تشریح دستاوردهای سازمان انتقال خون به مناسبت دهه فجر
رئیس سازمان انتقال خون گفت: در زمینه هموویژلانس(نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فرآوردههای خونی) کارهای بسیار مهمی انجام دادهایم و در نشست سازمان بهداشت جهانی نیز سازمان انتقال خون ایران به عنوان رتبه اول منطقه شناخته و از آن قدردانی شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ علی اکبر پورفتح الله در نشست خبری این سازمان به مناسبت دهه فجر افزود: وظیفه سازمان انتقال خون براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی تامین خون کافی و سالم است، ضمن اینکه سازمان بهداشت جهانی معتقد است یک سوم مرگ مادران به خاطر دسترسی نداشتن به خون رخ میدهد.
وی گفت: قاطعانه میگویم که در شاخصها همپای کشورهای در حال توسعه هستیم تا جایی که حدود دو میلیون و 800 هزار اهدای خون داوطلبانه را سالانه شاهدیم.
پورفتح الله افزود: در کشورهای جهان اول 36 واحد به ازای هر هزار نفر اهدای خون داریم که رو به کاهش است و با اینکه در زمره کشورهای در حال توسعه هستیم 27 واحد به ازای هر هزار نفر اهدای خون داریم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه در همه استانها روزانه مدیریت میشود که هفت برابر مصرف، ذخیره خون داشته باشیم گفت: در زمینه سلامت خون نیز برنامه پالایش پلاسمای مازاد بر مصرف را داریم، در واقع پلاسمای مازاد را به خارج از کشور میفرستیم و داروی تولید شده حاصل از آن به کشور باز میگردد.
وی با تاکید بر اینکه در بخش امنیت خون ما برابر با اروپا و آمریکا هستیم افزود: تلاش ما این است که اهداکنندگان بار اولی را کاهش دهیم که این برنامه را نیز از استان کردستان با برنامه آزمایش و غربالگری آغاز کرده ایم و قرار است تا پایان امسال در 10 استان انجام شود.
پورفتح الله با ابراز امیدواری از این که تا سال آینده تعداد اهدا کنندگان مستمر به 90 درصد برسد گفت: در نظر داریم مراکز اهدای خون در استانها را به مراکز جامع اهدا تبدیل کنیم تا هم امکان اهدای پلاسما و هم اهدای پلاکت وجود داشته باشد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به برنامه ریزی سازمان انتقال خون برای افزایش حجم پلاسمای جمع آوری شده به 400 هزار لیتر افزود: یکی از دستاوردهای ما این است که در میان کشورهای در حال توسعه مشکلی در بخش اهدای خون نداریم و جمعیت اهداکنندگان را مدیون دوران جنگ و همبستگی مردم هستیم.
وی گفت: جمعیت اهداکنندگان ما همان رده سنی اهداکنندگان دوران جنگ هستند حالا اگر نسل بعدی را نسازیم و روی نسل جدید اهداکنندگان سرمایه گذاری نکنیم در سالهای بعد دچار مشکل خواهیم شد.
پورفتح الله افزود: متوسط اهدای خون بانوان در کشور کمتر از پنج درصد است که در این زمینه مشکلاتی در انتقال خون داشتیم که بانوان مراجعه کمتری داشتند یکی از فواید مهم مراکز جامع اهدا میتواند افزایش شاخص اهدای خون بانوان باشد.
خبر تکمیلی متعاقبا ارسال میشود.