دو و نیم برابر شدن ظرفیت شبکه انتقال اطلاعات کشور
وزیر ارتباطات: در ابتدای دولت ظرفیت شبکه انتقال هزار گیگابیت بود که اکنون به 4 هزار گیگابیت رسیده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، محمود واعظی در حاشیه مراسم بهرهبرداری از پروژه تلاش 3 با اشاره به اقدامات صورت گرفته در توسعه شبکه انتقال کشور افزود: در ابتدای دولت ظرفیت شبکه انتقال هزار گیگابیت بود که این میزان در فاز دوم در سال 95 به چهار هزار گیگابیت و هماکنون در پروژه تلاش 3 به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
وزیر ارتباطات گفت : با اجرای طرح تلاش 3 ، اختلالاتی که ممکن بود در نقاط مختلف شبکه روی دهد، از بین میرود و در نهایت شاهد سرعت بهتر و کیفیت بهتر در شبکه ملی اطلاعات خواهیم بود.
وزیر ارتباطات در خصوص تعرفههای تعیین شده برای شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: هماکنون طبق مصوبه رگولاتوری، تعرفه شبکه ملی اطلاعات متفاوت از تعرفهای است که کاربران از اینترنت بینالملل استفاده میکنند. این مصوبه به همه شرکتهای ارتباطی و اپراتورها ابلاغ شده است و هماکنون نیز تعدادی از شرکتها این مصوبه را اجرایی کردهاند.
وی گفت: جلسات متعددی با اپراتورهای ارتباطی داشتیم و در این زمینه به توافق و جمعبندی با این اپراتورها رسیدهایم تا تعرفه استفاده پهنای باند در بستر شبکه ملی، یک دوم استفاده از اینترنت بینالملل باشد و همه اپراتورها موظفند که این تفکیک قیمت را برای کاربران نهایی اعمال کنند. دیگر فرقی نمیکند که این اپراتور، شرکت مخابرات باشد و یا اپراتور موبایل و یا یک شرکت اینترنتی؛ همه باید این مصوبه را رعایت کنند.
واعظی با بیان اینکه هدف از اجرای این پروژه، کاهش قیمت برای مصرفکننده نهایی است، گفت: این کاهش قیمت را از خودمان شروع کردیم و شرکت ارتباطات زیرساخت با کاهش تعرفه پهنای باند در یک سال اخیر از حدود 630 میلیارد تومان درآمد فروش پهنای باند صرفنظر کرده است.
وزیر ارتباطات در خصوص نارضایتی کاربران اینترنت از کیفیت سرویس دریافتی توضیح داد: آنهایی که پهنای باند را از شرکت ارتباطات زیرساخت میگیرند، از کیفیت پهنای باند راضی هستند و آنها باید پهنای باند را با همین کیفیت به کاربران نهایی عرضه کنند.
وی گفت: هماکنون ارائه سرویس از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت کاملاً شفافسازی شده و مردم میتوانند وضعیت کیفیت ارتباطات زیرساخت را از طریق مراجعه به سایت این شرکت ببینند. از سوی دیگر اپراتورها را نیز ملزم کردهایم که در جهت ارائه سرویس نهایی به کاربران، شفافسازی کنند و باید وضعیت سرویسدهی خود را به صورت آنلاین به کاربران ارائه دهند. در این زمینه رگولاتوری نیز موظف به نظارت بر اجرای درست این الزام است.
واعظی با اشاره به برنامههای ایران برای توسعه ترانزیت ارتباطات بینالمللی گفت: پروژهای را در این زمینه تعریف کردهایم که تا اواسط سال آینده ظرفیت ترانزیت بینالملل ایران به 10 برابر فعلی افزایش پیدا کند؛ به همین دلیل با همه شرکتهایی که در منطقه در حوزه تولید اطلاعات و نیز مصرف اطلاعات فعال هستند، وارد مذاکره شدهایم و با شرکتهای بزرگ دنیا نیز مذاکراتی کردهایم تا در نهایت شاهد افزایش ترانزیت ارتباطات بینالملل باشیم و ایران سهم پررنگی در منطقه در این بخش داشته باشد.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای اجرای شبکه ملی اطلاعات در کشور تأکید کرد: برخلاف تصوراتی که از اجرای این پروژه میشد، باید بگوییم که ما هیچ وقت به دنبال محدود کردن دسترسی کاربران نبودهایم و هیچ وقت قصد نداشتیم اینترنت داخل و خارج را از هم جدا کنیم. تنها هدف ما مدیریت ترافیک ارتباطات کشور و کاهش هزینه دسترسی مردم به استفاده از اینترنت بود که هماکنون نیز اجرایی شده است؛ به نحوی که هر آنچه که مردم در داخل کشور استفاده میکنند، قیمت آن نصف قیمتی است که از اینترنت بینالملل استفاده خواهند کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به جز مباحث اقتصادی، موضوع کیفیت از دیگر مواردی بود که در توسعه این شبکه مد نظر قرار گرفت و به جرأت میتوانیم بگوییم بسیاری از اختلالات رفع شده و سرعت افزایش یافته است.
واعظی با بیان اینکه زیرساختهای توسعه شبکه ارتباطی کشور، یکی پس از دیگری فراهم میشود، ادامه داد: شبکه فیبر نوری به سرعت در حال توسعه است و به همین جهت پروژه «نور 1» را که افزایش 10 هزار کیلومتری فیبر نوری کشور را محقق میکرد، به اتمام رساندیم.
وی گفت: هماکنون پروژه «نور 2» نیز که افزایش ظرفیت 13 هزار و 500 کیلومتری فیبر نوری کشور را اجرایی میکند، تا 60 درصد تکمیل شده و به دنبال آن هستیم که به سرعت این پروژه را تکمیل کنیم. هماکنون آنچه که مورد نیاز استانهای کشور در شبکه فیبر نوری است، تأمین شده و برای پایداری این ارتباطات، هر یک از مراکز استانها به سه مسیر ارتباطی متصل هستند.
گسترش شبکه ملی اطلاعات با راه اندازی پروژه تلاش 3
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اجرای پروژه تلاش3 شبکه ملی اطلاعات گسترش می یابد و ما می توانیم در روزهای آینده فاز دوم این شبکه را افتتاح کنیم.
محمود واعظی افزود: در ابتدای دولت ظرفیت شبکه انتقال کشور فقط یک هزار گیگابیت بر ثانیه بود که با تلاش های انجام شده اکنون به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
وی با تشریح اهمیت شبکه ملی اطلاعات گفت: با توسعه شبکه ملی اطلاعات علاوه بر افزایش خدمت رسانی به مردم زمینه ارائه اینترنت پاک در کشور نیز فراهم می شود.
وزیر ارتباطات با انتقاد از کوتاهی در توسعه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (آی سی تی) در سال های گذشته تاکید کرد: در 15سال گذشته نیز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان زیرساخت توسعه کشور بسیار مهم بود اما به این موضوع کم تر اهمیت داده شد.
واعظی تصریح کرد: در شبکه ملی اطلاعات هیچ وقت به دنبال ایجاد محدویت نیستیم و برخلاف ادعاهایی که مطرح می شود ما شبکه ای را ایجاد کرده ایم تا علاوه بر مدیریت ترافیک هزینه های اینترنت مردم را کاهش دهیم.
وی گفت: در واقع استفاده از محتوای بومی در شبکه ملی اطلاعات هزینه مردم را به نصف کاهش خواهد داد، ضمن آنکه ارتقا کیفیت یکی از اهداف مهم شکل گیری شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با اجرای پروژه تلاش 3 اختلال در شبکه به صورت قابل توجهی کاهش می یابد و مردم می توانند با افزایش سرعت کیفیت مناسبی نیز در اختیار داشته باشند.
واعظی گفت: آماده شدن زیرساخت ها، توسعه فیبر نوری، زمینه توسعه حوزه فناوری اطلاعات را فراهم می کند و ما با اجرای پروژه نور یک ، 10 هزار کیلومتر فیبر نوری را در کشور اجرا کردیم و تلاش داریم با اجرای پروژه نور دو ، 13 هزار کیلومتر فیبر نوری دیگر در کشور بکشیم که 60 درصد این پروژه تاکنون عملیاتی شده است.
وی افزود: یکی از ویژگی های مهم پروژه تلاش 3 این است که قبلا مراکز استان ها تنها از یک مسیر به شبکه متصل بودند اما اکنون علاوه بر پایداری شبکه مراکز استان ها از سه مسیر به شبکه متصل خواهند شد.
وزیر ارتباطات پروژه آی پی کشور را نیز یکی از پروژه های مهم ارتباطی دانست و گفت: این پروژه در اواخر فروردین ماه سال آینده به نتیجه می رسد و اجرای آن یک گام دیگر در شکل گیری و توسعه شبکه ملی اطلاعات است.
واعظی یکی از سیاست های وزارت ارتباطا ت را زمینه سازی برای انتقال دیتای منطقه دانست و افزود: ما تلاش داریم با توسعه زیر ساخت های شبکه انتقال کشور ایران را به عنوان هاب منطقه ای معرفی کنیم.
وی همچنین به نقش بخش خصوصی در توسعه حوزه ارتباطی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه حضور بخش خصوصی در این حوزه جدی است و ما از این حضور استقبال می کنیم ضمن آنکه ما در وزارت ارتباطات بخش خصوصی را رقیب خود نمی دانیم.
واعظی بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران را 40 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تنها با حضور دولت بزرگ نمی شود بلکه باید برای حضور بخش خصوصی زمینه سازی شود تا این بازار رشد یابد.
وزیر ارتباطات همچنین تاکید کرد : باید رقابت سالم در این بازار شکل گیرد و تلاش کنیم از تخریب یکدیگر بپرهیزیم .