرایی نکند، افزود: نهایتا دیوان عدالت اداری طی حکمی که دهها صفحه پیش نویس داشت مجددا رأی به قلع و قمع طبقه هفتم میدهد.
شاکری با اشاره به اینکه دادستان تهران دو بار از مالک و شهرداری منطقه 11 برنامه تخریب طبقات اضافه را درخواست میکند ، گفت: مالک دو بار به دادستان قول داد که طی سه ماه نسبت به تخریب طبقات اضافه اقدام میکند که این مهم محقق نشد تا اینکه نهایتا دادستان تهران از شورای تامین درخواست کرد که با توجه به اینکه این پاساژ یک ساختمان فعال بوده و روزانه هزاران نفر از شهروندان به آن تردد دارند به اجرای حکم اقدام کند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه شورای تامین تا مصالحه پیش رفت، ادامه داد: نهایتا با بررسیهای انجام شده شورای تامین طی حکم دو صفحهای تخریب و قلع و قمع طبقات را به شهرداری منطقه 11 ابلاغ کرد.
شاکری با اشاره به اینکه از آنجایی که این ساختمان فعال بوده و در روز ،کسبه مشغول به فعالیت اقتصادی بودند نمیتوانستیم تخریب را در طول روز انجام دهیم گفت: برهمین اساس تنها در هنگام شب از ساعت 22 تا 6 صبح رفع تخلف از سوی پیمانکار مذکور انجام میشده است.
وی با اشاره به اینکه 70 کارگر شبانه مشغول تخریب این طبقات اضافه هستند، افزود: اگر این ساختمان فعال نبود طی دو هفته میتوانستیم طبقات اضافه را تخریب کنیم؛ اما به دلیل آنکه در طبقات پایینتر کسبه مشغول به کار هستند مجبوریم قسمت به قسمت نسبت به تخریب طبقات اقدام کنیم و این در حالیست که مالک از کارشکنی فروگذار نیست.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اگر مالک پاساژ مقاومت نمی کرد و همراهی میکرد تخریب زودتر و با هزینه کمتری انجام میشد، ادامه داد: البته تجربه پاساژ علاءالدین نشان داد که باید از بدو بروز تخلف به جلوگیری از آن اقدام کنیم نه اینکه بگذاریم کار متخلفانه پیش برود و بعد با سیر مراحل مختلف سعی کنیم که این تخلف را رفع کنیم اما به هر حال در هر زمانی که جلوی تخلف گرفته شود نفع بردهایم.