آلبرایت: دولت جدید آمریکا بدون پاسخگویی به بسیاری از سوالات و عجولانه به مسئله ایران پرداخت
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون سی ان ان ، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا گفت دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بدون پاسخگویی به بسیاری از سوالات درباره ایران وارد موضوع این کشور شده و مواضعی را اتخاذ کرده است.
بر اساس این گزارش ، مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در گفتگو با فرید زکریا مجری برنامه «جی پی اس
افزود سوالات زیادی درباره مواضع و ورود عجولانه مشاور امنیت ملی آمریکا به موضوع ایران وجود دارند. وی گفت عملکرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دو هفته اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ مملو از هرج و مرج و آشفتگی بود. از نظر روابط دیپلماسی دوجانبه بسیاری از مسائل در رویکردهای دولت ترامپ مبهم و نامشخص بود و این ابهام درباره تماس های تلفنی و همچنین پیام های توئیتری ترامپ کاملا آشکار بود. مواضع دولت ترامپ درباره بسیاری از مسائل مهم سیاست خارجی از جمله موضوع مهاجرت بطور کامل بررسی نشده بود و عواقب ناخواسته این سیاست ها مورد توجه قرار نگرفته بودند. تصمیمات و سیاست های دولت ترامپ در دو هفته اخیر بر مبنای واقعیات موجود نبودند به همین علت سیاست ها و مواضع وی در چند روز ریاست جمهوری وی قابل قبول نبودند.
استیون هادلی مشاور اسبق امنیت ملی دولت آمریکا هم در ادامه این برنامه گفت امضای دستورات اجرایی توسط ترامپ بسیار سریع تر از آن چیزی بود که انتظار داشتیم. برای درک اقداماتی که دولت ترامپ در چند روز گذشته انجام داده است باید به عقب برگردیم و بپذیریم که دولت ترامپ در واقع یک حرکت پوپولیستی است که با اقدامات سیاسی موفق شد کاخ سفید را تصرف کند. پیش از این هرگز شاهد چنین مساله ای در تاریخ آمریکا نبوده ایم.
فرید زکریا از مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه اسبق آمریکا پرسید یکی از مسائلی که در مواضع دولت ترامپ توجه مرا جلب می کند هشدار به ایران است. تهدیدهایی که شکست می خورند و قول هایی که به انجام می رسند همیشه تاثیر خوبی در روابط بین الملل برجای می گذارند. هشدار به ایران دقیقا به چه معنایی است؟
آلبرایت در پاسخ گفت آنها درباره تحریم های جدید ضد ایران صحبت می کنند و کنگره هم درباره این موضوع صحبت می کند و اعلام کرده است هیچ گزینه ای از روی میز حذف نشده است. اما سوالی که درباره این موضع مطرح است، این است که آیا آنها درباره برخی طرح ها در این خصوص هماهنگی کرده اند؟ آیا این تهدیدها صرفا به علت شلیک موشک است؟ این موضوع در کجای توافق هسته ای قرار دارد؟ برخی سوالات وجود دارند که مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از ورود به موضوع ایران به سادگی هیچ پاسخی به آنها نداده است.
مشاور اسبق امنیت ملی دولت آمریکا نیز در این باره گفت ترامپ و مسئولان دولت وی گفته اند که با اقدامات و تحرکات ایران برای برتری در منطقه خاورمیانه مقابله خواهند کرد. آن چه که ژنرال مارک فلین در برابر آزمایش موشک بالستیک ایران انجام می دهد این است که می خواهد اعلام کند که دولت جدید در آمریکا رویکرد کاملا متفاوتی در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد. در این چارچوب هم تحریم هایی ضد ایران اعلام شد.