بازداشت نخست وزیر پیشین نروژ در آمریکا بدلیل سفر به ایران
" کیل ماگنه بوندویک " به علت این که در سال 2014 به ایران سفر کرده بود، روز سه شنبه گذشته به مدت یکساعت در فرودگاه دولس واشنگتن مورد بازجویی قرار گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، نخست وزیر سابق نروژ به علت این که در سال 2014 به ایران سفر کرده بود، روز سه شنبه گذشته به مدت یکساعت در فرودگاه دولس واشنگتن مورد بازجویی قرار گرفت.
به گزارش شبکه ای بی سی، کیل ماگنه بوندویک (Kjell Magne Bondevik ) عصر روز سه شنبه از اروپا وارد فرودگاه دولس شد اما به علت این که ماموران گمرکی مهر سفر به ایران را در گذرنامه اش دیدند، اجازه ندادند از فرودگاه خارج شود و به مدت یک ساعت از او بازجویی کردند. وی در دوره مختلف از سال 1997 تا 2000 و از 2001 تا 2005 به عنوان نخست وزیر نروژ فعالیت می کرد.
به گفته وی، پس از اینکه مأموران فرودگاه متوجه شدند او در سال 2014 به ایران سفر کرده است اجازه ترک فرودگاه را به وی ندادند و از او سوالاتی درباره سفرش به ایران پرسیدند.
بوندویک در مصاحبه با ای بی سی گفت: «البته ترس ناشی از ورود تروریست ها به این کشور را کاملا درک می کنم، اما روشن است که من تروریست نیستم.»
وی افزود: «فکر می کنم اینکه آنها متوجه شدند که من گذرنامه دیپلماتیک دارم و نخست وزیر پیشین نروژ هستم، کفایت می کند. به نظرم اینکه آنها فهمیدند که من هیچ مشکل یا تهدیدی برای این کشور ایجاد نمی کنم کافی بود و باید اجازه می دادند که فورا فرودگاه را ترک کنم، اما این کار را نکردند.»
نخست وزیر پیشین نروژ گفت، مقام های فرودگاه دالس وی را درون اتاقی بردند که در آنجا مسافرانی از آفریقا و خاورمیانه که به شدت چک می شدند، حضور داشتند.
وی افزود، او را به مدت 40 دقیقه منتظر نگه داشتند و سپس به مدت 20 دقیقه از وی سوالاتی در خصوص سفرش به ایران در سال 2014 پرسیدند.
برابر گزارش ها، بوندویک که هم اکنون رئیس یک نهاد حقوق بشری به نام مرکز اسلو است، در سال 2014 برای سخنرانی در نشستی حقوق بشری به ایران سفر کرد.
این مقام پیشین نروژی بر این باور است، گرچه قانون ممنوعیت موقت سفر اتباع برخی کشورهای مسلمان به آمریکا سبب کنترل شدن افراطی مسافران فرودگاه های آمریکا شده است، بازداشت وی هیچ ارتباطی با این ممنوعیت ندارد و در عوض با قانونی که اوباما در سال 2015 به امضا رساند، در ارتباط است.
اوباما این قانون را پس از حملات تروریستی به کالیفرنیا و پاریس امضا کرد تا به گفته وی از آمریکا در برابر تروریست ها حفاظت کند.
این قانون محدودیت هایی را بر شهروندان 38 کشور جهان از جمله نروژ اعمال می کند.
بوندویک گفت، پیش از سفرش به آمریکا، دفتر وی با سفارت آمریکا در اسلو تماس گرفت و به وی اعلام کرد که گذرنامه و مجوز الکترونیکی وی برای ورود به آمریکا کافی است.
وی سپس گفت: «من متعجب و خشمگینم. اگر این اتفاقی که برای من افتاد برای سایر رهبران بین الملل نیز بیفتد آن وقت اعتبار آمریکا در چه حد خواهد بود؟»