بسیج مردمی در حال محاصره کامل تلعفر در غرب موصل
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛ حضور افراد غیرنظامی و ساختار عمرانی متفاوت در بخش غربی موصل باعث می شود تا تاکتیک نیروهای عراقی در عملیات آزادسازی غرب موصل با تاکتیک اجرایی در مناطق شرقی موصل متفاوت باشد.
این شبکه درباره عملیات نیروهای بسیج مردمی برای قطع راه تلعفر در برابر گروه تکفیری صهیونیستی داعش و دیگر عملیات نیروهای عراقی تصریح کرد نیروهای بسیج مردمی پس از سیطره و ایجاد خطوط دفاعی تا فرودگاه تلعفر، خطوط ارتباطی میان البعاج (به فتح ب و تشدید عین)، تل عبطه (به فتح عین) و تلعفر را قطع کردند و پیشروی این نیروها به سمت شمال غرب تلعفر تا سنجار به این معنا است که آنها تلعفر را به طور کامل از مناطق اطراف و مناطق غرب موصل و همچنین مرزهای عراق و سوریه جدا کرده اند، نیروهای بسیج مردمی در جنوب تلعفر نیز خط دفاعی ایجاد کرده اند و تنها گذرگاه باقی مانده در حال حاضر شرق تلعفر یعنی همان منطقه حائل میان تلعفر و بخش غربی موصل است.
این شبکه افزود مسافت میان تلعفر و مرکز موصل 70 کیلومتر است و عملیات در حال حاضر برای بستن گذرگاه شرقی تلعفر و محاصره عناصر داعش در این منطقه در جریان است، هدف دوم این عملیات قطع خطوط امداد میان عناصر داعش است که در بخش غربی موصل و تلعفر مستقر هستند، از اینرو این عملیات، منطقه تلعفر را به طور کامل از محیط اطراف جدا می کند.
این عملیات به اجرای دیگر عملیات و آمادگی نیروهای عراقی برای آغاز عملیات آزادسازی بخش غربی موصل کمک خواهد کرد، نیروهای عراقی برای این منظور آماده هستند و نیروهایی که در آزادی شرق موصل مشارکت داشتند بسیج شده اند که شامل نیروهای مبارزه با تروریسم، نیروهای واکنش سریع و پلیس فدرال است. این نیروها در جنوب غرب موصل و در شمال حمام العلیل واقع در مرزهای البوسِیف مستقر هستند و پلیس فدرال و نیروی واکنش سریع در این منطقه و خط موازی با آن به سمت پادگان الغزلانی مستقر هستند. چه بسا پس از ساخت پل هایی برای عبور از بخش آزاد شده شرق موصل به غرب این شهر، نیروهای مبارزه با تروریسم وارد عمل شوند. تحولات نشان می دهد محورهای این نبرد شامل محورهای شرقی واقع در غرب موصل و محورهای جنوبی و جنوب غربی خواهد بود و فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق محورهایی را که نیروهای عراقی از آنجا عملیات را آغاز خواهند کرد تعیین نکرده اند اما احتمال آغاز این عملیات از همه این محورها وجود دارد.
خبرنگار در ادامه اظهار داشت «عواملی که جزء طرح تاکتیکی آزادسازی غرب موصل در نظر گرفته شده شامل حضور غیر نظامیان در بخش غربی موصل و همچنین ساختار عمرانی این بخش از شهر است که با بخش شرقی موصل تفاوت دارد و چه بسا داعش به این عوامل تکیه و از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کند اما فرماندهی کل نیروهای مسلح و اتاق عملیات مشترک تاکید کردند طرح تاکتیکی عملیات بخش غربی موصل با عملیات پیشین متفاوت است که در نبرد بخش غربی موصل اجرا خواهد شد، همچنین این تاکتیک مانند نبرد شرق موصل بر پایه محاصره (تروریست ها) خواهد بود که به سمت پادگان الغزلانی، فرودگاه غیر نظامی و پس از آن منطقه الطیران و وادی حجر در جنوب آغاز خواهد شد.»