دوری کودک از مادر، عامل بی قراری اجتماعی نوجوانان
رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره، دوری کودکان از مادر را عامل بروز بی قراری اجتماعی در نوجوانان برشمرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، عباسعلی الله یاری در مراسم اعطای مجوز به مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در وزارت ورزش و جوانان گفت: براساس یک تحقیقی علمی در امریکا 99 درصد کودکانی که در آغوش مادر شیر خورده و بزرگ شده اند در نوجوانی رفتارهای حاکی از بی قراری اجتماعی نداشته اند اما گروه شاهد که در مهدهای کودک بزرگ شده اند در آینده و سن نوجوانی و بی قراری های اجتماعی داشته اند.
وی با بیان اینکه 70 درصد شخصیت اخلاقی افراد تا پیش از ورد به مدرسه (در خانواده) شکل می گیرد باید به این دوران اهمیت ویژه ای داده شود.
الله یاری با بیان اینکه مشاوره های پیش از ازدواج، هنگام ازدواج و پس ازدواج ( تا 5 سال) بسیار ضروری است و باید به صورت شبه اجباری برای تحکیم بنیان خانواده و آموزش رفتارهای صحیح بین همسران و در خانواده جدی گرفته شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیته ملی پیشگیری از طلاق و تحکیم بنیان خانواده در قوه قضاییه گفت: قانون بر لزوم استفاده از نظر مراکز مشاوره در کنار دادگاه های خانواده اشاره کرد که در این زمینه می توان از مشاوره مراکز تخصصی ازدواج و خانواده استفاده کرد مگر در استانی این مراکز فعال نباشند.
رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران خواهان حمایت از مراکز مشاوره ازدواج و خانواده شد و گفت: براساس تعرفه های سازمان نظام روانشناسی و مشاوره که با رعایت شرایط اقتصادی خانواده ها تعیین شده است گردش اقتصادی این مراکر مقرون به صرفه نیست و نیاز به حمایت دارد.
وی یادآور شد: باید همه آموزش ها و ارائه مشاوره ها برای کودکان و نوجوانان و جوانان در زمینه روان شناشی با نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره صورت گیرد.
الله یاری با بیان اینکه مراکز مشاوره تنها با مجوز سازمان نظام روان شناسی معتبر است افزود: بر اساس این قانون این سازمان مسئولیت نظارت و ارائه مجوزهای مراکز مشاوره در کشور را داراست.
رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره گفت: مراکز مشاوره ازدواج و خانواده با همکاری این سازمان با وزارت ورزش و جوانان مجوز می گیرند که می تواند برای دیگر سازمان ها الگوی برای همکاری موثر باشد.
وی با انتقاد ارائه مجوز برخی دستگاه ها به مراکز مشاوره بدون رعایت قانون گفت: این کار خلاف قانون است.
الله یاری افزود: از آنجا که سازمان نظام روانشناسی در هیات دولت حضور ندارد از وزارت ورزش و جوانان تقاضا داریم در زمینه ارائه خدمات سلامت روان در هیات دولت به وظایف سازمان نظام روان شناسی توجه بیشتری شود.
الله یاری گفت: به عنوان نمونه لایحه سلامت روان که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شده بود غیرتخصصی بود که با تلاش های سازمان نظام روانشناسی در مجلس شورای اسلامی متوقف شد.
وی با بیان اینکه در گذشته 85 درصد مراکز مشاوره بر اساس یک تحقیق علمی تخصص کافی برای ارائه مشاوره نداشتند افزود: خوشبختانه اکنون مراکز مشاوره بر اساس استاندارهای علمی و تخصصی و طی مراحل قانونی مجوز فعالیت دریافت می کنند.