ضرورت تلاش ها برای تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 96 مجلس: رشد اقتصادی 8 درصد با توجه به درآمدهای نفتی کشور برای سال آینده تحقق پذیر است ، اگر خارجی ها سرمایه گذاری و مسئولان تلاش بیشتری کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما جعفرزاده ایمن آبادی دربرنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با بیان اینکه نقش مجلس کنترل بودجه و هزنیه ، درآمدهای دولت است افزود : دولت را با مجوزهایی که به آن داده ایم مکلف کرده ایم که به رشد 8 درصد برسد.
وی افزود : در بودجه سال آینده تسهیلات خوبی برای بافت های فرسوده و حاشیه نشین ها در بخش مسکن پیش بینی شده است.
ایمن آبادی بابیان اینکه تورم مشکل اصلی کشور نیست و نباید روی تورم متمرکز شویم گفت : مشکل اصلی کشور رکود است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در بودجه 96 نرخ دلار سه هزار و 300 تومان در نظر گرفته شده است افزود : دولت بداند اگر دلار گران شود قیمت تمام شده کالا نیز گران می شود و افزایش قیمت دلار به نفع هیچکس نیست که باید نرخ دلار را پایین آورد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 96 با اشاره به اینکه سیاست های پولی دولت نیاز به بازنگری دارد گفت:تعیین نرخ سود تسهیلات بانکی تابع قاعده علمی است و منطق اقتصادی دارد.
وی افزود : انتظار جامعه این است که نرخ سود متناسب با نرخ تورم کاهش یابد زیرا منطقی نیست که نرخ تورم تک رقمی اما نرخ سود چند رقمی باشد.
این نماینده مجلس گفت: در دو سه سال اخیر بانک مرکزی عملکرد خوبی داشته و نشان داده است اگر تمرکز بیشتری به سیاست های پولی انجام شود می تواند نرخ سود را پایین تر آورد.
ایمن آبادی با بیان اینکه رقم بودجه کشور بیش ازهزار هزار میلیارد تومان است اما نباید کشور را با آزمون و خطا اداره کرد افزود : وقتی قیمت نفت 52 دلار است دولت نباید قیمت بیشترآن را در بودجه پیش بینی کند اما دولت نرخ 55 دلار در هر بشکه را تعیین کرد که مجلس نیز تصویب کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه ها در بودجه افزایش نقدینگی است گفت : پیش بینی مجلس افزایش 450 هزار میلیارد تومانی نقدینگی در سال آینده است بنابراین مجلس تلاش کرده است برای کاهش نقدینگی بودجه را به سمت افزایش تولید ببرد.
این نماینده مجلس افزود : چهار هزار طرح نیمه کاره در کشور وجود دارد و دولت به پیمانکاران عمرانی 90 هزار میلیارد تومان بدهکار است بنابراین بهتر است دولت طرح های عام المنفعه را به اتمام رساند.
وی گفت: خبر خوشی که برای مردم داریم این است که شب گذشته در کمیسیون تلفیق تصویب شد مالیات بر ارزش افزوده بر کالای نهایی که به دست مصرف کننده میرسد اعمال شود.
هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 96 نیز در این برنامه گفت: اهداف برنامه ششم توسعه باید در بودجه 96 نمود یابد بنابراین انتظار داریم رشد اقتصادی به 8 درصد افزایش یابد.
وی افزود : این رشد اقتصادی حاصل عملکرد بخش های کشاورزی، صنعت، نفت و خدمات و یک سومش با افزایش بهره وری و بقیه با افزایش تولید محقق می شود.
قوامی با بیان اینکه میانگین رشد اقتصادی کشور از سال 1335 تا 1395 هرگز بیش از 5 درصد نشده است گفت : اگرچه در دوران اصلاحات به رشد 8 درصد رسیدیم اما این رشد مقطعی بوده است .
این نماینده مجلس افزود : برای رشد اقتصادی 8 درصدی باید بهره وری را افزایش دهیم که اکنون این عدد نیم درصد است.
قوامی گفت: رکود بخش مسکن به دلیل وجود تقاضای سفته بازی در این بخش و انباشت حجم بسیاری از نقدینگی کشور در مسکن است.
وی افزود : 34 هزار میلیارد تومان از منابع بانکی در قالب مسکن مهر به اقتصادی تزریق و موجب تورم شد.
این نماینده مجلس اضافه کرد : با خروج از رکود در سال آینده انتظار داریم بخش مسکن تاحدودی رونق بگیرد.
قوامی افزود: با آزاد شدن درآمدهای نفتی درآمد ارزی رشد چشمگیری خواهد داشت و عملا نرخ دلار قیمتی بین 3300 تا 3600 تومان خواهد داشت که با سیاست های درست پولی قیمت دلار افزایش نمی یابد.
وی گفت: به دلیل تورم زا بودن بودجه برای سال اینده تورم 10 تا 10.5 درصد است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش بینی شده در سال آینده حدود 40 تا 50 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران پرداخت شود،اضافه کرد : اکنون بدهی دولت به پیمانکاران بیش از 400 هزار میلیارد تومان است که دولت قصد دارد در سال آینده 70 هزار میلیارد تومان از بدهی ها را پرداخت کند.
قوامی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما در کمیسیون این است که سقف معافیت مالیاتی درآمد 2 میلیون تومانی باشد افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال آینده تمدید و مالیات بر مصرف نهایی اعمال می شود.