توضیحات رئیس کانون وکلا درباره سهمیه پذیرش وکیل
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز: سهمیه پذیرش وکلا فقط در انحصار کانون وکلای دادگستری نیست.
امیر حسین آبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما درباره برخی اخبار منتشرشده درخصوص سهمیه و نحوه پذیرش وکلای دادگستری افزود: براساس قانون مصوب سال 76 پیش بینی شده است که سهمیه هر کانون و تعداد مورد نیاز وکیل توسط سه شخص تعیین شود.
وی گفت: رئیس دادگستری ، رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب و رئیس کانون وکلای دادگستری هر استان در پذیرش وکلا نقش دارند.
حسین آبادی ادامه داد : براساس این قانون دو نفر از قوه قضاییه در پذیرش وکلا نقش دارند و رئیس کانون وکلای دادگستری در اقلیت است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: پذیرش وکلا در آزمون وکالت هر سال بر اساس تعداد مورد نیاز دادگاه های عمومی هر استان اعلام می شود.
وی ادامه داد: اخیرا مسائلی درباره پذیرش و سهمیه کانون وکلای دادگستری مطرح شده است که مبنای حقوقی و عقلی ندارد.
حسین آبادی با اشاره به قانون رونق کسب و کار تصریح کرد : براساس این قانون نباید برای کسب وکار محدودیت ایجاد شود اما در رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری کشور قید شده است که وکیل؛ کاسب، تاجر و پیشه ورز نیست و به محل کار وکیل هم سرقفلی و حق پیشه تعلق نمی گیرد بنابراین اگر بخواهیم وکیل را درحد صاحب پیشه در نظر بگیریم براساس قانون منتفی است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: کانون وکلای دادگستری نمی تواند به همه فارغ التحصیلان حقوق ،پروانه وکالت بدهد چراکه وکالت با اموال ، ناموس، آبرو و حتی گاهی با جان مردم سروکار دارد و نمی شود بدون ضابطه و محدودیت وکیل پذیرش شود.
وی تصریح کرد: در برخی کشورها ورود به حرفه وکالت بسیار دشوار است مثلا در آمریکا بیشترین سخت گیری ها برای ورود به این حرفه وجود دارد ضمن اینکه در فرانسه هم وکیل دادگستری بعد از گذراندن آزمون های مختلف، دوره مدرسه وکالت و کارآموزی موفق به دریافت پروانه وکالت می شود اما باز هم باید طی دو سال با تعدادی وکیل کار کند و اجازه ندارد به صورت مجزا پرونده وکالت بگیرد.
حسین آبادی ضمن انتقاد به پیشنهاد مطرح شده اخیر در باره پذیرش وکلا افزود: اخیرا پیشنهاد شده است هر کسی از دانشکده حقوق مدرک گرفت بیاید و پروانه وکالت بگیرد و این در حالی است که ما بیش از 270 دانشکده حقوق از جمله پیام نور، آزاد ، علمی کاربردی و دولتی داریم که وظیفه کانون وکلا ؛ ایجاد اشتغال نیست بلکه نظام آموزشی کشور باید به نحوی حرکت کند که این همه فارغ التحصیل حقوق بیکار نمانند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تاکید کرد: ما نمی توانیم با پذیرش بی رویه فارغ التحصیلان حقوق ، آنها را تبدیل به وکلای بیکار کنیم.