تست جدیدترین فناوری اینترنت پرسرعت موبایل در ایران
جدیدترین فناوری اینترنت پرسرعت موبایل مبتنی بر فناوری LTE و وای فای که امکان سرعت دانلود ۵ برابر بیشتر از نسل چهارم موبایل را فراهم می کند، آزمایش شد. در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتور همراه اول LWA را که نسل جدیدی از فناوری بهره گیری همزمان از ارتباطات نسل چهارم موبایل (LTE) و اینترنت پرسرعت بیسیم (وای فای) است، آزمایش کرد. این فناوری برای مناطقی که دارای کمبود فضای فرکانسی است قابل استفاده خواهد بود و ۵ برابر سرعت دانلود اطلاعات را نسبت به تکنولوژی LTE خواهد داشت و پیش بینی می شود که دست کم سرعت آن ۷۰۰ مگابیت و حداکثر تا یک گیگابیت در ثانیه باشد. در این آزمایش، سرعت دانلود اطلاعات از طریق این فناوری موبایلی ۶۵۰ مگابیت در ثانیه بود.
هم اکنون شرکت مخابرات در حال آزمایش این پروژه در ۲۵ هزار نقطه دسترسی مخابراتی کشور است که بر روی ۱۱ نوع گوشی موبایل قابل پشتیبانی خواهد بود.
ساخت دستکش واقعیت مجازی
یک شرکت ژاپنی دستکش واقعیت مجازی ساخته که Exos VR نام دارد. با استفاده از این دستکش کاربر احساس می کند اشیای مجازی را واقعا لمس می کند. شرکت Exiii این دستکش را ساخته که حاوی موتورهای کوچک است. این موتورها انگشتان را فریب می دهند و فرد تصور می کند چیزی که با دستکش حس می کند واقعی است.
البته هنوز مشخص نیست چنین دستگاهی چه زمان برای عرضه تجاری آماده می شود اما شرکت تولید کننده مشغول بررسی کاربردهای دیگر مانند استفاده از دستکش در توانبخشی و نیز کنترل پهپادهاست.
پاک کردن خاطرات بد با لیزر
دانشمندان به زودی می توانند خاطرات ناخوشایند را به وسیله لیزر پاک کنند. محققان ژاپنی دانشگاه تویاما روشی را برای دستکاری نورون های مغز موش ها یافته اند. آنها این روش را برای از بین بردن جرقه برخی خاطرات بد در موش ها به کار بردند. این یافته ها به ابداع روش های جدیدی برای از بین بردن اضطراب بعد از سانحه منجر می شود. در همین زمینه محققان احتمال مرتبط کردن دو خاطره و سپس جدا کردن آن را بررسی کردند. به همین علت به موش ها آموزش داده شد تا دو خاطره ترسناک جداگانه را در ذهن خود داشته باشند.
نخست پروفسور کائور اینوکچی ارتباط میان درد و طعم های مختلف را به موش ها آموزش داد. سپس هربار که موش ها بطری حاوی محلول ساخارین را لیس زدند به آنها محلول کلورید لیتیوم تزریق شد.
برای ایجاد خاطره ترسناک دوم به موش ها آموزش داده شد تا صوت را با شوک الکتریکی مرتبط کنند و هر زمان آن را شنیدند در جای خود بمانند. سپس این دو خاطره به یکدیگر مرتبط شدند. یعنی هر زمان موش ها از محلول ساکارین خوردند، محققان یک صوت خاص را منتشر کردند و به همین علت آنها در جای خود میخکوب شدند. به تدریج هر زمان موش ها از محلول شیرین می خوردند در جای خود میخکوب می شدند.
سپس گروه بااستفاده از روشی به نام اپتوژنتیک سعی کردند خاطرات را جدا کنند. در روش اپتو ژنتیک از نور برای هدف گیری و تغییر نورون های خاصی استفاده می شود که هنگام ثبت این خاطرات فعال بوده اند. به این ترتیب ارتباط میان دو خاطره از بین رفت.
سنجاقک های جاسوس
محققان لابراتوارچارلز استارک دراپر وانستیتوی پزشکی هوارد هوگ آمریکا، سامانه جدیدی را توسعه دادند که امکان کنترل حرکات سنجاقک زنده را فراهم می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای این سامانه که به شکل یک کوله کوچک به سنجاقک وصل می شود، صنایع نظامی و جاسوسی است. محققان در این طرح ساختارهایی موسوم به 'اپترود' ساختند که عملکردی شبیه به کابل های انعطاف پذیر از جنس فیبر نوری دارند و امکان تغییر مسیر نور را در گوشه ها در مقیاس میلیمتر فراهم می کنند. این اپترودها را مستقیما به نورون های کنترل کننده حرکت سنجاقک متصل می کنند.
محققان در این نوع سامانه ها، از اندام های خارجی حشرات و حواس آنها به طور هوشمندانه استفاده می کنند تا مسیر حرکت آنها را کنترل کنند. برای مثال با نصب تجهیزاتی درون کوله پشتی اندام های جانبی حشرات را تحریک می کنند تا تغییر مسیر دهند.
واکنش وایبر به تصمیم جنجالی ترامپ/تماس آمریکا با ۷ کشور رایگان شد
مدیران ژاپنی وایبر(کمپانی Rakuten) در اعتراض به دستور جدید ترامپ مبنی بر منع ورود مسلمانان 7 کشور ازجمله ایران، هرگونه تماس بین آمریکا و این کشورها را رایگان کردند. بدین ترتیب مردم این 7 کشور میتوانند با هر نوع تلفن ثابت یا موبایل با دوستان و هموطنان خود در امریکا تماس رایگان تلفنی برقرار کنند.
اعتراض به دستور جدید ترامپ در میان مدیران آی تی آمریکا همچنان ادامه دارد و از مارک زاکربرگ گرفته تا سرگئی برین گوگل، ساتیا نادلای مایکروسافت و مدیر تاکسی انلاین اوبر از مهاجران و پناهندگان در برابر ترامپ حمایت کردهاند.