دوجاریک: برخی کارکنان سازمان ملل هم نتوانستند عازم آمریکا شوند
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: ما بسیار امیدواریم که تدابیری اتخاذ شده ترامپ درباره مهاجران، موقتی باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در رابطه با محدودیت مسافرتی که رییس جمهور آمریکا برای هفت کشور مسلمان نشین در خصوص ورود به آمریکا صادر کرده است گفت: به برخی از کارکنان سازمان ملل (که از اتباع آن هفت کشور هستند) اجازه داده نشد سوار بر هواپیمای عازم آمریکا شوند
حمله تروریستی کبک را محکوم می کنیم
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل درباره حمله اخیر به مسجدی در کوبِک گفت: ما تحولات مربوط به حمله تکان دهنده به مسجدی در کوبک را پیگیری می کنیم. ما این حرکت ظاهراً تروریستی را علیه مکان پرستش (مسجد) محکوم می کنیم. ما مطمئنیم کانادا و کانادایی ها که در ترویج کثرت گرایی و گوناگونی جامعه و رواداری ید طولایی دارند، گردهم خواهد آمد تا هر نوع تلاش را برای تفرقه انگیزی براساس دین، رد کنند. ما همچنین مراتب تسلیت خود را به مردم و خانواده های قربانیان اعلام می کنیم و برای زخمی ها نیز آرزوی بهبود سریع داریم.
امیدواریم تدابیر اتخاذ شده درباره مهاجران موقتی باشد
دوجاریک پاسخ داد: ما بسیار امیدواریم که تدابیری اتخاذ شده درباره مهاجران، موقتی باشد. آمریکا همواره همکاری مهم برای سازمان های وابسته به سازمان ملل، به ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و آی او ام (سازمان بین المللی مهاجرت) در اسکان مجدد مهاجران بوده است. دبیرکل چشم انتظار تعاملِ سازنده با دولت آمریکا درباره این موضوع و سایر موضوعات است. حتماً شما بیانیه مشترک سازمان بین المللی مهاجرت و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان را دیده اید، که در خلال تعطیلات آخر هفته (شنبه یا یکشنبه) منتشر شد. در آن بیانیه آمده است که آنان (این دو سازمان) قویاً باور دارند که باید با تمام مهاجران در خصوص حفاظت، امدادرسانی و ایجاد فرصت ها برای اسکانِ مجدد، رفتاری برابر شود و این باید صرفنظر از دین، ملیت و نژاد آنان باشد و روشن است که ما نیز با بیانیه این آژانس ها کاملاً موافق هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دبیرکل سازمان ملل با ارزیابی کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل موافق است که دستور ترامپ، غیرقانونی است و با قوانین حقوق بشر مغایرت دارد گفت: این جزء اختیارات من نیست که با کمیسیون حقوق بشر ابراز موافقت یا مخالفت کنم. آنچه روشن است این است که مهاجران نیاز دارند که با آن ها رفتاری برابر و قانونی شود و این باید صرفنظر از نژاد، ملیت یا دین آن ها باشد.