تشکیل یگان ویژه حفاظت از اراضی ملی
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از رفع تصرف 1092 فقره (حدود 2 هزار هکتار) اراضی ملی خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمیدرضا عظیمیان در نشست خبری که در سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد ، گفت : برای حفاظت از اراضی ملی یگان ویژه حفاظت در تمام استانها تشکیل شده است .
وی افزود : به موجب ماده 233 قانون برنامه پنجم دستگاه های اجرایی می توانند پس از کسب موافقت و مجوز ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به تشکیل یگان های حفاظت اقدام کنند ، این یگان ها از نظر بکارگیری سلاح و مهمات تابع ضوابط نیروهای مسلح
هستند و با رعایت ضوابط نیروی انتظامی تحت نظر دستگاه ذیربط اداره خواهند شد.
وی گفت: تهیه و تدوین طرح جامع حفاظت از اراضی ،ساماندهی نیروهای موجود و امکانات حفاظتی مربوط به موسسات حفاظتی و مراقبتی، تحویل حدود 75 درصد اراضی ملی در استان ها انتخاب ، گزینش و انتصاب 34 فرمانده در استان ها از میان افسران ارشد پلیس ،رعایت حقوق شهروندی،اجرای مأموریت از خرداد ماه سال جاری به صورت عملی از اقدامات صورت گرفته در طی 16 ماه اخیر است.
عظیمی افزود : حفظ همه اراضی ملی سازمان ملی زمین و مسکن در سطح کشور، پیگیری پوشش انتظامی اراضی دولتی با اجرای طرح جامع حفاظت ،بهره گیری از سامانخ های هوشمند حفاظتی (پهباد ، GIS و GPS) استقرار سامانه دریافت اخبار و اطلاعات مردمی، راه اندازی گشت های مجهز به همراه نیروهای ضابط آموزش دیده در سطح کشور ،پیگیری انجام اقداماتی در جهت پیشگیری از تعرض به اراضی ملی ،راه اندازی سامانه کنترل گشت های حفاظتی و .... از برنامه های سال 96 یگان حفاظت سازمان است.
تأمین مسکن اقشار ویژه
وی ادامه داد : بر اساس بند (ل) ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) موظف است نسبت به تأمین مسکن اقشار ویژه (جانبازان 25 درصد و بالاتر ، آزادگان ، فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان 70 درصد به بالا) اقدام می کند.
وی تاکید کرد:در سال جاری اقداماتی از جمله احراز شرایط متقاضیان معرفی شده از طریق بنیاد شهید براساس دستورالعمل ابلاغی به استانها،ساماندهی و واگذاری اراضی به صورت گروهی (هر قطعه برای 3 نفر به بالا به استعداد 2339 واحد مسکونی) ،پرداخت بیش از 310 میلیارد ریال تسهیلات جهت تأمین مسکن به 3102 نفر از این اقشار انجام شده است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن درباره تأمین مسکن معلولین گفت: تفاهم نامه کمک به تأمین مسکن معلولین فاقد مسکن با مشارکت بنیاد مستضعفان ، سازمان ملی زمین و مسکن ، سازمان بهزیستی و انجمن خیرین مسکن ساز ایران انعقاد شد که
براساس این تفاهم نامه زمین مناسب برای تأمین مسکن 7759 خانوار تحت پوشش بهزیستی در مناطق شهری که حداقل 2 فرد معلول دارند ، تأمین خواهد شد.
عظیمیان درباره وظایف سازمان ملی زمین ومسکن گفت : احراز شرایط متقاضیان ،تأمین زمین مورد نیاز در شهرها از محل منابع موجود ،شناسایی و معرفی واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی و متناسب با شرایط فیزیکی معلولین و فاقد مسائل و مشکلات حقوقی از وظایف مهم این سازمان است.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم بهسازی و مناسب سازی بیش از 2329 واحد مسکونی اختصاص یافته به مددجویان، رفع موانع اجرایی 790 واحد مسکونی اختصاص یافته به معلولین از مسکن مهر در حال ساخت، احراز شرایط بیش از 10 هزار متقاضی معرفی شده توسط بهزیستی و سایر نهادها ،تخصیص زمین مناسب برای 2972 واحد مسکونی و واگذاری آن به نهادهای ذیربط برای ساخت ،شروع عملیات اجرایی بیش از 1971 واحد مسکونی در اراضی تخصیصی،تعیین تکلیف 900 واحد از 1660 واحد مسکونی شهری واگذار شده از پروژه های قبلی سازمان و آماده ننمودن آنها به منظور تحویل به افراد از اقدامات دولت یازدهم است.
صدور 120 هزار سند برای اراضی ملی
وی تاکید کرد : به موجب ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه، وزارتخانه های جهاد کشاورزی و مسکن و شهرسازی (راه و شهرسازی فعلی) و سازمان اوقاف و امور خیریه مکلفند در طول برنامه پنجم ، ضمن شناسایی و ارائه مستندات کلیه اراضی ملکی و تحت تصدی خویش با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تهیه نقشه املاک مذکور براساس استانداردهای حدنگاری (کاداستر) و تهیه اسناد تک برگ همکاری کنند.
عظیمیان با اشاره به اینکه اگر اطلاعات سازمان ثبت کامل باشد خیلی سریع میتواند
خدمات سالمی به مردم دهد ، گفت: در سه سال اخیر حدود 550 هزار سند تک برگی برای اراضی ملی درخواست دادهایم که تاکنون به صدور 120 هزار برگ سند منجر شده است.
60 هزار مسکن مهر بدون متقاضی
معاون وزیر راه و شهرسازی در باره مسکن مهر نیز گفت: یک میلیون و 211 هزار و 61 واحد عقد قرارداد شده که پیشرفت فیزیکی آنها 94 درصد بوده است. تاکنون 925 هزار و 780 واحد تاکنون افتتاح شده است و 45 هزار و 360 آماده افتتاح است.
عظیمیان با بیان اینکه حدود 240 هزار واحد مسکن مهر باقیمانده است و فکر میکنم سال آینده پرونده این طرح بسته میشود، اظهار کرد: با مشکلی در طرح مسکن مهر مواجه هستیم که آن واحدهای فاقد متقاضی است.
وی تصریح کرد: 60 هزار احد مسکن مهر در زیرمجموعه سازمان ملی زمین مسکن بدون متقاضی است ، در حال مذاکره با بنیاد مسکن و نهادهای حمایتی هستیم که با یک ساز و کارهایی و یارانه دولتی بخشی از این واحدها را در اختیار خانوارهای واجد شرایط قرار دهیم.
وی ادامه داد : با افزایش 10 میلیون تومانی وام مسکن مهر مشکل اعتباری حدود 80 هزار واحد برطرف میشود.
عظیمیان با بیان اینکه در دولتهای نهم و دهم در مسکن مهر هزینه شده و ما را گرفتار کرده است، گفت: همچنان با تقاضاهایی از سوی خانوارهای کم درآمد مواجه هستیم.
شفاف سازی و بروز آوری اطلاعات
وی ادامه داد: یکی از مهمترین گام ها در جهت ایجاد هماهنگی در مدیریت زمین شهری ، شفاف سازی اطلاعات بخش زمین است و سازمان ملی زمین و مسکن برای
ایجاد سامانه یکپارچه مدیریت املاک و مستغلات اقدام کرده است.
عظیمیان ادامه داد : به دلیل نیاز مبرم به اطلاعات مکانی اراضی از جمله زمین های موجود (اراضی سند دار شده قبلی) اراضی تعارضی و تصرفی و اراضی ملی ، موات شناسایی شده و ... سازمان تصمیم به اجرای دستورالعمل و اجرای طرح شناسایی اراضی گرفت.
وی تاکید کرد : از سال 86 تاکنون برای تعداد 720 شهر با پیشرفت بالای 50 درصد طرح اعمال شده است و در سال 93 نیز تمامی این اطلاعات مکانی در سامانه یکپارچه اراضی و مستغلات بارگذاری شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این زیرساخت اطلاعات مکانی سازمان ملی زمین و مسکن به صورت آنلاین در حال بروزرسانی از طرف ادارات کل راه و شهرسازی استان هاست و نظارت آن نیز در سازمان ملی زمین مسکن است.
تشکیل کمیته پدافند غیرعامل
وی تاکید کرد: در چارچوب بیانات مقام معظم رهبری درخصوص لزوم آمادگی ارکان و نهادهای کشوری در مقابل بحران و هجوم ، کمیته پدافند غیر عامل تشکیل می شود و کلیه امور دبیرخانه ای و برنامه ریزی و راهبری آن در معاونت فنی و مهندسی صورت می پذیرد.
عظیمیان با اشاره به اینکه از خرداد امسال تاکنون حدود 1092 مورد بالغ بر 2000 هکتار زمین رفع تصرف شده است، گفت: در سالهای آینده و به مرور شاهد نتایج خیلی خوبی در این رابطه خواهیم بود. در نظر داریم با هماهنگی با وزارت دفاع در نظر داریم استانهای جنوبی و شرقی با استفاده از پهپاد و سیستم تصویربرداری هوایی از اراضی ملی نگهداری کنیم.
وی تاکید کرد : ابزار اصلی سازمان ملی در کنترل قیمت زمین عرضه زمین است، اما متاسفانه به دلیل رکود چندساله این مسئله موضویت چندانی ندارد.
خروج دولت از تصدی گری در ساخت مسکن
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تجربه مسکن مهر گفت : دولت نمی خواهد هیچگونه تصدی در بخش ساخت مسکن داشته باشد و برنامه ریز و ناظر خواهد بود.
حمیدرضا عظیمیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره تغییر نام سازمان ملی زمین و مسکن به سازمان ملی زمین گفت: دولت با تغییر نام این سازمان قصد دارد از بخش ساخت مسکن خارج شود و ساخت مسکن را به بخش خصوصی و انبوه سازان واگذار کند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تصریح کرد: پیشنهاد تغییر نام در مراحل تصویب و ارائه از وزارت راه و شهرسازی به هیات دولت است.
وی افزود: وقتی دولت در بخش مسکن برنامه ریزی و نظارت کند و خود وارد امر ساخت و ساز نشود ، در واقع هزینه ساخت کمتر می شود وبا نظارت می توانیم از منافع تولیدکننده و مصرف کننده حمایت کنیم .
عظیمیان گفت: اگر دولت در بخش اجرا و ساخت قرار بگیرد نمی تواند وظیفه کنترلی و حمایتی داشته باشیم.
ایجاد سامانه ثبت املاک در کشور
وی با اشاره به بهره برداری از سامانه املاک در ابتدای سال اینده گفت:این سامانه تمام اطلاعات جامع املاک و اراضی متعلق به دولت را در داخل محدوده و حریم شهر را یکجا در اختیار دستگاه های دولتی و بخش خصوصی قرار می دهد.
عظیمیان درباره مشکلات تعاونی های مسکن تصریح کرد: برای سند دار کردن زمین ها ، گروه های هدف و اقشاری را که برای ما احراز شرایط شدند در قالب واگذاری های گروهی مانند تعاونی ها کنترل می کنیم تا اتفاقات ناگواری صورت نگیرد.
مدیرعامل زمین و مسکن گفت: تعاونی های که مشکل سند دار کردن زمین دارند به سازمان ملی زمین و مسکن برای دریافت سند مراجعه کنند.
وی تصریح کرد : در بخش هایی از کشور(حاشیه نشین ها) با زمین های مواجه هستیم که مورد تصرف افراد قرار گرفته است و ساخت و ساز کردند و از طرف مقامات محلی و مجلس به ما منعکس شده است تا مشکل سند را حل کنیم .
عظیمیان تاکید کرد: در هر شهری مشاوری را انتخاب می کنیم تا مشخصات کامل زمین ها از جمله متراژ،ساخت و کاربری را در برنامه ای پایش کند و بعد در قالب یک دستورالعملی با هدف کمک به افرادی که در دهک های پایین جامعه هستند ، مشکل سند زمین ها حل شود.
وی افزود: بطور ازمایشی اولین استان کردستان و شهرستان بیجار است و بعد به سایر استان ها تعمیم داده می شود.
عظیمیان تأکید کرد : در کردستان با اعلان عمومی برای تهیه سند به مردم اطلاع می
کنیم مراجعه و ثبت نام کنند تا زمین ها سند دار شوند.
وی ادامه داد: در بافت های فرسود اگردولت زمین هایی داشته باشد سند رابه شرکت عمران و بهسازی منتقل می کنیم تا طرح های نوسازی را انجام دهند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تاکید کرد : در سازمان ملی زمین و مسکن یگان حفاظت اراضی ملی ایجاد شده و در 34 اداره کل ، فرماندهان این یگانها انتخاب شده است.
وی ادامه داد: سازمان با ایجاد یگان حفاظت، کمبودهای مربوطه در حال برطرف شدن است و اسناد و زمینهای دولتی و مختصات آنها برای حفاظت در اختیار یگان حفاظت از اراضی ملی قرار گرفته است تا از سوء استفاده دلالان جلوگیری شود.