در نشت مشترک در ابوظبی؛
توافق توقف درگیری ها در سوریه کاملا رعایت شد
وزیر امور خارجه روسیه گفت عملیات نظامی بر ضد گروه داعش در موصل با احترام به حقوق غیرنظامیان باید کامل شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: توافق توقف درگیریها در سوریه کاملا رعایت شده است.
وی از سازمان ملل متحد تسریع در برگزاری دور جدید مذاکرات سوریه در ژنو را خواستار شد.
وزیر امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد ساز و کار مشترک روسیه ، ایران و ترکیه از قبل امکان نظارت بر اجرای آتش بس در سوریه را فراهم کرده است.
دعوت از محمود عباس و نتانیاهو به قوت خود باقی است
وزیر امور خارجه روسیه گفت :« دعوت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای نشست در مسکو به قوت خود باقی است .»
به گزارش خبرگزاری رویترز از ابوظبی ، سرگئی لاوروف در کنفرانسی در ابوظبی امارات گفت مسکو از اسرائیل و تشکیلات خودگردان سپاسگزار است است چون دو طرف اصل دعوت نشست در مسکو را پذیرفتند .
مسکو از عادی سازی عراق و ترکیه استقبال می کند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد مسکو از عادی سازی روابط بین آنکارا و بغداد در پی استقرار نظامیان ترکیه نزدیک موصل در اواخر سال 2015 میلادی، استقبال می کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از ابوظبی، لاوروف در آغاز به کار مجمع همکاری روسیه - کشورهای عربی در ابوظبی گفت :« ما از عادی سازی روابط ترکیه و عراق استقبال می کنیم ».
کشورهای عربی به تحریم مناطق تحت کنترل تروریست ها بپیوندند
وزیر امور خارجه امروز اعلام کرد مسکو از کشورهای عربی می خواهد به تحریم اقتصادی و تجاری مشترک مناطق تحت کنترل تروریست ها بپیوندند. روسیه از کشورهای عربی خواسته است به ابتکار و طرح روسیه برای اعمال تحریم تجاری بر همه سرزمین هایی که تحت کنترل گروه داعش است، ملحق شوند. ما از همه شرکای عربمان می خواهیم به ابتکار و طرح روسیه برای اعمال تحریم تجاری و اقتصادی بر همه سرزمین هایی که همچنان تحت کنترل گروه داعش است، بر اساس بند 41 منشور سازمان ملل متحد، بپیوندند.
آتش بس گروه های تروریستی را شامل نمی شود
لاوروف امروز در نشست مجمع همکاری روسیه - اعراب اعلام کرد آتش بس ، گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره را شامل نمی شود.
وی گفت :«ما بر این فرض هستیم که ترک مخاصمات گروه های داعش و جبهه النصره یا هر آن چه که آنها ممکن است نامیده شوند را شامل نمی شود. جبهه النصره بار دیگر نام خود را تغییر داده است.»
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه تاکید کرد این موضوع به طور روشن در نشست آستانه تایید شد. من می دانم که موضوع کشورهای اتحادیه عرب نیز همین است و در این رابطه ما در حال حاضر موضع مشترک داریم.»
مخالفت لاوروف با ایجاد منطقه امن در سوریه
وزیر امور خارجه روسیه، درباره پیامدهای تلاش برای ایجاد مناطق امن در سوریه هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، سرگئی لاوروف در نشست مشترک خبری با عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه امارات و احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در پایان چهارمین نشست مجمع همکاری عربی- روسی در ابوظبی گفت: بر تقویت مبارزه با تروریسم تاکید داریم. از شرکای خود از کشورهای عربی در مبارزه با تروریسم قدردانی می کنیم. طرح ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چارچوبی برای مبارزه با تروریسم است. ما با این کشورهای عربی درباره حل سیاسی بحران یمن، لیبی، عراق و سوریه گفتگو کردیم. ما همچنین اوضاع سومالی و سودان را هم بررسی کردیم. ما از تلاش ها برای بهبود گفتگوی سیاسی و توافق ملی در این کشورها حمایت می کنیم و امیدواریم به دور از هر نوع مداخله خارجی صورت گیرد.
لاوروف افزود: دعوت گفتگوی مستقیم بین فلسطینی ها و اسرائیل و برگزاری نشست در روسیه همچنان مطرح است. همکاری بین ما و کشورهای عربی در سه سال آینده در سطوح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران خاطر نشان کرد: هدف نشست آستانه ایجاد فضای مناسب برای گفتگو بود. بدون شک، آتش بس در سوریه ادامه دارد. گروه های مسلح به جز جبهه النصره و داعش در نشست آستانه شرکت کردند. ما خواهان آن هستیم که برقراری آتش بس، زمینه ساز گفتگو بین طرف ها باشد. گروه هایی از جنوب سوریه و به لطف کمک اردن در نشست آستانه شرکت کردند. تلاش های روسیه، ترکیه و ایران به گفتگوها کمک کرد. شمار گروه هایی که در آتش بس شرکت می کنند، افزایش می یابد. بیانیه نشست آستانه باعث شد دوستان ما در سازمان ملل به یاد داشته باشند که باید مذاکرات سیاسی را از سر بگیرند. سازمان ملل تاریخی را برای مذاکرات تعیین کرد، اما این تاریخ تغییر کرد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما چگونگی بهبود هماهنگی بین کشورهای عربی و روسیه را در حل مشکلات منطقه بررسی می کنیم. به اعتقاد من، روابط با جهان عرب در حال گسترش است و این مسئله بسیار خوب است. علاوه بر برگزاری مجمع همکاری عربی- روسی، هماهنگی بین مسکو و اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) هم وجود دارد و گفتگوهای ثمربخشی هم در این چارچوب صورت می گیرد. ما در این گفتگوها برای اتخاذ موضع مشترک تلاش می کنیم و در برابر بیشتر پرونده هایی که با آنها روبرو هستیم، موضع مشترکی داریم. هر چند که گاهی دیدگاه های متفاوتی وجود دارد. در هر صورت به شکل دسته جمعی در بالاترین سطوح عمل می کنیم. ما گفتگوهای زیادی درباره سوریه داشتیم. در این باره گروه حمایت بین المللی از سوریه تصمیمی را اتخاذ کرد و قطعنامه ای هم از شورای امنیت صادر شد. در نشست آستانه هم توافقی به دست آمد و از سازمان ملل انتظار داریم از نشست آستانه برای کمک به پیشبرد مذاکرات سوریه استفاده کند. اما نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که دولت سوریه عضو قانونی در سازمان ملل است، ولی نمی تواند در بحث ها در اتحادیه عرب شرکت کند و این مسئله به تلاش های ما کمک نمی کند. به اعتقاد من، اتحادیه عرب می تواند نقش مهم و تاثیرگذاری در مسئله سوریه ایفا کند، به ویژه که دولت سوریه عضو اتحادیه عرب بود.
سرگئی لاوروف در پاسخ به سوالی درباره تاکید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد ایجاد مناطق امن در سوریه افزود: درک می کنیم دولت جدید دونالد ترامپ، خط مشی خود را درباره مسایل مختلف ترسیم خواهد کرد. خواهان بازگشت مسئله ایجاد مناطق امن که در ابتدای بحران سوریه مطرح شد، هستند. متاسفانه ما تجربه لیبی را داریم که نوعی مناطق امن در بخش هایی از این کشور مانند بنغازی ایجاد شد و نیروهای غیردولتی در آن تجمع کردند و دولت جایگزین تشکیل دادند. اما جامعه جهانی به ریاست ناتو در آن زمان، چنین تصمیمی را اتخاذ کرد و دولت معمر قذافی را سرنگون کرد. این اقدام متاسفانه باعث ویرانی لیبی شد و این کشور را به مکانی پر از مشکلات تبدیل کرد و تمامیت ارضی این کشور هم حفظ نشد. تصور می کنم، آمریکاییها به این علت از ایجاد مناطق امن در سوریه سخن می گویند که می خواهند شمار آوارگان از سوریه که به غرب می روند، کاهش یابد. همانطور که تاکید کردم ما برای بحث در این باره و شنیدن اندیشه های دولت جدید آمریکا آمادگی داریم. زمانی که پیشنهاد آماده ای را به ما ارائه کنند، بر اساس آن عمل و درباره آن گفتگو خواهیم کرد. باید به نتایج واقع بینانه ای در تحقق صلح و بازگرداندن شرایط طبیعی به سوریه، یمن و دیگر کشورهای منطقه دست پیدا کنیم. نمی خواهیم شاهد راه حل های تحمیلی باشیم.
لاوروف خاطر نشان کرد: بدون شک، ظرفیت های سرمایه گذاری های دوجانبه اقتصادی را با کشورهای عربی بررسی می کنیم. با شرکت های غربی خود درباره تحریم ها ضد روسیه سخن نمی گوییم، هر چند که گاهی آنها می گویند خواهان لغو این تحریم ها هستند. پترو پروشنکو به دنبال بحرانی کردن اوضاع است. این تحریم ها ارتباطی به روابط ما با امارات، عربستان سعودی و مصر ندارد. ما بر گسترش این روابط توجه داریم. این کشورها شرکای راهبردی ما در منطقه هستند و خواهان حفظ ثبات در منطقه هستیم.