پاسخ نرم به تهدیدات سخت
پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به تهدیدات سخت دولت تازه کار امریکا، هم فضای سوء استفاده دولت ترامپ را برای تحرکات ضد ایرانی بست هم ادعاهای وی را بی اعتبار، و هم ثابت کرد آنچه در گفتمان انقلاب اسلامی در طول چهار دهه اخیر در باره ساختار سیاسی امریکا گفته می شود واقعیت دارد.
در چند روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید امریکا و برخی از اعضای دولتش مواضع ضد ایرانی را بر زبان رانده اند که بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشته است و بسیاری از تحلیلگران بر مبنای این مواضع از احتمال رویارویی ایران و امریکا سخن گفته اند. در لفاظی های شدید ترامپ و برخی از اعضای دولت وی مانند مایکل فلین مشاور امنیت ملی کاخ سفید، از متهم کردن ایران به ایجاد بی ثباتی در منطقه تا روی میز بودن همه گزینه ها به بهانه آزمایش موشکی سخن گفته شده است. این تهدیدها در حالی است که در مورد همین آزمایش موشکی، اتحادیه اروپا اعلام کرد که این آزمایش بر خلاف برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت نیست. البته مواضع رئیس جمهور امریکا فقط مختص به ایران نبوده بلکه وی در باره دیگر کشورها از جمله چین، مکزیک و بازنگری در باره روابط با سازمان ها و مجامع بین المللی نیز سخنانی بر زبان رانده که حتی با مخالفت متحدان اروپایی خود روبرو شده است و امروز از وی به عنوان یکی از منزوی ترین رئیس جمهورهای تاریخ امریکا یاد می شود با این حال مواضع تیم ترامپ علیه ایران بیشترین بازتاب ها را در محافل سیاسی و رسانه ای داشته است.
در پاسخ به این تهدیدات مقام معظم رهبری روز سه شنبه در دیدار با پرسنل نیروی هوایی، بیاناتی را ایراد کردند که بازتاب گسترده ای در رسانه های بیگانه داشت و بیشتر رسانه های غربی از جمله بی بی سی فارسی مدعی بودند ایشان به جای انتقاد از ترامپ نوک پیکان حمله خود را متوجه دولت گذشته اوباما کردند. رسانه ها در بازتاب این بیانات به دنبال القای این رویکرد بودند که ایران به دلیل نگرانی از تهدیدات ترامپ محتاطانه عمل می کند.
این فضاسازی در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از انتخاب ترامپ هم با وجود مواضع ضد ایرانی وی در مورد برجام و دیگر ادعاهایی که مطرح کرده بود، با اشاره به مناظره های انتخاباتی ترامپ با هیلاری کلینتون گفته بودند: «حقایقی که اینها بر زبان راندند دیدید؟ شنیدید؟ اینها آمریکا را افشا کردند. چند برابر چیزهایی را که ما میگفتیم و بعضی باور نمیکردند و نمیخواستند باور کنند، خود اینها گفتند. رهبر انقلاب اسلامی همچنین «پوپولیست» و «عوامگرا» نامیده شدن ترامپ را رد کرده و گفته بودند: «چرا عوامگرایانه؟ برای خاطر اینکه حرفهایش را مردم نگاه میکردند، میدیدند درست است؛ در واقعیات زندگی خودشان آن را میدیدند. ارزشهای انسانی در آن کشور نابود شده و لگدمالشده است؛ تبعیض نژادی وجود دارد.
در بیانات روز سه شنبه مقام معظم رهبری نیز دقیقا همین مطالب تکرار و تاکید شد که ترامپ می خواهد بگوید متفاوت است و به ایرانیها توصیه می کند که از اوباما تشکر کنند اما ایشان با توجه به همین رفتار آشکار ترامپ گفتند که باید از وی تشکر کرد که چهره واقعی آمریکا را نشان داد.
در واقعیت امر بیانات روز چهار شنبه مقام معظم رهبری 1/ فضای سوء استفاده تیم جنگ طلب دولت ترامپ و لابی صهیونیستی برای پیشبرد طرح های ضد ایرانی با انداختن توپ در زمین ایران را بست.2/ ادعای رئیس جمهور امریکا علیه ایران را بی اعتبار کرد و نشان داد که این ساختار سیاسی امریکاست که دشمنی با ملت ایران را در چهار دهه گذشته از انقلاب اسلامی و پیش از آن در دستور کار دارد و حالا ترامپ با رویکرد و تاکتیک دیگری آن را دنبال می کند.3/ مواضع آشکار ضد ایرانی و ضد بشری دولت ترامپ آنچه را که جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشتعه در باره ساختار سیاسی امریکا می گفت اثبات کرد.
البته رهبر انقلاب اسلامی در واکنش به تهدیدات رئیس جمهور آمریکا به این نکته تاکید کردند که ایران از این تهدیدات نمی ترسد و ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن به آن پاسخ خواهد داد. که این مسئله بیانگر سه ویژگی نظام است 1/ استقلال 2/ مردمسالاری 3/ اتکا به نیروی مردم و قطعا با این سه ویژگی و اتکای به مردم کشور از هر تهدیدی مصون خواهد بود.
-------------------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد