کشف نخستین نشانههای حضور هخامنشیان در لرستان
سرپرست هیئت کاوش محوطه چیاسبز لرستان گفت: کاوشهای باستانشناختی در محوطه چیاسبز بهکشف سفالینههای شاخص هخامنشیان منجر شده که شواهدی نو برای حضور هخامنشیان در لرستان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ عطا حسنپور افزود: سفالینههای شاخص هخامنشیان همچون ظروف بشقابمانند، پیالههای سفالین، بشقاب ماهی، ظروف منقوش دالبری و دستافزارهای سنگی از شواهد جدید بهدستآمده از محوطه چیاسبز است.
وی گفت: شواهد نشان میدهد که این محوطه در دو دوره معماری و یک دوره گورستان در دو فاز مختلف فعالیت داشته است که نخستین دوره حیات فرهنگی این محوطه به دوره هخامنشیان بازمیگردد.
این باستانشناس با اشاره به اینکه گروه باستانشناس در بخش جنوبی و قسمتی از شمال محوطه کاوش به مدفنهایی برخورد، درباره ویژگیهای این مدفنها ادامه داد: در قسمت شمالی محوطه، مدفن فردی بزرگسال با قد بلند کشف شد که بهشیوه درازکش بهپهلو در جهت شمال غربی ـ جنوب شرقی خوابیده بود.
حسن پور با اشاره به اینکه پلان معماری این گور به شکل چهار چینه سنگی است که روی آن با تختهسنگهای بزرگ پوشانده شده است افزود: طول این گور 2 متر و 45 سانتیمتر است که فرد مدفون در آن نیز قدی بیش از 2 متر داشته است.
سرپرست هیئت کاوش محوطه چیاسبز لرستان گفت: قسمت جنوبی محوطه گورستان متعلق به نوجوانان و کودکان بوده است که در آن نیز مدفن یک کودک کشف شد که به همان شیوه قبلی دفن شده بود.
این باستانشناس با اشاره به اینکه در کنار سفالینههای هخامنشی چندین قطعه سفال شاخص دوره اشکانیان معروف به جلینگی از این محوطه بهدست آمده است افزود: با احتساب زمان سکونت دوره اشکانیان در این محوطه روند تطور و سکونت بشر بهصورت حلقههای متصل بهم از دوران هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان مشخص میشود.
حسنپور با تاکید بر اینکه در کنار این مدفنها، سفالینههای ساسانی بهوفور کشف شده است اما تشخیص نهایی دوره این اسکلتها را نتیجه آزمایش کربن 14 نشان خواهد داد گفت: با این کشفیات برگ دیگری از تاریخ دوران هخامنشیان در لرستان ورق خورد و براساس بررسیها و کاوشهای باستانشناختی، پیش از این هیچ اثر شاخصی که بیانگر حضور هخامنشیان در لرستان باشد بهدست نیامده است.